Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2519294

Regisztrált felhasználók
száma:
25044

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1660

Utolsó 5 látogatónk:
Babosp11
2021-01-18 01:02:25
plaszi
2021-01-18 00:52:59
Gabca99
2021-01-17 23:27:41
Mark50
2021-01-17 23:08:48
Tomy1987
2021-01-17 21:13:37
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

.hack//Roots (TV)
* * * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-09-07 20:36:10
Létrehozás időpontja: 2012-09-03 20:10:39
Eddig megtekintve: 1999 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Életkép; Fantasy; Játék; Kaland; Pszichológiai; Sci-fi;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2006

Ismertető:

A fiatal Haseo egy kevésbé megszokott karakterrel regisztrál a The World R:2 nevű mmorpg-be, és mivel valaki kétes pletykákat is terjeszt róla, sokan próbálnak közeledni hozzá, de a fiú inkább szólóban szeret játszani. Viszont már az első nap összeakad kevésbé udvarias játékosokkal, akik megölik. A kellemetlen találkozást egy jó váltja fel, mikor nem sokkal később a helyszínre érkező Ovan feltámasztja halott karakterét. A titokzatos Ovan ezek után meghívja Haseót, hogy csatlakozzon az általa vezetett Twilight Brigade-hoz, aminek a célja a játékban olyan varázstárgyak (Key of the Twilight) felkutatása, amikkel meg lehet változtatni a játékszabályokat is. Haseo persze nem mond olyan könnyen igent, de nem kerülheti el a sorsát, ráadásul fel is kelti az érdeklődését Ovan. Miután csatlakozik a kis csapathoz, együtt kutatnak mindenféle nyomok után a játék szerverén elvileg nem létező mezőkön, amik a szóbeszédből ismert varázstárgyakra utalnak.

A legtöbben persze nem hisznek benne, hogy létezik ilyesmi a játékban, a TaN céhmestere, Naobi Ovanhoz hasonlóan tudja, mi a legendák valóságalapja, ezért a háttérből irányítva és a sötétben tartva beosztottjait igyekszik keresztbe tenni főhőseinknek. Az események akkor gyorsulnak fel, mikor megjelenik egy nem játékos által irányított karakter, aki képes kitörölni játékosok karaktereit, akiket ezután nem lehet sehogy elérni. Később kiderül, hogy azért nem, mert kómába estek.


Szereplők:

Haseo:
Tipikus emós fiatal, aki az elején menekül a világtól egy játékba, aztán a játékban történt események miatt a megszállottja lesz a virtuális világnak, és behelyettesíti a valósággal. Így a virtuális világ elveszíti a menekülés funkcióját, hiszen rossz emlékek helyszíne lesz, és igazából csak kínozza magát azzal, hogy rögeszmésen ragaszkodik itt megismert emberekhez, akikkel viszont nem tud találkozni a balszerencsés események miatt.

Ovan:
Kezdetben mentor szerepben tűnik fel, de hamar kiderül, hogy egyetlen célja annyi volt, hogy Haseót a játékban tartsa. Az egyetlen "tanács", amit ad Haseónak az, hogy legyen erősebb, amit a fiú úgy értelmez, hogy szinteznie kell. Aztán sokáig kikerül a játékból, és mikor visszatér, már semmi hajlamot nem mutat arra, hogy vezesse az eltévelyedett fiút.

Shino:
Ovan segédje, aki Ovan eltűnésével valami olyasmivé válik, mint egy tengeren eltűnt hajóskapitány özvegye, aki az erkélyről a tengert figyelve várja, hogy a tenger visszaadja kedvesét. Ebből az állapotból az ügyetlenül közeledő Haseo sem tudja felrázni, hiszen ő is tisztában van vele, hogy csak gyér pótlék lehetne a fiúból. Az ő szerepe is leginkább az a cselekmény szempontjából, hogy mikor az ő karaktere is törlődik drámai módon Haseo szeme láttára, akkor ezzel egy újabb lökést ad a fiú megszállottságának.

