Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542598

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Baby Love (Manga)
* * * *
ベイビィ★LOVE

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-05-04 15:07:23
Létrehozás időpontja: 2012-05-04 15:07:23
Eddig megtekintve: 2979 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Manga
Műfaj: Dráma; Romantika; Shoujo;
Kötetek száma:
9
Japán megjelenés éve: 1995
Alkotó(k): Shiina Ayumi

Ismertető:

A manga alapján készített OVA-t megnézve támadt kedvem jobban megismerni a történetet, amely ugyanúgy kezdődik, mint az OVA: a 12 éves Arisugawa Seara, aki korához képest érettnek, középiskolás lánynak néz ki, olyan magas és csinos (bár itt-ott azért még nőnie kell ^^), mikor szülei Amerikába költöznek hosszabb időre apja munkája miatt, visszautasítja, hogy velük tartson, ehelyett rajongottja, Seto Shuhei családjánál marad. Shuhei apja Seara apjának a beosztottja, ennek a munkakapcsolatnak a révén ismerte meg a kislány 4 évvel korábban Shuheit, akibe fülig beleszerelmesedett, s mivel még túl gyerek volt, hogy a nagyfiú megfontolja, hogy valamikor majd feleségül vegye – ahogy Seara álmodott róla – azóta minden erejével azon volt, hogy gyorsan szép fiatal nővé cseperedjen.

Searának egyetlen célja, hogy megszerezze magának Shuhei szívét, amire látszólag mindössze fél év áll rendelkezésére, mert a fiú azután már felső iskolába megy, méghozzá kosárlabda-ösztöndíj révén egy messzi kollégiumba, tehát addig kell ütnie a lánynak a vasat, míg szíve választottjával még egy fedél alatt lakhat. Searának különös kettős személyisége van: egyfelől ártatlan és naiv gyerek, Shuheijel szemben egy farokcsóváló pincsikutya, ugyanakkor egy agyafúrt, minden hájjal megkent nőszemély is tud lenni annak érdekében, hogy elérje, amit igazán akar. Őszintén ki tudja mondani, amit érez és gondol, ám a gyerekkori visszautasítás is óvatossá tette, időnként dührohamot kap és agresszív is tud lenni, erős jellem. Koharu, Shuhei Searával egyidős kishúga kezdetben ki nem állhatja, ám lassan fény derül Seara múltjára is, az animével ellentében. Kiderül, mivel kellett megküzdenie a lánynak régi iskolájában, aminek árnya még az újba is elkíséri, s miután Koharu szerelmi életébe is beleártja magát, lassan közelebb kerülnek egymáshoz. Shuhei azonban továbbra is elérhetetlen, hisz ott van még a fiú „egykori” szerelme, a szép Ayano, aki bár Shuhei barátjával jár, egykor őt szerette… de akkor miért utasította vissza őt a fiú? Ott van Rai, Shuhei egy másik cimborája, akit levesz a lábáról Seara, és küzdene érte, hogy a lány felejtse el Shuheit. Felbukkannak az animében nem ismert szereplők, például Seara volt iskolatársa, a lányos arcú Subaru, aki Searába szerelmes, bár a lány csak barátnak tekinti, miközben másik volt iskolatársa, Arisa halálosan féltékeny rá Subaru miatt… Ahogy telik az idő, és Seara meg Shuhei kapcsolata formálódik, hőseink nőnek, felbukkannak új riválisok és rosszakarók, mint a „bomba testű” magas lány, Rima, aki Shuheire vet szemet, és a lányokról igen rossz véleményt formáló Yuki, akinek egy félreértés miatt Searát is teljesen elítéli és el akarja szakítani Shuheitől. Searának rengeteg küzdelmen, fájdalmon és csalódáson kell keresztülmennie, hisz nemcsak megszereznie nehéz, de megtartania is azt, amit a világon a legjobban szeretne: az ő Shu-chanját.


Egy bájos, megragadó manga, aminek az olvasását nehéz abbahagyni, a történet pergős, szerteágazó, persze a műfaj némely klisés fordulataitól nem mentes (főleg a történet második felében lehet erre inkább számítani). Seara bonyolult karaktere nagyon eredeti, de a többi szereplőre sem lehet panaszunk, mindegyiknek megvan a maga jellembeli érdekessége, ami a többiekkel való kapcsolatában mutattatik meg. A mangaka rajzstílusa szerintem nagyon szép, gyönyörűen és változatosan tudja ábrázolni szereplőit, váltogatva ruhákat, hajviseleteket, szituációkat, ügyes az érzelemábrázolása. Nagy kár, hogy sajnos még nincs teljesen lefordítva angolra sem, csupán a 8. kötet első fejezetéig (plusz a 9. kötet első fejezete is megvan), igen kelletlenül hagytam abba az olvasását kénytelen lévén. Remélem idővel elérhetővé válik a vége is, mindazonáltal már ennyit is érdemes elolvasni. Romantikus shoujo kedvelőknek ajánlom!
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.