Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2495483

Regisztrált felhasználók
száma:
24710

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
duxyd2
2020-10-27 08:23:24
Angel77
2020-10-27 07:47:00
gyorgyi
2020-10-26 23:58:34
Grimlock
2020-10-26 19:54:29
szabolcs05119
2020-10-26 18:54:05
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Kyouryuu Boukenki Jura Tripper (TV)
Dino Adventure Jurassic Tripper * Jura Tripper * * *
恐竜冒険記ジュラトリッパー

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-09-10 10:58:30
Létrehozás időpontja: 2012-07-17 16:53:47
Eddig megtekintve: 3021 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Kaland; Sci-fi;
Epizódok száma:
39
Japán megjelenés éve: 1995

Ismertető:

Ez az anime – nem lesz meglepve, aki ismeri – Jules Verne-nek, avagy magyarul Verne Gyulának Deux Ans De Vacances (Kétévi vakáció) című, 1988-as regényének alapján készült.

A történet úgy kezdődik, hogy egy csapat cserkészgyerek egy tengerészklubbeli hajókirándulás révén váratlanul szörnyű viharba kerül, s a vihar egy különös világba viszi el őket, Noah-ba. Ebben a világban az emberek nagyjából középkori tudásszinten élnek, de nem is ez a legfigyelemreméltóbb, hanem az, hogy az emberekkel dinoszauruszok is élnek együtt. Természetesen akármilyen érdekes is ez, a 15 gyereknek (akikkel egy szem felnőtt sem utazott) mégis a leghőbb vágya, hogy valahogy hazajuthassanak a saját világukba, a szüleikhez-családjukhoz, ugyanakkor a magukkal hozott technika célponttá teszi őket a Noah-n uralkodó zsarnokok előtt. Márpedig ahol vannak zsarnokok, ott vannak elnyomottak is, és lázadók is léteznek, így hát némi segítségre is számíthatnak megpróbáltatásaik során, melyek közben megpróbálnak életben és szabadon maradni, hogy megtalálhassák a hazavezető utat.
A különböző korú gyerekek különböző személyiségek, és így a csoporton belül különböző sztereotíp szerepeket tudnak betölteni. Érdekesség, hogy egymást beszédes beceneveken szólítják (valódi nevüket általában nem is tudjuk meg), amelyek karakterükre utalnak.


Szereplők:

Boss/Kashira:
A beceneve jelentése Főnök, és bár hivatalosan nem ő a csapat vezetője, mégis vezérré válik, mivel tipikus vezéregyéniség. Nagyon bátor, ügyes és sportos, képes nagy kockázatokat is vállalni, hogy megmentse barátait, ha kell. Általában hangadó, alapjában jószívű, de normál szituációban gyakran komolytalan és szeret hülyéskedni, viccelődni, időnként a többiek kárára is, amivel magára haragítja őket. Szeret flörtölni és kicsit gyengéi a lányok.

Princess/Hime:
Azaz Hercegnő. A neve mindent elárul: szép, jószívű, kicsit azonban elkényeztetett, ugyanakkor törődik a többiekkel és övé lesz a gondoskodó női szerep a gyerekcsapatban, főleg ami a kisebbeket illeti. Bossnak persze tetszik, és talán ő is érez valamit a fiú iránt (bár sokszor ki nem állhatja), ugyanakkor eredetileg God jegyese, bár ragaszkodik hozzá, hogy ezt csak a szülei rendezték el és ő még nem egyezett bele.

President/Shachou:
A legidősebb a csoportban, ezért hivatalosan őt választották korábban vezetővé. A beceneve Elnök, és úgy tűnik, a demokrácia mögé hajlamos rejtegetni elég döntésképtelen személyiségét. Mindig mindent meg akar vitatni meg szavaztatni, de általában nem nagyon sikerül ezt keresztülvinnie. Nem túl bátor, könnyen megijed, és fizikai képességei is alulmaradnak a többi fiúval szemben, ugyanakkor azért megpróbálja védelmezni a többieket. Kezdetben Manua, majd Tiger iránt érez vonzalmat. Kicsit hiú: mindenhová tükröt és fésűt visz magával.

Tiger:
Tigris egy lány, méghozzá meglehetősen vadóc, fiúkat megszégyenítően tud harcolni és lőni. Ő az egyetlen lány, aki részt vesz a veszedelmes vállalkozásokban. Boss egyszer megjegyzi, hogy bár a fivére lenne olyan erős, mint Tigris. :) Azért a szívében van helye némi romantikának is. Nem szereti a szellemeket, a vihart és a hideget.

