Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2496124

Regisztrált felhasználók
száma:
24718

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
csviki18
2020-10-30 20:41:37
megan17
2020-10-30 20:36:18
Grimlock
2020-10-30 17:58:56
Rachel719
2020-10-30 14:21:27
Edward13
2020-10-30 13:48:43
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Aoi Bungaku Series (TV)
Blue Literature Series * * * *
青い文学シリーズ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-07-10 11:38:55
Létrehozás időpontja: 2012-07-02 11:17:09
Eddig megtekintve: 2557 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Takumi

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Pszichológiai;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2009

Ismertető:

A 2009-es sorozat hat 20. századi japán regény adaptációja, melyek főleg az emberi természet rejtelmeibe, a kapcsolatok szövevényes hálójában kalauzolják el a nézőket. 12 rész erejéig az alábbi művek elevenednek meg a képernyőn:

Dazai Osamu: Ningen Shikkaku (No Longer Human) 1-4. rész:
Youzou Ouba egy tehetséges, ám reményét vesztett művészpalánta, aki az apja által támasztott megfelelési kényszer, illetve rossz gyerekkori emlékek miatt önpusztító életmódba menekül. Családjával minden kapcsolatot megszakított, csak önző barátja segítségével próbálja kisebb csalásokkal fenntartani magát. Egy jószándékú prostituált, egy egyedülálló, egygyermekes újságírónő és egy naiv fiatal lány keresztezi útját, megadva ezzel egy jobb élet reményét, azonban az akaratgyenge Ouba nem tud élni a lehetőséggel, a múltja és emlékei miatt tovább menekül saját maga elől, legkívánatosabb menekülési módja pedig az önpusztítás mellett a halál folyamatos kergetése.

Sakaguchi Ango: Sakura no mori no mankai no shita (In the Forest, Under Cherries in Full Bloom) 5-6 rész:
A rabló Shirimaru a japán hegyekben tengeti életét, létformája pedig teljesen összeszövődött a természet szeretetével és tiszteletével. Bár magát kedves útonállónak tartja, egy nap találkozik egy három fős csoporttal, amelyben két férfi egy nőt védelmez. Shirimaru azonnal beleszeret a gyönyörű nőbe, aki ezután folyamatosan a bűvkörébe vonja a férfit, egyre több gyilkosságba kényszerítve őt. Shirimaru a szerelem mellett a saját megfelelési kényszerének köszönhetően gyilkol, de végül, éppen a szerelem képében, őt is utoléri a bosszúálló sors.

Natsume Soseki: Kokoro (The Heart) 7-8. rész:
A szív útjai kifürkészhetetlenek - mondogatjuk sokszor. Az élet már sokszor bizonyította az állítás igazát, így van ez a kétrészes Kokoro című történetben is. Az albérletben élő Sensei jóképű és sikeres férfi, aki egy nap meghívja magához az önmagának és tanulmányainak élő, suta K-t. A nagydarab férfi itt azonnal beleszeret a főbérlő szép lányába, aki iránt Sensei sem közömbös. Mivel úgy tűnik, a lány inkább K érzelmeit viszonozza, a két férfi között megindul a féltékenykedés, a harc pedig megrontja kettejük eddigi baráti kapcsolatát. A két részben két különböző szempontból láthatjuk a tragikusan furcsa történetet.

Dazai Osamu: Hashire Merosu (Run, Melos!) 9-10. rész:
A No Longer Human szerzőjének második történetében egy fiatalkori barátság és egy görög dráma átiratának formájában az önzetlenség példaképe látható. Takada, a tehetséges fiatal szerző vállalja egy görög dráma átírását, melyben Melos, egy görög ifjú, halálos büntetése előtt még részt szeretne venni húga esküvőjén. Garanciaként barátja, Serinentius életét kínálja a királynak, mondván, ha nem ér három nap alatt vissza, végezzék ki helyette őt. Mivel Melos felelősséget érez barátja iránt, megígéri, hogy nem hagyja őt veszni, de a haza vezető út során számos megpróbáltatáson megy keresztül, és már-már feladja tervét, hogy idejében visszatérhet a királyhoz, és megmentheti barátja életét.
Ezzel párhuzamosan Takadában felélednek a fiatalkori emlékek, amikor barátjával Tokióba készült, hogy színházat alapíthassanak. A fiút azonban becsapták, így egyedül kellett Tokióba utaznia. 15 év után barátja haldoklik, és Takadának döntenie kell, hogy büszkeségéről lemondva, utoljára meglátogatja a barátot és megbocsájt neki, lezárva ezzel önmaga szenvedéseit is, vagy haragot tartva lemond az utolsó búcsú lehetőségéről.

Akutagawa Ryunosuke: Kumo no Ito (The Spider’s Thread) 11. rész:
Kandata, a brutális rabló emberi életeket nem kímélve élősködik a társadalmon, így nem egyszer szembekerülve a törvénnyel. Egy nap, menekülés közben a sikátorban egy fura pókot lát, akit ösztöneinek engedelmeskedve azonnal el szeretne pusztítani, de végül megkíméli az életét. A rendőrök azonban hamar rátaláltnak a tétlenkedő Kandatára, majd kivégzik. A pokolból kivezető egyetlen utat a pók fonálja jelenti, Kandatára pedig egy próba vár, hogy önzőségén és saját érdekein felül tud-e kerekedni.

Akutagawa Ryonusuke: Jigokuhen (Hell Screen) 12. rész:
Ez a történet az előzővel egy világban játszódik. Egy ismeretlen ország excentrikus királya megkéri a tehetséges Yoshihidét, hogy rajzolja meg sírkamrájában országa valamennyi szépségét és gazdagságát. Yoshihide azonban tisztában van vele, hogy az önző, elefántcsonttoronyban élő uralkodó nem a valóságot látja országából: hiszen ott a valóságban az éhezés, a nyomor és a betegség az úr. A művészen az igazságot látva őrület lesz úrrá, majd a szörnyű pokolképet megfestve a király dühével is szembe kell néznie.

Vélemény:
A sorozat megvalósítása művészi, a japán irodalom témául választása pedig a nézőknek is hálás szívességet jelent. Hat nagyszerű és elgondolkodtató történetet látunk, mely számos érzelmet ébreszt a nézőben. Rájöhetünk például, hogy az itt látott világ sajnos sokkal közelebb áll a valósághoz, mint a romantikus szerelmes regények. Sorstragédiákat, önrontást, lehetetlenséget és tehetetlenséget, főleg pedig pesszimizmust érzünk a művek világképében. Mindezek ellenére érdekes történetek, melyek rádöbbentenek minket, nézőket, hogy sorsunk a saját magunk kezében van.
A külcsínyre sem lehet panasz, hiszen az animáció Obata Takeshi (Death Note, Bakuman, Hello Baby, Hikaru no Go), Kubo Tite (Bleach) és Konomi Takeshi (Prince of Tennis) keze munkáját dicséri.
Az Aoi Bungaku főleg az irodalmat kedvelőknek, a japán regények iránt érdeklődőknek ajánlott, de bárki megszereti, aki kedveli a komolyabb, pszichológia mélységekbe hatoló, olykor depresszív, de hatásos filmeket.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.