Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2503946

Regisztrált felhasználók
száma:
24798

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
Lavina
2020-11-24 03:16:00
sora148
2020-11-23 20:33:51
Grimlock
2020-11-23 18:27:43
Bandi211
2020-11-23 16:35:45
Csabesz
2020-11-23 15:23:20
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Jin-Roh - The Wolf Brigade (Movie)
* * * *
人狼

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-10-15 13:49:11
Létrehozás időpontja: 2012-10-14 10:52:48
Eddig megtekintve: 2240 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: Movie
Műfaj: Akció; Dráma; Pszichológiai;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 1998

Ismertető:

Oshii Mamoru neve kapcsán először mindenkinek a Ghost in the Shell jut eszébe, pedig nyilván más filmjei is vannak a rendezőnek. Sőt nemcsak hogy vannak, de ezeken jól meglátszik a nemzetközileg is elismert rendező jellegzetes stílusa és rutinja. A Jin-Roh felveszi a versenyt az élőszereplős filmekkel forgatókönyv, látványvilág és karaktermélység terén, olyan klasszikus, aminél hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, hogy animált filmről van szó.

A történet az 50-es évek Japánjában játszódik, ahol a nyomor és a munkanélküliség olyan szintre növelte az elégedetlenséget, hogy fegyveres terrorista csoportok kezdtek létrejönni a kormány megdöntésére. Ezek a kisebb csoportok később a Szekta néven összefogtak, hogy hatékonyabb akciókat szervezhessenek. Tehát egy történelmi fikciót kapunk, amiben a főszereplő Fuse Kazuki egy paramilitáris egység tagja, aminek a feladata a rendőrség munkáját segíteni a Szekta ellen. A különleges egység jobban felszerelt és kiképzett a rendőrségnél, de hatáskörük korlátolt. Az egyik bevetésük során a csatornákban Fuse egy fiatalkorú lánnyal kerül szembe, aki épp egy bombát szállít a Szekta egy csoportjának. A lány megijed és felrobbantja magát, mielőtt a habozó Fuse bármit is tehetne. A cselekmény akkor kezd bonyolódni, mikor Fuse meglátogatja a lány sírját és találkozik a nővérével. Azonban ebben a filmben senki sem az, akinek elsőnek látszik, a háttérben zajló politikai intrikák által befolyásolt szereplők személyes drámája fokozatosan bontakozik ki a párbeszédek és allegorikus álmok által.

A cselekményt végigköveti a Piroska és a farkas meséjének szimbolizmusa. A farkas értelemszerűen Fuse lesz, míg Piroska alakjában összemosódik az öngyilkos lány és a nővére. Erre a szimbolizmusra épül Fuse belső vívódásának levezetése, míg ezzel párhuzamosan egy politikai összeesküvés is zajlik, amiben a főszereplők csak bábok. Mindezek mellett a Jin-Roh története végeredményben egy lány és egy szörnyeteg találkozásának története, és több mellékszereplő is előre figyelmeztet, mi szokott lenni az ilyen találkozások végeredménye. A bizonytalanság viszont végig ott van bennünk látva Fuse álmait, hogy a farkasból válhat-e ember.


Bár a film 98-as, mégis gyönyörű kézzel készült animációja van. A szereplők ábrázolására a realizmus a jellemző, és bár többnyire mindenki pókerarcot vág, ezek az arcok mégis mind karakteresek, és nem olyan "laposak" mint sok mai animében, ahol már legfeljebb haj és szem alapján tudunk arcokat megkülönböztetni. A zene is visszafogott, általában a háttérben marad, nem affektál, és a film jeleneteihez sokszor nagyon jól illik a csönd. A végén a feliratok alatt megszólaló dal viszont levezetésnek, feloldásnak nagyon kellemes, habár magához a film hangulatához általában nem illik. A seiyuk alakítása is kiemelkedő, a felolvasások a Piroska és a farkasból szürreális, meseszerű atmoszférát kölcsönöznek a két főszereplő barangolásainak a városban. A Jin-Roh egy kiemelkedő alkotás, amiből nem is baj, hogy nem vált kultuszfilm, anélkül is lehet igényes, jó filmet csinálni, hogy meg akarnánk váltani a világot.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.