Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2518664

Regisztrált felhasználók
száma:
25030

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1659

Utolsó 5 látogatónk:
Kaname7
2021-01-15 20:45:21
bartuczgabor
2021-01-15 20:07:25
Kriszti2001
2021-01-15 19:51:21
s_barbiii
2021-01-15 19:35:38
vegel2017
2021-01-15 19:34:05
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Mawaru Penguindrum (TV)
* * * *
輪るピングドラム

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-06-11 13:35:09
Létrehozás időpontja: 2012-06-08 17:58:16
Eddig megtekintve: 2075 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Takumi

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Kaland; Komédia; Mágia; Mahou Shoujo (Magical Girl); Természetfeletti;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2011

Ismertető:

Történet:

Gondolkodtatok már, hogy létezik-e eleve elrendelés? Hogy valóban irányítja-e a sorsunkat egy fensőbb teremtő erő, és ezáltal életünk megváltoztathatatlan.? Mert bizony a három Takakura testvér, Himari, Shouma és Kanba gyakran gondolkodik a sors megváltoztathatatlanságán, ugyanis a legkisebb testvérük, Himari halálos beteg, és a két báty ebbe nagyon nehezen törődik bele, és mindent megpróbál megtenni, hogy kishúguk az utolsó napjaiban is jól érezze magát, egy szeretetteljes családi légkörben.
A probléma ott kezdődik, amikor hármasban ellátogatnak egy akváriumba, ahol pingvineket néznek. Ekkor idézik fel azokat az emlékeket, amikor még az egész család, a szülőkkel tette ugyanezt. A szüleik azóta meghaltak, hárman pedig egyedül maradtak, és próbálják egyben tartani a kis közösségüket. A boldogság azonban nem tart sokáig, mert miután egy ajándékboltban vesznek Himarinak egy pingvines sapkát, a lánynak azonnal nyoma vész, és a közelben, összeesve találnak rá. Bekövetkezett, amitől mindig is rettegtek: Himari meghalt, Kanba és Shouma pedig végképp összetörik.
A tragédia azonban a kórházban nem várt fordulatot vesz, ugyanis a nemrég vásárolt pingvinsapkának köszönhetően Himari feltámad holtából, de nagyon furcsán viselkedik. Valójában nem önmaga, hanem egy földöntúli erő, nevezetesen a Kristályhercegnő jelenik meg Himari testében, és közli a két testvérrel, hogy hatalmában áll visszaadni Himari életét, de ehhez Kanbának és Shoumának meg kell szerezniük a pingvindobot. Mielőtt még több információhoz jutnának, a Kristályhercegnő eltűnik, Himari pedig valóban felébred. A kis család akár boldog is lehetne, de Himari további élete attól a bizonyos pingvindobtól függ, amit egy Oginome Ringo nevű lánynál kell keresniük. A helyzetet megnehezíti, hogy a két fiúnak fogalma sincs, hogy valójában mi is a pingvindob, illetve Ringo nem tűnik túl segítőkésznek, ugyanis más sem érdekli, csak szerelme és egyben a két fiú tanára, nevezetesen Tabuki. Kárpótlásként viszont kapnak három pingvint, akiknek azonban nem túl sok hasznukat veszik.

A sorozat egy könnyed kis vígjátéknak indul, de ez ne tévesszen meg senkit, ugyanis részről részre több drámát kapunk, emellett ugyan marad némi vígjáték beütése is, tehát elég vegyes hangulatú lesz, de a második felében már teljesen a dráma fog dominálni. A szereplők sorsa részről-részre szépen egyre szorosabbra fonódik, végül pedig látni fogjuk, hogy mindenki valamilyen kapcsolatban áll a másikkal, és az először megmagyarázhatatlan, vagy érthetetlen történéseknek megvan a maguk oka, a kulcspozícióban pedig a főszereplők állnak. Tehát senki sem az, akinek látszik.


Fontosabb szereplők:

Takakura Kanba:
A legidősebb testvér a Takakura családból, egyben nagy nőcsábász, becsapott és eldobott barátnőinek a száma hatalmas. Feltűnő, hogy leginkább egy Masako nevű lány követi, aki valami miatt nem akarja ereszteni Kanbát. Mint a legidősebb testvér, Kanba tűnik a család legtapasztaltabb és érettebb tagjának, Himariért gyakorlatilag bármire képes. Valójában egy rejtélyes rosszfiú, az események egyik kulcsfigurája.

Takakura Shouma:
A középső testvér jóval szerényebb és gátlásosabb, mint Kanba, bár ugyanolyan erős szálak kötik Himarihoz. Shoumára hárul a feladat, hogy Ringo közelébe férkőzzön, de ezt mindig elbénázza, és a céltudatos lány kihasználja a kissé nyápic Shoumát.

Oginome Ringo:
Egy középiskolás lány, aki fülig szerelmes Kanbáék tanárába, Tabuki senseibe. Ringo legféltettebb kincse egy napló, amelyet mániákusan őriz, és úgy tűnik, ebben van rögzítve a lány sorsa: hogy Tabuki barátnője, majd felesége és gyermekeinek anyja legyen. Később kiderül, hogy a napló valójában halott nővére, Momoka tulajdona.

Tabuki Keiju:
Kanba és Shouma tanára, az iskolai madármegfigyelő klub felügyelő tanára. Ringo imádatának tárgya, azonban már kapcsolatban él a színésznő Tokikago Yurival. A nővel való kapcsolata több, mint pusztai szerelmi kötődés, és a két Takakura fivérekhez is több köze lesz, mint egy átlag tanárnak lenne.

Pingvinek (1, 2, 3):
Himari, Shouma és Kanba a Kristályhercegnő felbukkanásakor kapja meg a három pingvint, akik mindvégig velük fognak élni. A testvérek úgy különböztetik meg őket, hogy a hátukra számot festenek. A pingvinek voltaképpen a szereplők alteregói, mindig ugyanazt csinálják, mint a három főszereplő.


Vélemény:

A Mawaru Penguindrum egy eléggé összetett szimbólumrendszerrel rendelkezik, amiről rengeteget lehetne írni, azonban spoilermentesen ez lehetetlen. Ugyanakkor többféle műfaji sajátosságot is felölel a sorozat. A humor már a kezdetekkor is jelen van, később majd a pingvinek lesznek a legviccesebb jelenetek főszereplői. A humort kiegészítve, azzal egy időben furcsa mód erős drámai vonal is jelen van a cselekményben, és főleg a két véglet hullámzása és keveredése adja meg a sorozat sava-borsát. Emellett az összes szereplő sorsának kereszteződése érdekes szituációkat eredményez, ugyanis szó szerint igaz, hogy itt senki sem az, aminek látszik.
Az anime megértéséhez elengedhetetlen, hogy annak szimbólumain, metaforáin is gondolkodjunk, enélkül sokszor érthetetlen és kusza lesz a cselekmény. Főleg azoknak ajánlom, akiktől nem áll messze a spekuláció, szeretnek elméleteket gyártani, vagy legalábbis mélyebben utána járni egy-egy sorozat történetének, jelentéstartalmának. Vígjátéknak sem lenne utolsó, de önmagában, a kulcsesemények ismerete nélkül sajnos nem teljes mértékben élvezhető a sorozat.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Keiko

2012-06-12 15:52:29

Nekem is elnyerte a tetszésemet a leírás alapján, hamarosan meg is nézem! :D - nagy mosoly

1.

Aqualuna

2012-06-11 13:41:02

Erre az animére a morwen által feltett AMV-k révén figyeltem fel, és most ez után a leírás után felkerült a "Megnézném" listára.