Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2550000

Regisztrált felhasználók
száma:
25613

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1672

Utolsó 5 látogatónk:
danitigi
2021-05-12 00:58:53
Shinichi
2021-05-11 23:42:37
Fütyimre
2021-05-11 22:57:34
Mira20
2021-05-11 16:08:56
Sziliszat
2021-05-11 15:56:46
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Tokyo Mew Mew (TV)
Mew Mew Power * Vadmacskakommandó * * *
東京ミュウミュウ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-11-27 16:56:55
Létrehozás időpontja: 2012-10-30 18:39:24
Eddig megtekintve: 4207 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Kaland; Mágia; Mahou Shoujo (Magical Girl); Romantika; Sci-fi; Természetfeletti;
Epizódok száma:
52
Japán megjelenés éve: 2002
Alkotó(k): Yoshida Reiko, Ikumi Mia

Ismertető:

Ez a történet egyértelműen azért született, hogy meglovagolja a 90-es évek végén a Sailor Moon hatására dúló mahou shoujo rajongást. Vannak is hasonló elemek, úgy mint az 5 lányból álló harcoscsapat, akikhez színek rendelhetők - a Sailor Moonban a színek az elemek hozzárendelése révén következtek, itt pedig a színek a leginkább a lányok neveivel állnak kapcsolatban. Ezek a nevek pedig kivétel nélkül ételnevek.

De térjünk rá a történetre, amely főszereplőnkkel, Momomiya Ichigóval kezdődik, aki egy átlagos, vidám, energikus iskoláslány, és mondhatni szintén „átlagosan” bele van esve a suli egyik sztárdiákjába, a jóképű, remek kendós, kedves és sármos Aoyama Masayába, aki azonban olyan elérhetetlennek tűnik számára, mint a Hold. Hogy, hogy nem, egy napon mégiscsak találkára mennek, mert a fiút érdekli a természetvédelem, és Ichigo elhívja egy a Vörös Könyvben szereplő állatokkal foglalkozó kiállításra, a fiú meg igent mond. Ichigónk a hetedik mennyországban van, ám a kiállításon különös események történnek…

Ichigóba két különös fiatalember – Shirogane Ryou és Akasaka Keiichirou – az ún. Mew Project keretében egy veszélyeztetett faj, az Iriomote hegyi vadmacska DNS-ét injektálja, Ichigo genetikai állománya ugyanis alkalmas annak befogadására. A macska-DNS integrálódik Ichigóba, ettől kezdve a lány át tud változni Mew Ichigóvá, akinek varázslatos ereje van a bolygó megvédelmezéséhez a Földet elfoglalni akaró földönkívüliek és az azok által létrehozott Chimera Animák (állati szörnymutánsok) elleni küzdelemben. Apró mellékhatás, hogy a lányon a hétköznapi életben is kiütköznek a macskás tulajdonságok, például hihetetlen fizikai ügyességre tesz szert, mindig talpra esik, gyakran mondja akaratlanul, hogy „nya”, vonzódik a halakhoz és a gombolyagokhoz, és ha izgatott, akkor macskafülei és farkincája is lesz – igen kínos helyzet, nemde?

Ichigónak ezentúl a MewMew Café nevezetű kávézó-cukrászdában kell dolgoznia, amelyet a két fiú futtat és amolyan titkos főhadiszállásként is működik. Ichigo azonban nem az egyetlen Mew Mew, meg kell találnia négy társát, kiknek testén az övéhez hasonlóan speciális jel van (csak a mangából derül ki, hogy ők szintén jártak azon a bizonyos kiállításon). Közben azt is megtudjuk, hogy a földönkívüliek 300.000 évvel korábban a Földön éltek, aztán egy nagyon zord bolygóra jutottak és sokáig hasztalan keresték a visszatérés esélyét a régi Kánaánba – mikor pedig megtalálták, a Földet az emberiség által beszennyezve és tönkretéve lelték. Céljuk tehát az emberiség kiirtása és a Föld megtisztítása, majd visszafoglalása, amiben a Deep Blue (Nagy Kékség) nevezetű titokzatos és hatalmas vezetőjük lenne a segítségükre, ám ehhez fel kell ébreszteni igazi hatalmát, mert csak szelleme tud velük kommunikálni. Quiche, az egyik földönkívüli fickó kinézi magának Ichigót, úgyhogy szegénynek még szerelmi problémákkal is kell törődnie, és hiába találja meg társait, mivel Quiche-hez is csatlakozik még két másik, és ott van természetesen a titokzatos identitású Deep Blue, valamint a Mew Aqua, amely hatalmas erőt biztosít, akár a Föld megmentéséhez, akár elveszejtéséhez, úgyhogy folyik érte a harc.


