Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2496126

Regisztrált felhasználók
száma:
24718

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
csviki18
2020-10-30 20:41:37
megan17
2020-10-30 20:36:18
Grimlock
2020-10-30 17:58:56
Rachel719
2020-10-30 14:21:27
Edward13
2020-10-30 13:48:43
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Magic Knight Rayearth (TV)
Mahou Kishi Reiasu * * * *
魔法騎士[マジックナイト]レイアース

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-03-02 11:56:29
Létrehozás időpontja: 2007-10-30 00:00:00
Eddig megtekintve: 2619 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Fantasy; Mágia; Mahou Shoujo (Magical Girl); Mecha;
Epizódok száma:
49
Japán megjelenés éve: 1994

Ismertető:

Számomra ez a legszebb és legjobb CLAMP történet, amivel volt szerencsém találkozni, az egyik kedvenc animém. A mangát a Tokio Movie Shinsha stúdióban adaptálták anime változatra, így az ott már megszokott gyönyörű, igényes rajzokat élvezhetjük, a történethez tökéletesen illő, érzékletes stílusban: az egész egyszerre álomszerű és mégis valós. A szereplők szeretni valók, a karakterfejlődés remek, akárcsak a kapcsolatok ábrázolása. A történet megragadó, mind kitalálva, mind ábrázolva nagyon jól van: az érzelmek széles skáláján mozoghatunk vele a drámaitól a meghatóig, elgondolkozhatunk dolgokon, törhetjük a fejünket… csak unatkozni nem fogunk egy percet se!

Hikaru, Umi és Fuu – mindegyik a saját iskolájával – osztálykirándulásra érkezik a Tokyo Toronyba. Hirtelen egy vakító fénysugár kapja fel őket hármukat, miközben egy hangot hallanak, amely a legendás Varázslatos Lovagokat szólítja, hogy mentsék meg Cephirót. Egyszerre csak egy mágikus világba pottyannak (szó szerint!), ahol a hit és a lélek ereje mindenek mozgatója, és az emberek félelmeiből szörnyek születnek… Ez a föld Cephiro. Megérkeztük után a lányok találkoznak Guru Cleffel, aki Cephiro fővarázslója. Ő meséli el nekik, hogy Cephiro jólétének, egyensúlyának a fenntartója egyetlen tiszta szívű, erős akaratú személy, a Pillér, aki imádságával gondoskodik a birodalomról: megvédi, egyben tartja és virágzását segíti. A jelenlegi Pillér Emeraude hercegnő, akit elrabolt a harcos főpap Zagato, és ezért Cephiro elkezdett darabjaira hullani… A Pillér képességei közé tartozik, hogy nagy szükség idején szólítsa Cephiro legendás harcosait, a Varázslatos Lovagokat – akár időn és téren keresztül – mert az ő feladatuk a birodalom megmentése.
Hikarunak, Uminak és Fuunak – akik úgy különböznek, mint a tűz, a víz és a szél, de mindhárman tiszta szívűek, hűségesek és bátrak – kell ezekké a Lovagokká válnia, amihez először is meg kell szerezniük varázslatos fegyvereiket, és felébreszteni a három ősi istenséget, Cephiro védelmezőit. Akik azokká a legendás masinákká változnak, amelyekkel a Lovagoknak küzdeniük kell majd. Cleftől kapnak társul és útmutatóul egy furcsa kis lényt, Mokonát, valamint egy kezdetleges páncélt és varázserőt, amit tovább kell fejleszteniük. De a guru maga már nem lehet sok segítségükre, mert Zagato és csatlósai is színre lépnek. Clef kővé változik, és a lányoknak sorra szembe kell szállniuk szörnyekkel, varázslókkal, végül magával Zagatóval is… Mert csak miután bevégezték küldetésüket, juthatnak újra haza.

