Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2446959

Regisztrált felhasználók
száma:
24147

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1643

Utolsó 5 látogatónk:
dony77
2020-04-10 02:14:02
Gman
2020-04-10 01:10:18
Lisyndra
2020-04-10 01:02:50
Bandika
2020-04-09 23:44:24
vegel2017
2020-04-09 22:49:20
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Tasogare Otome X Amnesia (TV)
Dusk Maiden of Amnesia * * * *
黄昏乙女×アムネジア

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:05:13
Létrehozás időpontja: 2012-07-01 19:35:40
Eddig megtekintve: 2389 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Ecchi; Pszichológiai; Romantika; Természetfeletti;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2012
Alkotó(k): Maybe

Ismertető:

Könnyed humor, sok-sok fanservice és némi dráma vár minket ebben a történetben, ami egyébként egy tudathasadásos szellemről szól.

A régi iskolaépületről sok különös pletyka járja, de ezek mind köthetőek egy szellem, Kanoe Yuuko személyéhez. Többféle verzió van arra, hogyan lehet vele találkozni, mit művel szerencsétlen áldozataival és hogy egyáltalán hogyan halt meg, és rekedt ebben a világban. A pletykák nyilván csak pletykák, de valami valóságalapjuk mégis lehet. Az elhagyatott épületbe tévedő Niiya Teiichi azonban találkozik az igazi Yuukóval, és meg is találja a holttestét, egy kibontott fal mögött. A kezdődő barátság az újonnan megalapított paranormális nyomozó klub formájában ölt formát, aminek célja Yuuko múltjának felfedése és a pletykák mögötti valóságtartalom felfedése lesz. Két főszereplőnkhöz csatlakozik Okonogi Momoe, a lelkes ám ügyetlen újonc, aki nem képes látni Yuukót, valamint Kanoe Kirie, egy megfontolt ám könnyen megijedő lány, aki valójában Yuuko unokája. Hamar kiderül, hogy Yuuko amnéziája a múltját illetően valójában hasadt személyiségének köszönhető, és ez magyarázza meg azt is, hogy nem mutat ki semmilyen negatív érzelmet, ugyanis ezeket a másik személyiségére ruházza. Persze megvan az oka és a története, hogy Yuuko hogyan jutott idáig, miért nem akar visszaemlékezni dolgokra stb. és ahogy ezt kiderítik Teiichivel, úgy növekszik a bizalom köztük és kerülnek egyre közelebb egymáshoz, és erre szükség is van, mert Yuuko egyedül nem tud szembenézni a múltjával.


Az anime elég szépen lett megrajzolva, a vörös és narancssárga különböző árnyalatai festői, kissé szürreális alkonyati háttereket alkotnak, de az éjszakai csillagos ég is gyönyörűen lett megrajzolva néhány jelenetben. A történetben van néhány érdekesség, de nagyrészt drámára épül. Az elején még inkább a humor és a fanservice dominál, rengeteg ecchi jelenettel, aztán ahogy derül ki a múlt előtérbe kerül a pszichológiai vonal. Ilyen oldalról egyrészt azt próbálták megmutatni, hogy a tömegpszichózisban mennyire értelmetlenül képes cselekedni az ember, és ilyenkor a babonák és megalapozatlan pletykák képesek irányítani a hisztérikus tömeget. A másik pszichológiai téma érdekesebb: Yuuko tudathasadása, ami valójában kap egy ezoterikus magyarázatot is. A probléma feloldása már annyira nem izgalmas, de a sorozat így is elmegy.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.