Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2495338

Regisztrált felhasználók
száma:
24709

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
TimeLord
2020-10-26 16:16:18
Xagoo
2020-10-26 13:28:17
AttilaKovács
2020-10-26 12:46:18
Sylvuh
2020-10-26 01:01:53
ErenJager
2020-10-25 22:25:10
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ao no Exorcist (TV)
Blue Exorcist * * * *
青の祓魔師 (エクソシスト)

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2014-04-01 15:22:03
Létrehozás időpontja: 2014-03-30 20:10:44
Eddig megtekintve: 2529 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Frost

Típus: TV
Műfaj: Akció; Fantasy; Shounen; Természetfeletti;
Epizódok száma:
25
Japán megjelenés éve: 2011
Alkotó(k): Katou Kazue

Ismertető:

A Föld, az emberiség által jól ismert bolygó, itt születünk és itt is halunk meg. E bolygó lakóinak számára minden a legnagyobb rendben, viszont csak kevesen tudják az igazságot...

A tükör két oldala
A világunk két részre osztható fel, az egyik az emberek által lakta fél: Asshiah. A másik pedig a démonok által uralt Gehenna. Kapcsolat a két világ között normál esetben lehetetlen. A démonok mégis találtak egy utat. Képesek megszállni az összes élőlényt Asshiah-ban, bejutva így annak világába. A leghatalmasabb démon - Sátán - kivétel ez alól, mivel hatalmas erejét semmilyen test sem képes elviselni... még.

Szembesítve az igazsággal
A 15 éves Okumura Rin látszólag közönséges és átlagos embernek látszik, viszont folytonos dühkitörései miatt társai hamar eltávolodtak tőle. Rin és ikertestvére, Yukio egy templomban élnek Fujimoto Shiro Atya fogadott gyermekeiként. Minden a megszokott kerékvágásban zajlik, Rin bajba kerül, majd testvére segít 'befoltozni' a megsérült fiút.
Egy nap azonban Rin különös dologra ébred. Furcsa bogarak jelentek meg a semmiből, ameddig csak a szem ellát. Nemsokára észreveszi, hogy a város lakói rá se hederítenek vagy pontosabban, észre sem veszik őket. Nem sokkal ez után egy csapat, vele egyidősnek tűnő fiatallal fut össze, akik egy múltbéli összetűzésre hivatkozva le is terítik a fiút. Rin észreveszi, hogy a csapat vezető tagja teljesen megváltozott, mintha már nem ember lenne. Mielőtt azonban komolyabb bántódása esne, egy számára ismeretlen kék láng kezdi el körülvenni a testét, kiszabadítva ezzel magát. A különös lény, Astarothként bemutatkozva démonnak titulálja magát és Rint egy felsőbbrendű lényként beállítva akarja elvinni oda, ahová igazából való. Fujimoto Atya - a helyszínre érkezve - azonban megállítja és 'megtisztítja' az Astaroth által megszállva tartott testet. Ezután szembesül vele a 15 éves fiú, hogy ő maga is egy démon, és nem más, mint maga Sátán fia. Yukióval ellentétben az ő teste képes volt befogadni a démoni erőt és így Sátán mindent elkövet, hogy a fiút maga mellé állítsa.
Vajon hallgatni fog apja akaratára, vagy valami teljesen másként, ördögűzőként - mostohaapja nyomdokaiba lépve - fog harcolni a démonok ellen?


Főszereplők:

Okumura Rin:
15 éves fiú, aki gyerekkora óta mindig bajba keveredett, furcsa viselkedése és tulajdonságai miatt. Erőszakos természete ellenére egy barátságos, barátait mindig megvédő személy. Élete jelentősen megváltozott, mióta kiderült kicsoda ő valójában. Ebből kifolyólag igyekszik elrejteni igazi kilétét barátai elől és csak másoktól messze hívja elő erejét, ami egy kard - a Kurikara - formájában van elzárva.

Okumura Yukio:
Rin ikertestvére. Nyugodt, egyenes és kedves személy. Gyerekkora óta próbálja óvni testvérét a bajtól és igyekszik mindenben támogatni őt, amiben csak tudja. Kettejük közül az ő teste nem tudta befogadni Sátán erejét, viszont eltökélte magát az ördögűzővé válás iránt. A történelemben ő lett a leggyorsabban ördögűző, ezért sokan zseninek is szólítják.


Vélemény:
Nem rossz anime, bár nem lopta be magát a szívembe. A történet és a kivitelezés viszont nagyon jól sikerült, a karakterek is szépen ki lettek dolgozva, kiegyensúlyozzák egymást és igaz az akció jelenetek egy-két kivétellel nem túl nagyok, de elegendők, hogy leszögezzék a figyelmünket.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.