Az anime második szezonjában, amely a 21. résszel kezdődik, a lányok visszatérnek Cephiróba, amely a Pillér elvesztése után már nem csak darabjaira hullik, de szinte teljesen megsemmisült. Csupán a Palota és területe maradt még egyben, ide gyűjtik Clef és emberei a túlélőket. Újabb Pillérre van szükség, akit az Emeraude hercegnőtől megmaradt diadém választ ki - akit a diadém nem fogad el, az meghal - és erre a szerepre három másik mágikus birodalomból érkező inváziós erők vezetői is pályáznak. A Varázslatos Lovagoknak valahogy meg kell állítaniuk őket, valamint a rengeteg fenyegető szörnyeteget is, amelyek Cephiro népének rettegéséből születtek. S mindennek a hátterében van még egy, jóval hatalmasabb, gonosz erő, amely a Cephiro feletti hatalomra tör… Hikarunak pedig személyesen is akad egy szinte legyőzhetetlen ellenfele, Nova, aki nagyon hasonlít rá…

Nem akarok túl sok részletet elárulni ;), ezt az animét igazán érdemes anélkül végignézni, hogy az ember előre tudna egyes fordulatokat. Hagyjátok meglepni magatokat, és élvezzétek a mesét!


Szereplők:

Shidou Hikaru:
Tizennégy éves lány, korához képest kicsi és elég fiús – nem csoda, három bátyja van! Határozott, kitartó, energikus, a leginkább vezéregyéniség és a legharcrakészebb a három lány közül. Máskor gyerekes és naiv. Kendóban való jártassága révén (családjának kendo dojója van) a karddal való harc nem esik nehezére. Ugyanakkor van egy gyengéd, töprengő oldala is…

Ryuuzaki Umi:
Egy gazdag család egyetlen gyermeke, elsőre eléggé elkényeztetettnek és önzőnek tűnik. Nagyon szókimondó, és ő berzenkedik legjobban az események ellen. Ugyanakkor a szíve mélyén gondoskodó, és igazán hű barát. Iskolájában kardvívó bajnok volt.

Hououji Fuu:
A legvisszafogottabb, legszelídebb és leginkább az eszére hallgató a három lány között. Ő az értelem hangja. Fuu egy gyöngéd személyiség, aki gyakran kételkedik magában, de a végén ha kell, mindig sikerül ezen felemelkednie. Az ő fegyvere az íj.

Guru Clef:
Cephiro fővarázslója. Gyermeknek néz ki, de tulajdonképpen 745 éves! Szerepe a tanácsadóé és a tanítóé, Emeraude hercegnő fő segítője volt.

Emeraude hercegnő:
Cephiro jelenlegi Pillére, aki szintén gyermekien néz ki, de ő is többszáz éves. Egyedüli feladata, hogy imáival fenntartsa Cephiro rendjét és békéjét, éppen ezért semmi más nem lehet a szívében, csakis Cephiro jóléte. Nem érezhet sem szerelmet, sem testvéri szeretetet, mert az megakadályozná szerepe betöltésében.

Zagato:
Harcos varázsló főpap, eredetileg a Pillér védelmezése volt a szerepe. Azonban idővel fellázadt a pillér-rendszer ellen, és elrabolta Emeraude hercegnőt… De hogy miért és mit akar voltaképpen, azt nem árulom el!

Alcyone:
Varázslónő, eredetileg Clef tanítványa, de beleszeretett Zagatóba és ezért testestül-lelkestül hűséges hozzá.

Ascot:
Szintén Zagato csatlósa, aki szörnyeket tud megidézni és csak velük barátkozik.

Caldina:
Zagato csatlósa. Az illúziók, a tánc és a hipnózis mestere, eredetileg Chizetából, egy másik mágikus birodalomból származik.

Innova:
Egy eredeti alakjában farkasszerű, emberi formájában leginkább elfre hasonlító lény. Emeraude hercegnő adta egyszer Zagatónak, és azóta abszolút hozzá hűséges. A csatlósok között ő áll hozzá legközelebb, vele még gondolatait is megosztja.

