Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2496126

Regisztrált felhasználók
száma:
24718

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
csviki18
2020-10-30 20:41:37
megan17
2020-10-30 20:36:18
Grimlock
2020-10-30 17:58:56
Rachel719
2020-10-30 14:21:27
Edward13
2020-10-30 13:48:43
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Brave Story (Movie)
* * * *
ブレイブ・ストーリー

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-06-11 16:31:07
Létrehozás időpontja: 2012-06-11 14:32:49
Eddig megtekintve: 1792 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Fantasy; Kaland;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2006
Alkotó(k): Miyabe Miyuki

Ismertető:

Ez egy leginkább gyerekeknek való anime, ami a kívánságokkal és végső soron azzal az erkölcsi kérdéssel foglalkozik, milyen áron válthatóak valóra leghőbb kívánságaink?

A történet Miyabe Miyuki 2008-ban Batchelder díjat elnyert fantasy gyermekregényén alapszik, amelyből manga és három játék is készült, az anime movie adaptációt pedig jelölték a 2007-es Japanese Academy Awards „Év Animációja” díjára.


Főszereplőnk az ötödikes Mitani Wataru, aki egy napon különös dolgok részese lesz egy iskolája közeli befejezetlen épületben, amiről az a hír járja, hogy kísértetjárta. Találkozik egy különös fiúval, akiben később az iskolába nem régen érkezett új fiút, Ashikawa Mitsurut ismeri fel, és lát egy lebegő kaput, amiről megtudja, hogy az egy másik, mágikus világba vezető portál, ahol a kívánságok valóra válthatóak. A világot Visionnek nevezik, és evilágból átlépve ún. Utazóként az embernek lehetősége van rá, hogy megváltoztassa a sorsát. A mágikus képességeket használó Ashikawa belép Visionbe ennek a reményében. Wataru, akinek szülei éppen elválnak, apja ugyanis pont bejelentette, hogy elhagyja őket, hazatérve édesanyját összeesve találja meg, és mikor élet-halál közt lebegve a kórházba kerül, Watarunak nincs más kívánsága, mint megmenteni őt, és a családját újra egésszé tenni! Átmegy tehát a kapun, ahol némi próbatétel után egy magát Útmutatónak nevező öregember hőstanoncnak teszi meg és egy kardot ad át neki, amibe öt ékkövet kell összegyűjtenie. Minden ékkő egy-egy képességet jelent, és az Utazónak, aki mind az ötöt összegyűjti, a Sors Tornyában a Sorsistennő teljesíti egy, és csakis egyetlenegy kívánságát!

Igen ám, csakhogy Wataru még csak nagyon leendő hős, egyszóval nincs könnyű dolga. Belekeveredik egy sárkánybébi ellopásába, amiért börtönbe is zárják, később megtudja, hogy barátja, Ashikawa mágusként sok kegyetlen tettet elkövet Vision lakói ellen, csupán az ékkövek megszerzése érdekében. Wataru megpróbálja visszatartani a másik fiút, ám az utolsó ékkő Vision pusztulását okozhatja és Ashikawát úgy látszik, ez sem érdekli. Watarunak hirtelen sok kívánsága lenne: hogy megmentse családját, hogy segítsen barátjának és hogy megmentse Visiont, ám a Sorsistennő csupán egyetlen egyet teljesíthet!

Hogy végül milyen kívánság fog valóra válni, azt megtudhatjuk az animéből, amelynek a rajzolása helyenként igen igényesre sikeredett, különösen a végefelé vannak látványos jelenetek. Összességében egy némileg Ghiblis anime beütésű ifjúsági tanmeséről van szó, mely szerintem a közepesnél valaminél jobbra sikerült, különösen a háttérrajzok és néhány egyéb látványelem révén. Fiataloknak nyugodt szívvel ajánlom, de az idősebbek is eltölthetik vele azt a két órát.


Érdekesség:
A movie készítője a Gonzo anime stúdió minden eladott jegy árából 10 yent a UNICEF Egyesült Nemzeti Gyermekalapnak adományozott.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.