God/Donifan:
Azaz Isten. Nem túl szerény becenév, nem igaz? Amolyan elrontott szépfiú, aranyszőke hajjal, és önző szívvel. Igazából Princess sem érdekli olyan nagyon. Nemigen kedvelik a csoportban, mert általában mindennek ellentmond, Bossnak pedig különösen is. Igazából irigykedik a másik fiúra, szívesen pózolna az ő szerepében. Képességei azonban alulmaradnak. Ezért még árulást is elkövet. Nem jó csapatjátékos, bolond önzése számosszor keveri bajba a csapatot, ám ritka alkalmakkor úgy tűnik, mégis törődik másokkal is önmagán kívül.

Snake:
Kígyó, afféle barát vagy inkább talán csicskás God mellett, akit annak ellenére követ, hogy gyakran kap tőle szidalmat vagy ütleget. Viszont amikor el van választva tőle, kiderül, hogy elég jóeszű.

Tank:
Az ő becenevét le sem kell fordítani. Masszív srác, aki azonban elég kényelmesen szeret élni, többnyire ő próbál közvetíteni a többiek között, ezen kívül ügyes szakács. Megbízható barát.

Doctor/Professor/Hakase:
Az ő beceneve sem szorul magyarázatra. A karakterét meganekkónak szokták nevezni: szemüveges lány, aki nagyon okos, és egy kicsit technokrata. Bár nem beszél sokat, de ha olyan téma merül fel, amihez ért és szükségét érzi, nem fél felszólalni.

Lady/O-Jou:
Ojou, azaz Kisasszony. Kislány, aki Boss öccsének szerelme.

O-Taku:
Otaku, azaz…várjunk csak, ezt sem kell megmagyarázni. XD Ő God öccse, ezért aztán általában őt követi, bár kiderül, hogy fivére akcióival legtöbbször nem ért egyet. Családi lojalitás? Imád videójátékokat játszani. Alapjában nem rossz fiú, de ő sem igazán cselekszik önzetlenül. Lady tetszik neki, ezért aztán Bent nem szívleli.

Ben:
Boss öccse. Kedves, és kevésbé vakmerő, mint a bátyja. Ladybe szerelmes.

Gacha:
Kislány, aki könnyen kiborul és rendszeresen sírva fakad. Kicsit belebolondul Mosar generálisba, akit a bácsikájának szólít.

Donmali/Danman:
Az egyik kisebb gyerek, aki Zans legjobb barátja, és többnyire őt hurcolja magával.

Doji és Moji:
Ikertestvérek, a legfiatalabbak a csapatban. Az egyik kisfiú szégyenlős és ijedős, a másik ezzel szemben vakmerő és meggondolatlan.

Zans:
Egy beszélő pterodactylus fióka, Fehérszárnynak, a lázadás elhunyt vezetőjének a fia. Sajnos ő nem túl hősies, legalábbis eleinte, hanem gyáva és ijedős, de később fejlődést mutat. Nem lehet könnyű híres apjához méltónak lennie…

Mosar:
Kötelességtudó generálisa a királynak, szemben áll az egyház erőivel, ugyanakkor úgy véli, a gyerekek által hozott fejlett technika országa hasznára válna, ezért üldözi őket. Később megtudja, hogy a hatalomra törő főpap manipulálja a királyt, aki így csak egy báb, és ellenségből szövetségessé válik.

Manua:
Egy helyi polgármester leánya, szép fiatal nő. Nagyon aggódik Noah helyzete miatt, különösen, mivel a dinókat újabban gyakorlatilag rabszolgaként tartják. A gyerekekkel találkozva elhagyja szülővárosát és később a lázadókhoz csatlakozik.

Mint:
Fiatal feltaláló, aki úgy barátkozik össze a gyerekekkel, hogy azok segítenek repülő szerkezete elkészítésében. Később beleszeret Asuka hercegnőbe.

Burai:
Egy banditacsapat vezére, később kiderül, hogy ők lázadók. Manuával megtetszenek egymásnak.

Asuka:
Noah elkényeztetett, de valójában roppant magányos hercegnője. Kezdetben elég undok a gyerekekkel, amikor azokat a palotában tartják fogva, ám mikor Boss egyszer jól megmondja neki a magáét, belebolondul a fiúba, és segít nekik megszökni, így barátok lesznek.

Ajali/Ajari:
Papnő, aki kivételesen nem lát gonosz dolgot a technológiában, és párszor segítségükre van.


Én szerettem ezt az animét, mely biztosan nem említhető nagy címekkel egy lapon, ugyanakkor minden benne van egy jó szórakozáshoz kortól függetlenül.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.