Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2413843

Regisztrált felhasználók
száma:
23866

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
dark222
2019-12-06 17:15:35
csviki18
2019-12-06 16:32:45
lilittha
2019-12-06 16:25:47
Csabesz
2019-12-06 16:22:13
barbarastar
2019-12-06 13:42:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Sunabouzu (TV)
Desert Punk * * * *
砂ぼうず

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-09-05 14:45:22
Létrehozás időpontja: 2012-09-03 20:04:54
Eddig megtekintve: 1569 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Ecchi; Komédia; Sci-fi;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2004
Alkotó(k): Usune Masatoshi

Ismertető:

A távoli jövőben egy atomkatasztrófa után Japán nagy részét nukleáris tél helyett sivatag borítja be, a megtizedelődött népesség pedig szélsőséges körülmények között lát neki a civilizáció újraépítésének. A létrejövő mikroközösségekbe azonban nem mindenki tud vagy akar beilleszkedni, és a rendfenntartás hiánya kedvez az erkölcstelen, opportunista akcióknak, vagyis van sok bűnöző. Viszont vannak olyan emberek is, akik bár nem veszik el erőszakkal, amit megkívánnak, mégis pénzért bármire képesek.

A poszt-apokaliptikus vadnyugatra emlékeztető világban játszódó cselekmény középpontjában három ember áll. Főhősünk Mizuno Kanta, aki valójában az anti-hős típus képviselője: rengeteg negatív tulajdonsággal bír, és erkölcsösnek se nevezhetnénk, bár van néhány elve, amit követ. Mindenféle kétes és veszélyes munkát elvállal pénzért, és rendszerint gonosz trükkökkel jár túl ellenfelei eszén, de neki is van gyenge pontja, mégpedig a gyengébbik nem. Balszerencséjére többször is összeakadnak útjai Asagiri Junkóval, aki egy hozzá hasonlóan agyafúrt nőszemély, és természetes bájainak köszönhetően általában sikerül kicseleznie főhősünket. Kantához idővel csatlakozik Kosuna – valódi neve Koizumi Taiko –, aki hallván a híres fejvadász hírnevét a segédje szeretne lenni. A meglehetősen pimasz, ám talpraesett Kosuna tapasztalatlansága miatt még nem képes önállóan megállni a helyét a világban, ám Kanta segítőjeként hasznos útitárs válik belőle.


Az epizodikus részek főleg ecchi színezetű humort és akciót tartalmaznak, illetve néhány ironikus gúnnyal ábrázolt rosszfiút. Mélyebb erkölcsi tanulság nincs, csak pár ember próbálja élni az életét a sivatagban, és ez kinek hogy megy, de semmi szélsőségeset nem tapasztalhatunk. A nagyobb ellenőrző és rendfenntartó szervek hiánya miatt az egyének sokkal nagyobb szabadsággal bírnak, és egy ilyen helyzetben szépen kirajzolódik, hogy az erkölcsök érvényesítéséhez bizony kényszerítő hatalomra is szükség van, máskülönben a nélkülözés vagy a puszta józan ész felülírja a legalapvetőbb elveket is. Másrészt az is elég világosan megmutatkozott, hogy egy ilyen mindenki-harca-mindenki-ellen szituációban a gyengébbek összefognak és közösségeket alkotnak, amikben kölcsönösen fedezik egymás hátát, mert hát ilyen az ember. Persze ezekbe nem megy bele annyira az anime, inkább csak az én észrevételeim a cselekmény hátteréül szolgáló világról.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.