A történet Tokióban játszódik, innen jön a név is. Az eredeti sztori címe Tokyo Black Cat Girl lett volna, ám miután behozták az öt női főszereplő koncepciót, a karakterek mindegyike színesebbre, világosabbra lett megtervezve. Mi több, eredetileg hatan lettek volna – Ichigónak lett volna egy „ikertestvére”, Yuki, aki a himalájai hóleopárd DNS-ével vált volna Mew Mew-vá. Más források szerint Yuki egy harc során véletlenül született Ichigo és Zakuro DNS-ének kombinációjával, és ezért kettejük tulajdonságainak keverékét tartalmazza, az átváltozott neve pedig Mew Melody (kivételesen nem ételnév).

Nézzük akkor a Szereplőket:

Momomiya Ichigo/Mew Ichigo/Mew Strawberry:
Neve jelentése: eper. Ennek megfelelően átváltozott formában rózsaszínű ruhát visel és a haja is rózsaszínű lesz – eredetileg vörös. Élénk, vidám, energikus lány, a sorozat kezdetekor 12 éves. DNS-ként az Iriomote hegyi vadmacska (Prionailurus bengalensis iriomotensis) génjeit kapja meg, ez a leopárdmacskák közé tartozó kis állat kizárólag a japán Iriomote szigeten él, pontosabban a kihalás szélén áll (2008-as felmérés szerint kevesebb, mint 250 egyede létezik még). Átváltozott formában macskafülei és farka van, ami normál formában is megjelenik, ha izgatott lesz, sőt, idővel még macskává is változik. Minden Mew-nak van a testén egy jegy, az övé a jobb belső combján helyezkedik el, egy szív bajuszkákkal. Fegyvere egy szív alakú harang, a Strawberbell. Támadása: Ribbon Strawberry Check, később az erősebb Ribbon Strawberry Surprise, és egyszer egy Flash nevű gyorstámadást is végrehajt.
Szerelmes Aoyama Masayába, ugyanakkor Quiche mindenáron meg akarja szerezni magának, és van egy titkos identitású védelmezője, a Kék Lovag.
Az amerikai változatban Zoey Hanson a neve.

Aizawa Minto/ Mew Mint:
Nagyon gazdag és elkényeztetett lány, aki kezdetben lenézi Ichigót a póriasságáért. Hideg, vonakodik az „alantas” munkák elvégzésétől, szívesen oktat ki másokat, ugyanakkor van neki is érző szíve. Tehetséges a balettben, van egy kiskutyája, akit szeret, és egy bátyja, akivel valamikor közel álltak, de eltávolodtak „üzleti” okokból. Mintónak nincsen olyan szerető családi köteléke, mint Ichigónak, barátai is elsőként a Mew-k közül kerülnek ki. Rengeteg bizonytalanság és félelem van benne, ezért hajlamos feladni a harcot, ha elkeseredik. Bálványként imádja Fujiwara Zakurót, aki egyben a példaképe is, és Onee-samának nevezi (tiszteletbeli nővérének kb.) Ő a zafírlóri (Vini peruviana) DNS-ét kapja, amely ma Tahiti talán 8 szigetén található meg (korábban 23-mon élt). Fegyvere egy számszeríj, a MintonArrow, támadása: Ribbon Mint Echo. Mew jegye a hátán, a lapockái között található két madárszárny, átváltozva később repülni is tud. Színe a kék, neve a mentára, a szín mentolos cukorkára utal.
Az amerikai változatban neve Corina Bucksworth.

Midorikawa Retasu/Mew Lettuce:
Neve a lettuce átirata, ami salátát jelent. Félénk, önbizalom-hiányos lány, akit társai zaklatnak és parancsolgatnak neki, amíg nem találkozik Mew társaival. Kezdetben átváltozása is elbizonytalanítja és ezért agresszívvá teszi. Színe nem meglepően a zöld. DNS-e a rücskösfarkú disznódelfin vagy más néven indiai tengeridisznó (Neophocaena phocaenoides) vagy ahogy japánban ismert, a sunameri génállományából jön, amely Ázsia partközeli vizeiben és a kínai Jangce folyóban él, egy közel emberméretű kis delfinfajta. Ennek megfelelően Retasu ereje a vízhez kötődik, noha normál alakjában nem is tud úszni. Átváltozáskor azonban még halfarkat is tud növeszteni különleges helyzetben. Retasu nagyon gyengéd természetű, okos és udvarias lány, aki nagyon törődik társaival, és idővel gyengéd érzelmeket is kezd érezni Ryou iránt, amit titkol. Mew jegyek a mellkasán van, két halra emlékeztet. Fegyvere egy pár kasztanyetta, amivel vízsugarat képes kilőni, támadása: Ribbon Lettuce Rush.
Az amerikai változatban neve Bridget Verdant.

