Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2407769

Regisztrált felhasználók
száma:
23836

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
danitigi
2019-11-14 22:49:22
funda
2019-11-14 22:44:01
mpoi54
2019-11-14 20:37:24
TimeLord
2019-11-14 20:24:03
kizu
2019-11-14 19:42:56
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Fushigi no Umi no Nadia (TV)
Nadia - The Secret of Blue Water * * * *
ふしぎの海のナディア

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:09:59
Létrehozás időpontja: 2012-05-29 12:24:24
Eddig megtekintve: 1888 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Kaland; Komédia; Romantika; Természetfeletti; Történelmi;
Epizódok száma:
39
Japán megjelenés éve: 1990

Ismertető:

A Verne regényei alapján készült Gainax produkció a 19. század varázslatos világába vezet minket, egy olyan korba, amikor az ipari forradalom nyomán boszorkányosan bonyolult mechanikus és gőz hajtotta szerkezetek születtek, a távoli kelet még misztikus volt, Amerika nagy része pedig még felfedezésre és betelepítésre várt. A nagy feltalálók és úttörők kora volt ez, mikor a folytonosan változó világ rengeteg lehetőséget, titkot és veszélyt rejtegetett a kalandra éheseknek.


Történet:

Az 1889-es párizsi világkiállításon találkozunk Jeannal, a fiatal feltalálóval, akinek egy repülő szerkezet megalkotása a célja. Jean itt ismerkedik meg Nadiával, egy cirkuszi artistával, aki nem emlékszik származására, egyetlen emléktárgya gyerekkorából egy kék gyémánt. Ezt a gyémántot próbálja meg ellopni a híres ékszertolvaj, Grandis Granval és két ügyetlen segítőtársa Sanson és Hanson. Ezzel a sikertelen rablási kísérlettel veszi kezdetét Jean és Nadia világ körüli útja, mely során segíti őket Nemo kapitány és a Nautilus tengeralattjáró személyzete. Hamarosan kiderül az is, hogy az igazi főellenség nem a három állandóan pórul járó tolvaj, hanem a titokzatos Gargoyle, a Neo-Atlantisz vezetője, aki természetesen világuralomra tör. A titkos háborúba csöppenő Jean és Nadia között pedig idővel több is kialakul mint barátság.


Szereplők:

Nadia la Arwall:
15-16 éves lány, aki semmit nem tud a múltjáról. Árvaként került a vándorcirkuszhoz, aminek a sorozat kezdetén a tagja. Nadia az animékben ritka egzotikus típus megtestesítője. Könnyen dühös lesz, impulzív, ám gyakran érzi magát idegennek, nem odatartozónak a legbarátibb társaságban is.

Jean Roque Raltique:
A Havre-ból származó fiatal feltaláló egész életét annak szenteli, hogy repülő szerkezeteket építsen. Erre a motivációja talán az, hogy apja, egy kereskedelmi hajó kapitánya eltűnt a tengeren, és egy repülővel szeretné megkeresni. Kíváncsi természetű, közvetlen fiú és nagyon kreatív, ha mechanikus kütyükről van szó. A nők működését azonban ő sem érti.

King:
Nadia háziállata és partnere a cirkuszban, egy kis szürke oroszlán. A sorozat kabalája és a humoros feloldások gyakori eszköze.

Marie en Carlsberg:
7 éves kislány, akire Jean és Nadia találnak rá egy szigeten, miután a szüleit megölték Gargoyle katonái. A szülők nélkül maradt Marie Jeant és Nadiát kezdi pótszülőkként kezelni és összebarátkozik Kinggel is.

Grandis Granval:
Egy nemesi származású spanyol hölgy, akinek a drágakövek a gyengéi. Egy balul sikerült házasság után kiforgatták családja vagyonából, csak édesanyja drágakövei maradtak meg neki. Ezeket eladva újra visszanyerte a luxus életmódot, ami úgy érzi kijár neki. Ezért elhatározza, hogy drágakövekre fog vadászni, hogy még nagyobb vagyonra tegyen szert.

Nemo kapitány:
A Nautilus kapitánya, egykor Atlantisz főpapja és Gargoyle ellensége. A kettejük közti rivalizálás okozta Atlantisz bukását, és az emiatt érzett bűntudat jellemzi a legjobban sztoikus kapitányunkat, a bosszú mellett.

Gargoyle:
A Neo-Atlantisz vezetője, aki meg akarja hódítani az egész Földet egy titkos energiafegyver segítségével, amit Atlantiszon fejlesztettek ki.


Vélemény:

A sorozat 39 részes, de ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a közepén egy több részes filler blokk kapott helyet, amikor hőseink egy lakatlan szigetre vetődnek. Ezek a részek sajnos nem tesznek jót néhány karakternek, főleg Nadiának, de talán még ezekben találkozhatunk a legtöbb animés klisével. Részemről kihagyható lett volna ez a pár rész és akkor kerek 26 részes sorozatot kapnánk, de ez csak az én véleményem.

Aki kedveli az ifjúsági regényeket és Vernét, vagy a régi klasszikus kalandregényeket, annak biztos be fog jönni az anime.

A leírás egy régi szerkesztőnk, Szerena írásának felhasztnálásával és GG engedélyével jött létre.

Eddigi hozzászólások száma: 4


4.

morwen

2012-06-08 08:13:50

Bizony, pl. Némó kapitány megjelenik az NGE-ben is.

3.

Jillian

2012-06-07 18:46:30

Olyannyira Gainax és Hideaki Anno, hogy számos karakter ábrázolása és nem egy jelenet megegyezik a két sorozat között.

2.

morwen

2012-06-07 17:26:19

Hát ha valami munkát bíztok rám akkor addig bajlódok vele amíg jó nem lesz ^^
Én is több éve láttam, de netről töltöttem le angol felirattal. Igazából kevés mostanában a kalandozós anime, ami ebben a világban játszódik, nem valami fantáziavidéken, ami azért szomorú, mert a mi világunkból minden misztikus kiveszni látszik, ezért menekülünk vagy a távoli jövőbe, vagy valami kitalált világba. Ezért is kedvelem a 19. századot, mert akkor a mi világunk volt kb. olyan mint egy fantasy világ.

1.

Aqualuna

2012-06-07 11:35:01

Köszönjük, hogy ennyit bajlódtál a leírás újraírásával. Jó lett. Az animével kapcsolatban még megjegyezném, hogy Hayao Miyazaki koncepciója alapján készült Anno Hideaki rendezésében, és érdekes, de valahogy nem bírtam végignézni anno, amikor a németen adták. Nem tudom miért, de nem igazán kötött le, kb. ott a sziget résznél láttam belőle az utolsó epizódokat, de közben is volt kihagyás. Kicsit uncsinak találtam, azt hiszem. :S - zavar