Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2495784

Regisztrált felhasználók
száma:
24715

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
tzshanna
2020-10-29 01:22:22
laracroft
2020-10-28 23:45:22
iviczl
2020-10-28 23:31:23
Rachel719
2020-10-28 20:56:32
TimeLord
2020-10-28 20:54:47
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Fate/Zero (TV)
* * * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2015-07-21 12:25:09
Létrehozás időpontja: 2012-06-25 15:54:08
Eddig megtekintve: 4283 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Mágia; Pszichológiai; Természetfeletti;
Epizódok száma:
25
Japán megjelenés éve: 2011

Ismertető:

A két szezonban kihozott anime az azonos című light novel feldolgozása, ami a Fate/stay Night előzményeit meséli el. Ez lényegében azt jelenti, hogy aki látta az említett animét, vagy játszott az alapjául szolgáló játékkal, az már tudja, mi lesz a vége a Fate/Zeronak. Ez azonban egyáltalán nem válik a sorozat kárára, hiszen a történet, a szereplők, a zene és az animáció minősége miatt önmagában is élvezhető az anime.

A negyedik Szent Grál Háború egy varázslók között lezajló párviadal Fuyuki városában, melynek tétje a Szent Grál, egy kívánságokat teljesítő varázstárgy. A Grál hét varázslót választ ki, és a rendelkezésükre bocsát hét szellemet (Szolgák), akik a történelem során elhunyt hősök lelkei, és különböző képességekkel és varázsfegyverekkel bírnak. A kiválasztott varázslók továbbá kapnak három varázsjelet is, ez jelzi, hogy részt vesznek a harcban, lehetővé teszi a hősök irányítását, továbbá három alkalommal egy parancsvarázslatot is idézhetnek velük az őket szolgáló hősökre, ha valami természetüktől idegen dologra akarják rávenni őket. A Grál akkor jelenik meg, mikor már csak egy Szolga van életben, és az őt irányító varázsló használhatja. A háborút többféleképpen is meg lehet nyerni: az ellenséges varázslók megölésével, a Szolgák elpusztításával, de az is elég ha egy varázslót megfosztanak a varázsjeleitől, így kiesik a „játékból”. A varázslók harcát, a szabályok betartását, és a kívülállók védelmét az egyház felügyeli, sőt, a kiesett, még élő varázslóknak is menedéket nyújtanak.

A Szent Grál Háború résztvevői:

Emiya Kiritsugu:
A „mágusölő”, hosszú és véres zsoldoskarrier áll a háta mögött, melynek során több tucat varázslót ölt meg pénzért. Eszközei között szerepelnek a mesterlövészet, mérgek, rejtett bombák, és speciális lövedékek. A Szent Grál Háborúban az Einzberg családot képviseli, mivel pár éve elvette Ilyasviel Einzberget, és született egy lányuk is, Ilya. Az Einzberg család csak az alkímiában jártas, ezért volt szükségük egy harcedzett kívülállóra, hogy több esélyük legyen megnyerni a háborút. Kiritsugu állandó társa Hisau Maiya, aki szintén bérgyilkos, Szolgája pedig a Saber osztályba tartozó Arturia Pendragon, a lovagok királya.

Kotomine Kirei:
Az egyház tagja, korábban boszorkányvadász. Őt lepte meg leginkább, hogy a Grál választása ráesett, mivel a rejtélyes varázstárgy olyan varázslókat választ általában, akiknek a leginkább szüksége van rá. Kirei viszont teljesen üres, vágyak, ambíciók nélküli életet él. Mindenben tökéletes teljesítményt nyújt, mégis távol áll tőle az önhittség. A háborúba Tohsaka Tokiomi titkos szövetségeseként csatlakozik, apja terveinek megfelelően. Szolgája az Assassin osztályba tartozó Hassan-i-Sabbah, százarcú Hassan, aki képes több testben manifesztálódni.

