Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2393731

Regisztrált felhasználók
száma:
23738

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1632

Utolsó 5 látogatónk:
Grimlock
2019-09-20 13:30:18
sleed
2019-09-20 12:22:16
Black
2019-09-20 11:25:55
Aqualuna
2019-09-20 11:16:06
vjdgrgly
2019-09-20 10:08:02
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Arakawa Under the Bridge (TV)
* * * *
荒川アンダー ザ ブリッジ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-02-20 11:32:01
Létrehozás időpontja: 2012-05-08 08:33:22
Eddig megtekintve: 1943 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Életkép; Komédia; Paródia; Romantika;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2010

Ismertető:

Ichinomiya Kou egy sikeres üzletember. Mindenben a tökéletességre törekszik, tanulmányaiban, munkájában és hobbijaiban is. Nem is lehet másként, ha örökölni szeretné apja vállalati birodalmát. Emellett viszont betartja a család erkölcsi kódexét is, és soha nem marad senkinek sem adósa. Élete akkor vesz komikus fordulatot, mikor az Arakawa hídon sétálva vandálok megtámadják, és Kou a vízbe esik. Életét egy arra járó lány, Nino menti meg. Az életével adós Kou ezek után arra kényszerül, hogy Nino barátja legyen, sőt oda is költözzön hozzá (vagy legalábbis a közelébe). Ez azért lesz érdekes, mert Nino azt állítja magáról, hogy a Vénuszról származik, és egyébként a híd alatt él. És nem csak ő, a folyóparton még számtalan más érdekes ember él. A kis közösség szatirikus mása a modern japán társadalomnak, egyfajta kommuna, amiben nincs értéke a pénznek és a magántulajdonnak, hanem mindenki tesz valamit a közösségért. Aki a közösség tagja lesz az új nevet is kap, így Kou-ból egy csapásra Riku lesz. Büszkesége és apjától való félelme miatt Riku rákényszerül, hogy beilleszkedjen egy számára teljesen idegen társadalomba.


Az anime érdekes alapötletre épül fel. Ha a történetet nézzük természetesen társadalomkritika, és persze utópia is. Viszont a sorozatban semmi ilyen komolyság nincs, legfeljebb Kou belső monológja próbál összefoglaló képet festeni a történtekről, de ezek általában túl szubjektívek, és inkább csak a saját nézőpont kissé lirizált kivonatai. A híd környéke első látásra egy lázálomba illő világ, később pedig, ahogy megismerjük a szereplőket és elmúlik a varázs, egyszerű szatíra. Az állandóan kappa jelmezben feszítő polgármester – aki természetesen tényleg kappának képzeli magát – eleinte még furcsa, főleg úgy, hogy már az első pillanatban lelepleződik, hogy jelmezt visel. Idővel aztán világossá válik, hogy valójában egy kiábrándult emberről van szó, aki talán kicsit bogaras is, mert egy részben maga által teremtett fantáziavilágba menekül a folyópartra, ahol ő határozza meg a szabályokat, és így egy szerinte sokkal igazságosabb társadalmi környezetet hozhat létre. Szerencsére elég keveset tudunk meg a szereplők korábbi életéről, inkább csak pletykákat, amik sokszor túlzóak is, de egy idő után világos, hogy itt mindenki átlagos ember, aki benne van egyfajta szerepjátékban. Persze aki megelégszik a vicces jelenetekkel, az ilyesmivel nem törődik, annak ez egy komolyabb történet nélküli, epizodisztikus szituációs komédia lesz.

A zene nem hagy kívánnivalót maga után, főleg az OP jól eltalálta a sorozat stílusát, és az egyik ending már utal rá, hogy a sorozatból élőszereplős film is készült. Az ábrázolásban és az effektekben meg semmi furcsa nem lesz annak, aki látott már olyan animét, amit Shinbo Akiyuki rendezett, szóval vagy bírja az ember vagy nem.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.