Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2351029

Regisztrált felhasználók
száma:
23252

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1618

Utolsó 5 látogatónk:
9754086211
2019-05-21 05:09:51
dorinasz01
2019-05-21 00:13:50
Bene
2019-05-20 23:25:10
Archlich
2019-05-20 23:18:41
Gman
2019-05-20 22:04:04
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Heroic Age (TV)
* * * *
ヒロイック・エイジ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-09-08 14:49:52
Létrehozás időpontja: 2012-09-06 09:06:25
Eddig megtekintve: 2121 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Sci-fi; Természetfeletti;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2007
Alkotó(k): Ubukata Tow

Ismertető:

Ebben a kétségkívül sci-fi műfajú animében érdekes módon megjelennek az ókori mitológiák – főleg a görög – elemei is, és az űrcsaták mellett gigászi szörnyek kozmikus összecsapásainak is tanúi lehetünk, amik az ősi idők titánjait juttathatják eszünkbe.

Az előtörténet:

Az anime alternatív világában a galaxist öt nagy „törzs” uralta. Bár törzsnek nevezik magukat a sorozatban, valójában a civilizációs fejlettség magasabb fokán állnak, szóval inkább fajra gondoljunk. Az Arany Törzs volt a legfejlettebb technikailag, ők fedezték fel először a csillagok közötti utazás titkát, és tudásukat arra használták, hogy a többi törzset tanítsák illetve megvédjék. Hatalomban utánuk következett a Hősi Törzs, aminek tagjai hatalmas szörnyek voltak. Egy kataklizmikus háborúban az Arany Törzs legyőzte és kiirtotta a Hősi Törzset, hogy békét hozzon a galaxisba. Ezek után minden törzsnek bizonyítania kellett a rátermettségét és a saját erejéből felfedeznie az űrutazást, hogy érdemes legyen az Arany Törzs tanítására. Elsőként az Ezüst Törzs válaszolt a hívásra, és miután kijutottak az űrbe, a Arany Törzs megosztotta velük tudása nagy részét. Ezután a Bronz Törzs teljesítette a kihívást, de ők emberi értelem nélküli rovarlények voltak. Utolsónak a Vas Törzs – az emberiség – jutott el az űrbe, de ekkor már az Arany Törzs eltávozott a galaxisból, így már nem tudták tanítani az emberiséget. Ehelyett két dolgot hagytak hátra: egy az elsőhöz hasonló kihívást, hogy kövesse őket a többi törzs a másik galaxisba; és hogy biztosítsák a békés egyensúlyt a törzsek között távollétükben is, a Hősi Törzs tagjainak kikristályosodott lényegét beleültették a törzsek egy-egy tagjába, akikből így Nodos lett, és át tudtak alakulni a Hősi Törzs hatalmas szörnyeivé. De minden Nodost szerződés köt a saját törzséhez, aminek a pontjait az Arany Törzs határozta meg, így nem élhetnek vissza a hatalmukkal sem ők, sem a törzsek.

A történet:

A történet pedig lényegében itt kezdődik azzal, hogy az emberiséget képviselő űrhajó Dhianelia (Deianeira) hercegnő útmutatásával kutatja a galaxist az emberiség Nodosa után kutatva. Ebben a világban a technika kicsit máshogy fejlődött, mert bár vannak emberszabású óriásrobotok és mesterséges intelligenciák, semmi kibernetikus implantátum vagy android nincs. Ehelyett viszont vannak szuperképességek, telepátia, teleportálás stb. aminek eredete egyébként az Arany Törzshöz vezethető vissza, és míg az Ezüst Törzs tőlük szerezte meg ezt a tudást, az emberiség maga fejlesztette ki. Dhianelia hercegnő egyfajta orákulum, aki képes meglátni a csillagok között vezető ösvényeket, amiken a fénynél gyorsabban lehet utazni. Egy pusztulásra ítélt csonka bolygón találnak rá egy hajóroncs közelében az emberiség Nodosára egy fiatal fiú, Age személyében. Ezek után be kell teljesíteniük az Arany Törzs által Age-re hagyott 12 feladatot. A többi Nodos is kapott feladatokat, ezek azonban ellentmondásosak, és mindenképpen konfliktushoz vezetnek, ezért elkerülhetetlen a törzsek közti konfrontáció.

Epikus sci-fi:

A Nodosok és főleg Age feladatai Héraklész mítoszát idézik (aki Herkulesnek akarja hívni az legyen következetes és Zeuszt is Jupiternek hívja), de rengeteg más utalás van a görög mitológiára, pl. a legtöbb embernek is amolyan angol-görög neve van, és az Arany Törzs könnyen megfeleltethető a görög isteneknek, míg a Nodosok a titánoknak. De nem csak utalásokról és párhuzamokról van szó, hanem világnézetről is. Az Ezüst Törzs a mitológia világában él, istenekként tisztelik az Arany Törzset, akik mint gyermeki népet nevelték és vezették őket. Mivel nem képesek az önálló boldogulásra, a múltban rekedtek. Ezzel szemben a Vas Törzs, az emberiség, bár ugyanúgy tisztelik az Arany Törzset, de – talán azért is, mert nem találkoztak velük – inkább úgy tekintenek rájuk, mint egy technikailag fejlettebb fajra, és nem bálványozzák, nem próbálják utánozni őket, nem akarnak olyanná válni mint ők, csak a nyomukba szegődnek, és lényegében az istenné válás útjára lépnek önálló akaratukból. Dhianelia hercegnő döntései a mitológiából felnövő, haladó emberi szellemet jelképezik, saját erejükből kijönnek a barlangból és már nem ijednek meg az árnyékoktól, míg az Ezüst Törzs az Arany Törzs árnyékait üldözi.


A sorozat elég akciódús, eleinte űrcsaták, később a Nodosok csillagokat megrengető harcát követhetjük nyomon, de itt már nem a mitológiában megszokott emberi ésszel felfoghatatlan ütközetekről van szó, csak szélsőségesen nagy mértékekről és fokozásról. Ezért nevezném inkább sci-finek, mint eposznak, bár tény, hogy a tudományos fikcióban se merülnek el túlságosan, magyarázatokat a dolgok működésére meg ne is várjunk. A legtöbb magyarázatot Dhianeliától kapjuk, ő viszont orákulumi funkciójához híven egyfajta naiv misztikus-szentimentális nézőpontból látja a világot, és pl. az űrutazást a csillagok közti párbeszédként, meg az emberi faj útkereséseként értelmezi, szóval semmi tudományosságot nem hallhatunk tőle, holott világos, hogy van olyan fejlett a tudomány, hogy képesek legyenek megmagyarázni ezt is. Nincs sok romantikus jelenet, és azok is inkább plátói jellegű szerelemhez illenek, ami meg a mellékszereplők között folyik, abból nem mutatnak sokat.

Összességében egy elég kellemes sorozat, érdekes motívumelegyítéssel, egy kevés ízlésesen tálalt 3D grafikával, néha túlságosan érzelmes zenékkel és kevés elméleti megalapozással, inkább a (hősi) tettekkel a középpontban.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.