Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2543490

Regisztrált felhasználók
száma:
25508

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
cvny
2021-04-18 02:18:28
Vata0825
2021-04-18 01:24:32
Asdosd
2021-04-18 01:17:50
Anmargaret
2021-04-18 00:16:56
arni72
2021-04-18 00:09:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Mahou Shoujo Lyrical Nanoha StrikerS (TV)
Magical Girl Lyrical Nanoha StrikerS * * * *
魔法少女リリカルなのはStrikerS(ストライカーズ)

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:40:05
Létrehozás időpontja: 2012-06-12 20:17:18
Eddig megtekintve: 3219 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Mágia; Mahou Shoujo (Magical Girl); Természetfeletti;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2007
Alkotó(k): Tsuzuki Masaki

Ismertető:

A harmadik sorozat évekkel később folytatja a már megismert fiatal varázslók életének követését. Így válik igazán teljessé a fejlődéstörténet, mivel itt már Nanoha, Fate és Hayate huszonévesek, egyengetik karrierjüket a katonaságnál, és természetesen megmentik a világo(ka)t.

Hayate régi álma válik valóra, mikor megalapíthatja saját, független egységét barátai Nanoha, Fate és négy védelmezője segítségével, akik vele maradtak a Sötétség Könyvének elpusztítása után. Az újonnan, kísérleti jelleggel egy évre létrehozott egység a hét elit és a kiszolgáló személyzet mellett újoncokat is toboroz és kiképez. Fate két pártfogoltja, akik bekerülnek az egységbe Erio, aki Fate-hez hasonlóan egy mesterségesen létrehozott varázsló, és Caro, egy törzséből száműzött sárkányidéző kislány, akinek gondjai voltak ereje irányításával. Nanoha két újonca Subaru, egy kibernetikus beültetésekkel bíró lány, akit kiskorában mentett meg egy tűzből, és Teana, egy magát mindenben átlagosnak tartó, de éppen ezért keményen dolgozó lány. Az egység feladata eredetileg az elveszett világból, Al-hazardból fennmaradt varázstárgyak felkutatása, de ez hamarosan megváltozik, mikor megjelenik a színen Jail Scaglietti, egy őrült tudós, aki ezeket a varázstárgyakat gyűjti és fegyvereket állít elő velük, többek között harci kiborgokat is. A négy újonc kiképzéséről Nanoha gondoskodik, aki ilyen irányban képezte magát az évek során. Eközben Fate nyomoz az ereklyék és Jail után, mialatt Hayate a felülről érkező politikai nyomást kezeli. Szóval garantált az akció, a fiatalok jellemfejlődése, és a fordulatok.


Az utolsó sorozat teljesen más, mint az előző kettő. Igazából egyfajta keveréke a Gundam sorozatok háborús légkörének – katonai protokoll, energiatámadások és csúcstechnika, a sorozat folyamán új fegyverek, képességek megjelenése, ahogy erősebbek lesznek a szereplők, és idővel minden szereplőnek meglesz a riválisa, akivel mindig összekerül harcban – és a mahou shoujo animék erkölcsisége és szereplői. Nanoha még mindig az a kedves lány, akit megismertünk, csak valamivel érettebb lett, és felkészült minden helyzetben. Fate szinte a tükörképévé vált Nanohának, csak kevésbé beszédes. A négy védelmező sem sokat változott, akiket az előző sorozatból megismerhettünk, de ezúttal több mint egy tucat új szereplőt kapunk (a sok szereplő is jellemző a Gundam sorozatokra), szóval ezúttal is változatos a felhozatal. A 26 rész ellenére nem igazán találkozunk fillerrel, minden részben történik valami, akár harc, akár dráma formájában. Szóval mozgalmas és látványos anime, amiben azért megkapjuk a shoujo jeleneteket is, és persze az egész a mindent legyőző barátság és szeretet jegyében zajlik. Az anime önmagában is élvezetes lehet, de utána biztos érdekelni fognak minket az előzmények.

Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Aqualuna

2013-06-23 12:20:35

Gyakorlatilag azt az egyetlen pozitívumot tudtad felhozni, hogy a mahou shoujo, sci-fi és akció (shounen) ötvözeteként nem szokványos. ;) - kacsint A varázstárgyak képességeit és fejlődését NEM részletezik itt legalábbis. A jellemekről, karakterekről nagy körvonalakat kapunk származás és mögöttes érzelmek tekintetében, mint amit pl. Teáról írtál. De egyik új karakter sem kerül igazán közel az emberhez. Pl. milyen alapon kerül Subaru kiemelésre az utolsó pár rész OP-jében? Eleinte azt gondoltam, ő valami új főhősnő lesz Nanoha mellett, vagy őt akár háttérbe is szorítva, behozva még mellé a Teával való barátságot. Ehelyett bekevertek nővért, kibernetikusságot, meg még Viviót is, aki sokkal "központibb" figurává lett legalábbis történet és Nanohával való viszony tekintetében. Egyáltalán nem volt következetesség az animében, kivéve a szokásos műfaji és történeti klisék. :P - nyelvel Arról nem is beszélve, hogy hímnemű szereplők közül talán egyetlen kapott nagyobb szerepet, Scaglietti, de ő is csak a végén, meg egy kicsit Zest. A többiek max statisztáltak.
Egyébként neked tetszett, nekem meg nem. Oké az így. Majd akinek lesz kedve, megnézi magának, és eldönti, ő mit szól hozzá. Részemről földre huppant. :P - nyelvel