Huang Bu-Ling/ Fong Purin/ Fon Purin/ Mew Pudding:
A sok zöldség-gyümölcsnév között az övé kirí, egy édesség neve. Kínai kislány, a neve ezért sokféle átiratban található meg. Mindössze 8-9 éves, teli energiával, mindig vidám, egy igazi kis perpetuum mobile, aki akrobatamutatványaival utcai előadóként keres pénzt, hogy eltartsa 5 kistestvérét. Anyjuk meghalt, Bu-Lingnak a legnagyobbként át kellett vennie a gondoskodó szerepet, mivel apja is utazó előadó- és harcművész, sosincs velük. Bu-Ling udvariasan, formálisan beszél japánul, mindig odabiggyesztve a mondata végére, hogy „nanoda”, szereti mindenben a szórakozást keresni, nagyon kíváncsi és nem tud lakatot tenni a szájára. Ezért aztán okoz kínos helyzeteket. Csak egy gyerek, aki szerint jópofa dolog állatfüleket meg farkat birtokolni, ezért aztán nagyon örül, mikor neki is lesznek. Az arany oroszlánmajmocska (Leontopithecus rosalia) DNS-ét kapja meg, amely Délkelet-Brazília partvidéki esőerdeiben mindössze 3 helyen él, a becslések szerint összesen 1500 egyeddel, illetve fogságban 150 állatkertben összesen 490 egyed. A tamarinmajmocska tulajdonságai – játékos, ugrabugra, akrobatikus – illenek Bu-Lingra. A színe a sárga, Mew jegye a homlokán két majomfarkacska. Támadásra tamburint használ, amely két gyűrűvé szétszedhető. Támadása: Ribbon Pudding Ring Inferno, amely egy átlátszó, kocsonyás pudingformába zárja az ellenfelét, némi földrengés meg talajhasadozás közepette.
Az amerikai változatban Kikki Benjaminnak hívják.

Fujiwara Zakuro/Mew Zakuro:
Neve japánul gránátalmát jelent, színe is amolyan lilásbordó, erre a gyümölcsre utalva. A haja a manga változatban fekete volt, az animében lila. Zakuro idősebb, mint a többiek, már kész nő, és híresség. Ismert és elismert modell, aki színésznőként is szerepel, és Minto nagy bálványa. Nem sokat beszél, de arra oda kell figyelni. Eléggé zárkózott és antiszociális egyéniség, utolsóként csatlakozik a Mew-khoz, ugyanis inkább magányos farkasként akarna maradni. Ő a szürke farkas (Canis lupus) DNS-ét kapta meg, átváltozva farkasfülei és farka van. Fegyvere egy kereszt (vallásos lehet, mert gyakran ábrázolják templomokban), ami ostorrá alakul át, támadása: Ribbon Zakuro Spear. Ichigót leszámítva ő a legerősebb Mew. Ugyanakkor nehéz megmondani, mit gondol, és sokszor nem tűnik úgy, hogy kedvelné ezt a csapatjátékot. Mew jegye egy pár farkasfül a köldökénél.
Amerikai neve Renée Roberts.

Quiche:
Az első földönkívüli, aki megjelenik. Fiatal földönkívüli srác lényegében, aki egyfajta fúzióval Chimera Animákat készít, egyébként egy pár hosszú tőrrel harcol. A földönkívüliek ki-be járkálnak a dimenziókba. Quiche és társai is tésztaféleségekről kapták a nevüket, ő például egy francia zöldséges tojáslepényről. Quiche elég szemtelen, viszont okos és ravasz, rájön dolgokra, amikre mások nem, és idővel még a Deep Blue iránti lojalitást is megkérdőjelezi. Kicsit lázadó személyiség szélsőséges jellemvonásokkal. Amikor először meglátja Ichigót, rögtön csókot lop tőle, és később is meg akarja szerezni a lányt a „cicuskájának”.
Az angol nyelvű változatban a nevét Drenre változtatták.

