Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2530994

Regisztrált felhasználók
száma:
25254

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1666

Utolsó 5 látogatónk:
Ackerman.Lejl
2021-03-04 23:35:08
hidaszv
2021-03-04 19:55:25
Grimlock
2021-03-04 18:23:12
zitapeter
2021-03-04 17:59:16
Drabik Anett
2021-03-04 17:28:45
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Full Moon wo Sagashite (TV)
Full Moon O Sagashite * Searching for the Full Moon * Looking for the Full Moon * Full Moon * Furumyu
満月(フルムーン)をさがして

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-04-02 19:46:30
Létrehozás időpontja: 2007-11-01 00:00:00
Eddig megtekintve: 3741 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Keiko

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Komédia; Mágia; Romantika; Shoujo; Természetfeletti;
Epizódok száma:
52
Japán megjelenés éve: 2003

Ismertető:

A 12 éves Kouyama Mitsuki minden álma, hogy énekesnő lehessen, ugyanis 10 éves korában ígéretet tett szerelmének, Sakurai Eichi-kunnak, hogy amíg a fiú Amerikában lesz, mindketten megtesznek mindent az álmaikért. Mitsuki álmát viszont akadályozza a tény, hogy torokrákja van. Műtétre volna szüksége, viszont akkor elvesztené a hangját. Történetünk kezdetén épp egy meghallgatásra készül, amiről Wakaouji-sensei (Mitsuki háziorvosa) próbálja lebeszélni. Ugyanakkor a nagymamája sem veszi jó néven, hogy az unokája énekesnek készül. Miután hősnőnk feladja a próbálkozást, hirtelen a falon keresztül 2 Shinigami (halál isten) érkezik, akiket az élő emberek nem láthatnak, viszont valamilyen okból Mitsuki igen. Akaratuk ellenére elmondják neki, hogy már csak 1 éve van hátra. Nem is kell több szó, rögtön elindul a meghallgatásra, nyomában a 2 Shinigamival, Takutóval és Merokóval. Már éppen cipelnék őt hazafele, mikor Takuto úgy dönt, hogy segít a lánynak (hogy ne maradjon elintézetlen dolga a halála után), és 16 évessé változtatja, hogy részt vehessen a meghallgatáson. Elbízva magát a 2 Shinigami, nyugodtan ülnek az ablakban, azzal a hittel, hogy úgysem megy át a meghallgatáson. Csakhogy "hősnőnk" pályája még csak most kezdődik, hiszen a hangjával nemcsak a zsűrit, hanem Takutót is meglepi. Mitsukit választják ki és ezzel el is kezdi építeni álmát Full Moonként. A dalain keresztül szeretne üzenni Eichi-kunnak, és ebben a mindenre elszánt Negi Ramen (a Takuto-Meroko páros neve, ami hagymás tésztát jelent) is segít neki. Még saját főnöküknek is képesek hazudni, mivel az ő feladatuk az lenne, hogy figyeljék, nehogy valaki megváltoztassa Mitsuki végzetét, viszont ők pont ezt teszik. Menedzserként mindenben segíti őt Ooshige Masami, majd Wakaouji-sensei is beszáll a csapatba. Folyamatosan tűnnek fel a szereplők, beleértve Full Moon riválisát, egy másik Shinigami duót, vagy akár említhetném Mitsuki osztálytársait és akikkel pályafutása alatt találkozik, hiszen ők is végig biztatják őt. A végére szerencsére minden kérdésükre választ kapunk, mint pl.: Látja-e újra Eichi-kunt Mitsuki? A zenék nagyon szépek, és a történet is kerekedik a közepétől. Rengeteget lehet nevetni rajta, és ugyanakkor meghatódni is. A mangát is ajánlatos elolvasni, ha több információra vágyna valaki, bár az animéhez képest inkább feketébb képet vált ki.