Rafaga (vagy Lafarga):
Korábban Emeraude hercegnő hűséges testőrkapitánya, de egy hipnotikus varázslattal Zagato a maga oldalára állította.

Presea:
Cephiro mesterkovácsa, Clef tanítványa volt. Különleges mágiájával azonban nem csak fegyverek létrehozására képes. Elsődleges feladata a Varázslatos Lovagok fegyverrel való ellátása az animében. Van egy ikerhúga is, Sierra, de erről kevesen tudnak…

Ferio:
Kivételesen egy mágikus képességekkel nem rendelkező szereplő, egy kamaszkorú fiú személyében, aki úgy tűnik, csak csavarog a világban, és sosem tökéletesen őszinte, ezért nehéz megbízni benne. Gyengéd szálak szövődnek közte és Fuu között, de ugyanakkor rejtélyes kapcsolatban van Emeraude hercegnő személyével is.

Mokona:
Egy furcsa, leginkább egy gombóc meg egy nyuszi keresztezésének látszó, rózsaszínű, és mágikus kis lény. (A CLAMP jellegzetes figurájává vált, ami például a Tsubasa Chronicles-ben is szerepel.)

Eagle Vision:
Autozamból, a Pillér nélkül maradt Cephirót fenyegető egyik birodalomból származó harcos. Autozam a technika birodalma, de rendszere széthullóban van. Eagle meg akar próbálni az új Pillérré válni, hogy hazáját megmentse Cephiro erejével, a kockázatoktól nem fél, mivel halálos beteg, és nincs vesztenivalója.

Lantis:
Zagato testvéröccse, keveset beszélő, visszahúzódó karakter, sok fájdalommal a szívében, amely alapvetően tiszta és szerető. Egy ideig Autozamban élt, csak a Pillér elvesztése után tért haza, hogy minden telhetőt megtegyen Cephiro túlélőiért. De azt is rebesgetik, hogy igazi célja a pillér-rendszer megszüntetése. Egy cserfes kis tündér, Primera, akit megmentett, állandóan követi.

Aska hercegnő:
Fahren birodalom gyermeki kinézetű és lelkületű uralkodónője. Fahren leginkább egy mágikus Kínára hasonlíthat. Aska csak úgy, a hatalom kedvéért akarja megszerezni Cephirót, mert azt hiszi, a Pillérként minden kívánsága valóra válik majd. Idővel kiderül, hogy önzése ellenére alapjában nem gonosz.

Tarta és Tatra:
Chizeta iker hercegnői, a fiatalabb Tarta tüzes és forrófejű, Tatra nyugodtabb, elsőre egy kicsit bolondosnak és könnyednek tűnik, ugyanakkor ő Chizeta legjobb harcosa. Hatalmas dzsinnek megidézésére képesek, és ők is át akarják venni Cephiro felett az uralmat. Az ok: Chizeta túl kicsi a népességének.

Debonair:
Egy különös, gonosz hatalom, aki a Pillér ellentétének tűnik, és a saját képére akarja formálni Cephirót.

Nova:
Egy furcsa, leginkább elfre emlékeztető és Hikarura nagyon hasonlító lány, Debonair csatlósa, aki úgy tűnik, olvasni tud Hikaru gondolataiban, és feltett szándéka, hogy iránta való szeretetből mindenkit elpusztítson, aki Hikarunak fontos, és végül őt is megölje, mert úgy hiszi, így teszi végül Hikarut boldoggá. Tudom, hogy ez elég értelmetlennek tűnik, de megvan a maga magyarázata…


Érdekesség: A három lány és Mokona kivételével az összes szereplő valamilyen autónév után kapta a nevét. Mokona pedig a CLAMP egyik mangakája, Mokona Apapa után :).

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

magus1

2009-08-02 14:45:46

én mangában olvastam és nagyon jó vsak ajánlani tudom mindenkinek

1.

knightress

2008-06-19 08:48:14

Én is imádom ezt az ANIME-t!! Nekem is ez a kedvenc animem!!