Tohsaka Tokiomi:
A Tohsaka család feje, a drágakőmágia mestere. Feleségét és lányát egy másik városba küldi a háború idejére, amit azért kíván megnyerni, hogy közelebb kerüljön minden varázsló céljához, az eredet forrásához. A Tohsaka család évtizedek óta jó kapcsolatokat ápol az egyházzal, és Tokiomi minél több ütőkártyával próbál felkészülni a harcra. Sikerül megszereznie az első kígyó levedlett bőrét, és ezt katalizátorként használva idézi meg Szolgáját, az Archer osztályba tartozó Gilgamesht, a hősök királyát, akinek fegyvertárában szerepel a történelem során alkotott összes legendás fegyver. A rendkívül arrogáns Szolgát legfeljebb partnerként lehet kezelni, de mivel nagy valószínűséggel ő a legerősebb megidézhető Szolga, ezért Tokiomi biztos a győzelmében.

Kayneth Archibald El-Melloi:
Régi családból származó, elismert és tehetséges varázsló, aki feleségével Sola-Uival csatlakozik a harchoz. Számára a Grál megszerzése presztízskérdés, a háború pedig lehetőség arra, hogy megmutassa képességeit, amiket tanítás során nem igazán alkalmazhat. Szolgája a Lancer osztályba tartozó Diarmuid Ua Duibhne, az ír mitológia egy szereplője, aki egy szerelmi tragédia során lelte halálát. Ezúttal tisztára szeretné mosni hírnevét és a lovagi erkölcsöket betartva szolgálni gazdáját, aki viszont csak egy eszközt lát benne.

Matou Kariya:
A Matou család tagja, aki rég otthagyta a varázslók világát. Egy évvel a háború kezdete előtt mégis úgy dönt, hogy részt fog venni benne, ugyanis egy hosszú utazásról hazaérkezve azzal szembesül, hogy a családja egy új taggal bővült, Tohsaka Sakurával, akit lényegében „megvett” a Matou család feje, Zouken, hogy megfelelően felnevelve egy erős varázslót szülhessen a Matou családnak. Kariya üzletet köt Zoukennel, hogy amennyiben megszerzi neki a Grált, visszaadja Sakurát a Tohsaka családnak. Szolgája a Berserker osztályba tartozó Lancelot du Lac, az őrült fekete lovag.

Waver Velvet:
Fiatal, naiv, de nagyratörő, forradalmi ötletekkel rendelkező varázslódiák, aki azért csatlakozik a háborúhoz, hogy bebizonyítsa, fontosabb az egyéni képesség és tudás, mint a vérvonal a mágiában. Szolgája a Rider osztályba tartozó Iskandar (mi Nagy Sándor néven ismerjük), a hódítás királya, aki egykor több kontinensre kiterjedő hatalmas birodalom felett uralkodott.

Uryuu Ryuunosuke:
A Grál az utolsó pillanatban választotta ki, hogy teljes legyen a létszám. A mágia világa számára ismeretlen, hobbija a gyilkolás és a kínzás. Szolgája a Caster osztályba tartozó Gilles de Rais, a kegyetlenségéről híres francia nemes, akiről az operában (Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára) szereplő Kék Szakáll alakját mintázták. Gazdájához hasonlóan örömét leli a vérontásban, így elég jó párost alkotnak, és nem is annyira fontos számukra a Grál megszerzése.


A történet a szereplők eltérő motivációi és stratégiái szerint alakul, és mivel nem nagyon találkozhatunk tizenéves éretlen kamaszokkal, ezért ne is számítsunk shounen jellegű banális idealizmusra. A sorozat akciódús, de sok időt fordítanak a jellemábrázolásra, és az elvi ellentétek kidomborítására akár egész részeket is áldoznak csakúgy, mint a szereplők múltjának feltárására. Mégsem gondolom, hogy lennének filler részek, szinte minden jelenet fontos a cselekmény szempontjából. Mind az animáció (ufotable), mind a zene (Kajiura Yuki, Kalafina) magas színvonalú, minden rész olyan igényességgel készült, mintha egy mozifilmet néznénk, főleg az éjszakai tájak a vibráló fényekkel, a felhők, és a tükröződő vízfelület lett sokkal látványosabb, mint más animékben.

A Fate/Zero semmiben sem egyedülálló, nem botrányos, nem kísérletezik új dolgokkal és nem próbálja átértelmezni az animékről vagy egyes műfajairól alkotott képünket. Mégis jó például szolgál arra, hogyan lehet igényes animét készíteni, amiben minden a helyén van.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

usagi-chan

2012-06-28 05:41:51

Like!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!