Szereplők:

Kouyama Mitsuki/Full Moon:

12 éves, a nagymamájával és Tanaka-sannal, a házvezetőnővel él. Szüleit még 1 éves kora előtt elveszítette. 5 éves koráig árvaházban lakott, majd mikor a nagymamája külföldre ment, megint vissza kellett mennie. Szereti Eichi-kunt, de nem tudta neki elmondani, ezért minél hamarabb látni szeretné. Az édesapja, Koga Aoi, gitáros volt a Route L együttesben és az Eternal Snow című számot is ő írta, amit később Full Moon és énekelni fog. Kissé bátortalan lány, az iskolában sincs egyetlen barátja sem kezdetekben. A daganata miatt nagymamája ritkán engedi ki a házból. Imád énekelni és gyönyörű hangja van. Full Moonként egészséges, így nem kell kímélni a hangját. Takuto vérének segítségével tud átváltozni. Mitsuki japánul is teliholdat jelent (Full Moon).
- Seiyuu: Myco (nem igazán szinkronszínész, a Changin’ My Life énekesnője)

Meroko Yui:

Takutóval együtt érkezik a Földre a szellemvilágból, és ő a tapasztaltabb Shinigami, ezt sokszor kihangsúlyozza. Szereti Takutót, 58-szor vall neki szerelmet (ezt már a rekordok könyvébe is le lehetne jegyezni:), viszont a fiú mindig kitalál valami okot, hogy ne bántsa meg. Eleinte riválisnak érzi Mitsukit, viszont nagyon jó barátnők lesznek. Általában Meroko szokott Mitsukivé változni és otthon maradni, hogy ne vegye észre a nagymama, hogy az unokája éppen egy koncerten, vagy fényképezésen van. Meroko szinte mindig vidám, és sokszor vicces megoldásai vannak. Emlékezteti a küldetésükre Takutót, hogy nem szabad a végzetet megváltoztatni, viszont ő is ugyanazon az úton jár, hiszen egy (és nagyon jó) páros.
Kissé furcsának tűnhet, hogy a vezetékneve Meroko, és akkor Yuinak kellene szólítani (ez máig rejtély), viszont nekünk maradjon meg Merokónak!!! :)
- Seiyuu: Honda Chieko (Mermaid Melody: Yuri, Sailor Moon: Telulu)

Takuto Kira:

Merokóval alkotják a Negi Rament, viszont vele ellentétben ő még csak félig Shinigami. Ez is fontos szála lesz a történetnek, hiszen ha egy fél halál isten visszaemlékszik a múltjára, akkor szellemmé válik és a lelke bolyongani fog a Földön. És mint kiderül Takuto énekes volt, mikor élt, ráadásul nem is akármelyik bandában! (Viszont nem lövöm le a poént.) Nem igazán szereti, hogy Mitsuki egy fiú kedvéért énekel, mindvégig „féltékeny” Eichi-kunra. Általában kemény tud lenni, ha felbosszantják, de ha valakit bátorítani kell, akkor jó helyen kopogtat nála. :) Eleinte tagadja magáról, de szereti Mitsukit, amire Meroko nem éppen fényesen reagál. Mindenesetre bármit képes megtenni Mitsukiért, és ezt sokszor be is bizonyítja. Nála szintén nem értem, hogy miért a vezeték neve Takuto, de ez már nem olyan fontos.
- Seiyuu: Saitou Yasuo

Wakaouji Keiichi (Wakaouji-sensei):

Mitsuki háziorvosa, és egyben az édesapja barátja. Régen ő is Route L-ben szintetizátorozott, viszont mikor felbomlott az együttes Aoi balesete miatt, meggyűlölte a zenét és inkább orvosnak ment, hogy életeket mentsen. Amíg bandatag volt, a rajongók a „Route L hercegeként” ismerték (mivel a Waka/ouji „fiatal herceget” jelent). Szeretné Mitsukit rábeszélni a műtétre, bár kevés sikerrel. Általában kihúzza a lányt a pácból, ha a nagymamája nem engedte el, és későn ér haza. Ahogy folynak az események, végül őt kérik meg, hogy legyen Full Moon producere, igaz elég nehezen.
- Seiyuu: Ogawa Teruaki

Ooshige Masami (Ooshige-san):