Tabby:
Valószínűleg a valóságban szőke fiatal lány, akinek végig az a legnagyobb gondja, hogy nem tudja mihez kezdjen magával. Vannak kezdeményezései, amik kudarcba fulladnak, és próbál közeledni emberekhez, akik mindig elutasítják. A sajnálat, ami Haseóhoz köti, nem valami termékeny alapja semmilyen emberi kapcsolatnak.

Phyllo:
A legkevésbé idegesítő szereplő, egy macskáival élő öregember, aki már csak azért játszik, hogy megismerjen embereket meg beszélgessen régi ismerőseivel. Ezért mindig a városban van egy hídon, és szóba elegyedik a járókelőkkel. Próbál segíteni Haseónak is, de nem elég karizmatikus, hogy hatni tudjon rá, észérvekkel meg nem sokra megy.

Tawaraya/Tohta:
Az eszményi kereskedő megtestesítője. Semmit nem tesz meg ingyen, mindenben a haszont lesi, ami nem feltétlenül pénzben fejeződik ki. Bár eléggé profitorientált, belátja a hosszútávú üzleti kapcsolatokban rejlő előnyöket, ezért ha tisztességesnek nem is nevezhető mindig, de nem is gonoszkodik ésszerűtlenül. A helyzettől függően segíti vagy akadályozza a főszereplőt.

Naobi/Yata:
Ovan vetélytársa, és miután megszerzi a karakterét, hogy kianalizálhassa az illegális módosításokat rajta, az ő karakterét is feljelenti Shino, ezért Yata néven újra kell regisztrálnia. Viszont elég információt szed össze ahhoz, hogy elkezdje érdekelni Haseo. Legnagyobb hibája a passzivitása, ami a sorozat előrehaladtával egyre fokozódik. Emiatt a háttérben intrikáló főgonosz helyett csak érzelemmentes megfigyelő lesz.

Ender/Pi:
Naobi jobbkeze. Eleinte bérgyilkost játszik, megfélemlíti és zsarolja a célpontjait, miután karaktert vált, a személyisége is megváltozni látszik, egyszerű titkárnő/asszisztens válik belőle. Minden bizonnyal tehetséges szerepjátékos.


A szereplők között van néhány érdekes, de pont a legunalmasabbak és legidegesítőbbek közül kerülnek ki a főszereplők. A szereplők mellett a történet is mintha minden résszel azon lenne, hogy elkerülje a dráma ösvényeit. Nincs főellenség, nincs konfliktus, nem alakulnak ki közelebbi kapcsolatok a szereplők között, még egymás valódi kilétével sincsenek tisztában sokáig. Az egyetlen elem, ami a drámából átszivárog, az a szenvedés, ami inkább hiszti, és főleg Haseo a forrása, illetve egy ideig Shino és néha Tabby. Persze mindhárman máshogy szenvelegnek, de Haseo viselkedése idegesítő és gyerekes, Tabby gyümölcstelen vergődései és énkeresése pedig nem valami érdekfeszítő. Shino pár részen át tartó dilemmája annyira nem rossz, de a sorozat őt is félredobja, mielőtt feldolgozná magában Ovan elvesztését, és belőle is Haseo mozgatórugója válik.

Sok mellékszereplővel dolgozik még a sorozat, de a legtöbb csak késleltető szerepet játszik, illetve segédkezik a főszereplők kibontakozásában, a gond csak az, hogy ez a kibontakozás nem vezet sehova, inkább egyfajta állapottá kristályosodik ki, amiben a fiatalok eredménytelenül ismétlik ugyanazokat a mozzanatokat valós előrelépés nélkül. Ez pedig nagyszerű hasonlat lehetne az mmorpg műfajára, már ha ilyen gonoszak akartak lenni az alkotók, amit azért kétlek. Legalábbis nem valószínű, hogy egy rossz sztorival akarnának negatív reklámot csinálni, illetve figyelmeztetni a fiatalságot a megszállottságig fokozódó rajongás kártékonyságára.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.