Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2543490

Regisztrált felhasználók
száma:
25508

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
cvny
2021-04-18 02:18:28
Vata0825
2021-04-18 01:24:32
Asdosd
2021-04-18 01:17:50
Anmargaret
2021-04-18 00:16:56
arni72
2021-04-18 00:09:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ima, Soko ni Iru Boku (TV)
Now and Then, Here and There * * * *
今、そこにいる僕

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-04-24 17:00:42
Létrehozás időpontja: 2012-04-21 11:21:44
Eddig megtekintve: 2993 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Pszichológiai; Sci-fi; Természetfeletti;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 1999
Alkotó(k): Daichi Akitaro

Ismertető:

Az a fajta anime, ami nem póbál látvánnyal és speciális effektekkel a képernyő elé szögezni minket. Nem lepődünk meg minden rész végén a csavaros fordulatokon, és nem állunk le gondolkozni a rejtett üzeneteken, lírai szimbolizmuson. Mind külsőségekben, mind történetben egyszerű, világos üzenetet kapunk. Ez az üzenet pedig dióhéjban annyi, hogy a háború tönkretesz mindenkit.

Matsutani Shuzo (Shu) a shounen animék optimista, életrevaló, bár kissé ügyetlen főhőse a kilencvenes évek Japánjában. Követve a műfaj sémáit találkozik egy titokzatos kék hajú lánnyal egy romos ipari parkban, és amint sikerült a szájáról leolvasnia a nevét (Lala-Ru), a következő pillanatban már egy idegen, sivatagos világban találja magát. Ebben a világban a víz a legnagyobb kincs, a birtoklásáért pedig háború folyik. Shu azonnal egy őrült diktátor fogságába esik, később pedig be is kell állnia a seregébe, ami többnyire gyerekekből áll. A fogságban megismerkedik Sara Ringwalttal, aki szintén az ő világából származik, és azért ejtették fogságba, mert hasonlít Lala-Rura. Útjuk azonban hamar elválik, mikor Shuból katonát csinálnak - legalábbis próbálnak - és onnantól a gyereksereg parancsnoka, Nabuca kell megbirkózzon főhősünk furcsaságaival, és hozzászoktatnia új helyzetéhez, kevés sikerrel.


A történet kibontanozása elég egyirányú. Shu a fiatal, lelkes fiú, aki az erkölcsöket képviseli egy olyan világban, ahol az életbenmaradásért folytatott küzdelem során az emberek kifordulnak önmagukból. Shu optimizmusa viszont nem változik, hiába verik félholtra, kínozzák és éheztetik, ragaszkodik az erkölcseihez és a reményhez. Viselkedése egyáltalán nem tűnik emberinek, inkább valamiféle szatírája a shounen animékből ismert rezonőr főszereplőknek, akik mindig megmondják mi a helyes, és értékeket közvetítenek a néző számára. Ezt teszi Shu is, csak ő nem nyer meg semmilyen harcot, nem győz le semmilyen gonoszt, kizárólag az erkölcsi győzelem az övé, és több részen keresztül láthatjuk mire megy vele. Másrészt ott van az a hihetetlen mennyiségű szenvedés. Nem csak az, amin Shu keresztülmegy fizikailag és lelkileg, az igazából nem is számít annyira, hiszen remek főhősünk mindent kibír, lelkileg megtörhetetlen, erre pár rész után már számítani is kezdünk. Annál megrázóbb azonban Sara sorsa, ami sokkal emberibb ilyen szempontból, hiszen nyomot hagy rajta és benne mindaz, amit átél és megtapasztal. Rajta inkább a folyamatot látjuk, hogyan hat a háborús környezet az emberre, míg a többieken, pl. Nabucán pedig már az eredményt ismerhetjük meg, hogy hogyan képes élni valaki egy ilyen világban, miután már alkalmazkodott.

A sorozat nem tartogat igazi meglepetéseket, az első pár rész után nagyjából tudjuk mi vár a szereplőkre, és senkinek nem áll be hirtelen fordulat a sorsában. Viszont érzelmileg megterhelő végignézni és beleélni magunkat a szereplők helyébe, és igazából ez a legkiemelkedőbb pontja az animének. A sok erőszakos jelenet miatt természetesen csak idősebbeknek tudom nyugodt szívvel ajánlani.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.