Full Moon menedzsere, aki régen Wakaouji-sensei rajongója volt, és ezért ő is énekesnőként próbálkozott, de nem jött össze neki. Mindenben segíti Full Moont, majd később Mitsukit, mikor kiderül, hogy mindketten ugyanazok. Egy jó menedzserhez híven, akár falaz is ha kell, vagy éppen kimenti pártfogoltját egy fényképész elől ^_^. Ha fellelkesül, képes egész éjszakán át dolgozni, viszont ha valami nagyon nem akar összejönni, ivásra fanyalodik, ami nem túl jól áll neki. Jobb menedzsert keresve se találtak volna Mitsukinek. :)
- Seiyuu: Seo Tomomi

Wakamatsu Madoka:

Full Moon riválisa, aki ha kell csal is annak érdekében, hogy ő nyerjen. Bár az első részben mintha segíteni próbálna Mitsukinek, inkább lelombozza, mivel titokban már előre kiválasztották, hogy ki fog bejutni (később kiderül hogy Madokát kellett volna választaniuk). Rengetegszer ő áll minden „baleset” mögött, ráadásul elintézi, hogy az Eternal Snow című szám az övé legyen, mint bemutatkozó dal, ezért Mitsukinek majdnem fel kell adnia, mivel minden producert elhalásztak tőle. Végül persze eljutnak odáig, hogy egyszerre dolgozzák föl a dalt, csak mindketten másképp, viszont Madoka nem hoz jó teljesítményt (és ismét csak trükkökkel próbálkozik) és egy időre teljesen eltűnik. Ekkor találkozik vele össze Mitsuki és nehezen, de talpra állítja. Utána már nem lesz több „ballépése”, végre megmutatja rendes oldalát is. :)
- Seiyuu: Kana (szintén nem seiyuu, hanem énekesnő)

Izumi Rio:

Szintén Shinigami, aki a második évad elején tűnik föl először, társával Jonathannal. Ketten alkotják a Yaminabét. Idegesítő fazon, igazából azért küldik őt/őket, - Jonathan inkább csak amolyan „berendezési” tárgynak számít, mivel szinte nem csinál egyebet, csak Izumit idegesíti :) - hogy ellenőrizze, igazak-e a pletykák, miszerint a Negi Ramen az erejüket használják, hogy segítsenek egy embernek. Persze mindent tagadnak Merokóék ahol csak lehet, és jó nagy zűrzavart keltenek. Mégis furcsa okokból kifolyólag úgy távoznak, hogy azt mondják a szóbeszéd nem igaz, viszont kezdettől fogva tudnak mindenről és még a főnöküknek sem mondják el. Izumi elég laza típus, mindenkit becéz és imádja Merokót ugratni, nem is csoda, hiszen régen egy csapatot alkottak. Meroko szerelmet vallott neki, de nem viszonozta és ekkor került képbe Takuto, mivel neki kellett utána segítenie. Persze most már szeretné, ha Meroko visszatérne hozzá. Sajnos a Shinigami kötelességekkel kapcsolatban nagyon komoly, büntetésnek érzi és ez keseríti meg az „életét”. De azért ne feledjük, hogy van jó oldala is néha. :)
- Seiyuu: Megumi Ogata (Sailor Moon-Uranus, Card Captor Sakura-Tsukishiro Yukito)

Sakurai Eichi:

Őt igazából csak Mitsuki emlékeiből ismerjük, mindenki számára rejtélyes fiú. Az árvaházban ismerte meg Mitsukit és később beleszeretett. Szerelmet is vallott neki még Amerikába utazása (egy Amerikában élő házaspár fogadta örökbe őt) előtt egy nappal, viszont Mitsukinek ez túl gyors volt és nem tudott válaszolni. Ekkor tettek ígéretet egymásnak. Imádja a csillagászatot és egy kicsit visszahúzódó, de ennél többet nem lehet tudni róla.
- Seiyuu: Kimura Ryouhei

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Revy-chan

2011-04-29 19:37:02

uuu anyam...nmsemmi az a tanc )...nagyon vagany :D - nagy mosoly

2.

Barbara-chan

2008-02-08 15:26:54

én most nézem és nagyon jó szerintem! :D - nagy mosoly

1.

Milcsa

2007-12-29 12:11:26

Biztos jó lehet egyszermajd megnézem.