2.

morwen

2013-06-22 21:23:01

Volt az eleje felé az a rész mikor Teana véletlenül rálőtt a partnerére, mert kisebbségi komplexusa volt, hogy mindenki tehetségesebb nála. Ez nem akció és nem is fanservice. Továbbá az a rész, mikor Subaru a nővérével került szembe, és a helikopter pilótájának is megvoltak a traumatikus élményei amiket fel kellett dolgoznia, szóval voltak bőven jelenetek, amik nem passzolnak sem az akció sem a fanservice kategóriába. Persze az tény, hogy nem ezek voltak túlsúlyban. Az nyilvánvaló, hogy inkább a fiúközönséget sikerült elérni, de nem nevezhetjük ecchinek a sorozatot, hiszen nem vitték túlzásba ezt sem. Igazából semmit nem vittek túlzásba; ami inkább a fiús világ irányába mozdítja a sorozatot, az az akció túlsúlya, és a folyamatosan fejlődő technika, vagy "tápolás", ami egyébként nekem a gundam sorozatokat juttatta eszembe ahol állandóan újabb "kütyük" jelentek meg amiktől erősebbek lettek a főhősök. Ha azt mondod hogy gyenge mahou shoujo sorozat akkor még egyet is értek veled, mert mint mahou shoujo fantáziátlan, és inkább más műfajok elemeiből merít. A motívumok ismétlődése meg csak azt vonja maga után, hogy nem eredeti, nem próbál újítani stb. A legtöbb műfajban a műfajra jellemző motívumok kis variálással való ismétlése eléggé megszokott, és nem feltétlenül vezet élvezhetetlen alkotáshoz, csak középszerűhöz. Ez az anime viszont nem középszerű. Mahou shoujo animeként elég sótlan, sci-fi vagy shounen animeként se mutat fel semmi újat. Mégis kevés ehhez hasonló anime van, ahol sikeresen ötvözték a mahou shoujo motívumokat a shounen és mecha motívumokkal. Egy shounen animében nem lenne ilyen empatikus a főszereplő, és még ha nő is lenne akkor biztos minden harmadik percben látnánk a bugyiját és nem foglalkoznának ennyit a mellészereplők élettörténetével, illetve azok inkább a bosszú, vagy valamilyen más agresszívebb érzelem köré épülnének. Egy mahou shoujo animében viszont nem lenne ennyi akció, nem részleteznék a varázstárgyak képességeit és a fejlődésüket, és valószínűleg inkább jobban meg lenne határozva a nanoha-fate-hayate közti kapcsolat, illetve konkrétabb utalások lennének arra, hogy hogy jön a képbe crono és yuno, volt-e valami valami érzelmi szál köztük. másrészt simán bedobhattak volna néhány tipikus randis jelenetet azon a napon, mikor erio és caro szabadnapon a városban mászkáltak.

Szóval vagy két szék között a földre huppantak, vagy sikerült bővíteni a nézőközönséget. Én tuti nem tudnék egy konvencionális mahou shoujo animét megnézni, ez viszont simábban csúszott, mint az előző kettő, mert dinamikusabb volt, és jó volt látni nanoha jellemének kiteljesedését, hogy míg kislányként a megismerést és a barátkozást erőltette, felnőttként lényegében a tanári mentalitást vette fel, szóval az empátia megmaradt, és ezzel együtt az önfeláldozásra való hajlam. Igen lehetett volna ennél részletesebb jellemrajzot is felépíteni, de akkor seinen lett volna, vagy akár pszichológiai. Ezzel szemben viszont szerintem egy shounen vagy akár egy mahou shoujo animében nincs szükség realisztikusan ábrázolt jellemekre, bár lehet hogy most ezzel lenézem mindkét műfajt.

1.

Aqualuna

2013-06-21 19:08:45

Nekem nem tetszett. Unalmas volt, mert csak akció és politika, a történet meg önmagát ismétli. A karakterek nincsenek eléggé kibontva, a rajzolás néhol elég rossz. Semmi újat nem tudott adni, azon kívül, hogy akció-látványelemek meg fiúknak való fanservice.