Tart:
Azután érkezik a Földre, hogy Quiche többször csődöt mond. Neki kellene segíteniük. Tart még elég gyerekes, ő a legfiatalabb földönkívüli. Képes a növényekből is Chimerákat csinálni. Fegyvere egy bolóhoz hasonló golyós fegyver. Mew Puddinggal akaszkodik össze sokszor, sokban hasonlítanak is egymásra, és később még egyfajta barátság (?) is kialakul közöttük. Neve egy tortaféléből ered, amely lapos, peremes, és krémmel vagy gyümölcsökkel van megtöltve középen.

Pie:
Tarttal együtt, Quiche után érkezik a Földre. Nagyon komoly, igazi tudós egyéniség, aki a végletekig lojális Deep Blue-hoz, mivel csak tőle várja az otthon maradott földönkívüliek megmentését. Rokonaik jelenleg igen zord körülmények között sínylődnek, minden földönkívüli értük harcol. Pie neve egy a tarthoz igen hasonló, köralakú piteféle süteményre, egyfajta pitetortára utal. Ő tudományos vizsgálatokat és analíziseket végezve tervez taktikus támadásokat, kézi fegyvere pedig egy hatalmas legyező, amivel vihart, villámot és hasonló jókat tud támasztani.

Deep Blue/Nagy Kékség:
A földönkívüliek vezére, afféle messiása, aki kezdetben nem fizikai formájában létezik a Földön, hanem csak mint egy hatalmas kék fényből jövő hang, a szelleme beszél földönkívüli alattvalóival. Később kiderül, hogy ő korábban jött a Földre, de fizikai formája elkülönült a szellemétől, és ahhoz, hogy újra „felébresszék”, a Mew Aqua erejére van szükség. Célja: az uralom és a Föld elpusztítása. Kérdés, hogy ki ő valójában, és hogy valóban megmentője lesz-e a földönkívüliek népének, ha felébred?

Kék Lovag:
Egy titokzatos kékszemű, hosszú szőke hajú földönkívüli, amely mindig csak akkor jelenik meg, amikor Mew Ichigo veszélyben van és senki más nem tud a segítségére lenni. Identitása ismeretlen, csak annyit mond, azért jött a világra, hogy Ichigót megvédelmezze. Nagyon erős, és kiváló harcos, aki egy hosszú kardot használ.

Aoyama Masaya:
Kezdetben még csak Ichigo „titkos” szerelme, a népszerű srác a suliból, akibe fülig bele van zúgva, és aki különös módon kedvelni látszik a társaságát. Elkezdenek randizgatni. Aoyama-kun mindig kedves, nagyon aggódik a Föld és az emberiség jövőjéért, érdekli a természetvédelem. Mindig ezzel kapcsolatos okos könyveket olvas, természetesen jó tanuló is, és szuperül néz ki (már amennyire ez meg van rajzolva, én azért nem ájultam el tőle ^^). Kiváló kendós, nagy rajongótábora van a sulibeli lányok közül. Ezért is hihetetlen Ichigo számára, hogy miért pont ővele jönne össze. A fiú viszont kedveli a vidámságát és hogy mindig megnevetteti. De vajon szerelem-e ez a részéről is? További probléma, hogyan titkolja el előle Ichigo az identitását Mew-ként, és mi lesz, ha rájön? Hiszen a közelében gyakorta előbújnak azok a bizonyos cicafülek-farok, amint jó alaposan megdobogtatja a lány szívét.

Shirogane Ryou:
Szőke, kékszemű, igazi szépfiú, ugyanakkor elég nyers, főleg Ichigóval, szókimondó, nem az az édelgő udvariaskodó fajta. Nagyon határozott egyéniség, a Mew Project egyik vezetője. Gazdag, apja régész volt, ő fedezte fel a Chimera Animákat és a földönkívülieket, a gyerekzseni Ryou folytatja művét, amikor tíz éves korában egy Chimera megöli szüleit. Célja a Föld és az emberiség megmentése, de ezért a saját bőrét is kész kockáztatni. Neki is van állati DNS-e, ugyanis saját magán próbálta ki először a DNS-injektálási módszert. Mew jegye is van, a nyakán, de ezt mindig elrejti. Azonban ő nem volt megfelelő a donor DNS befogadására, ezért belőle nem Mew lett, jóllehet lettek következményes képességei.
Az amerikai változatban Elliot Grant a neve.

Akasaka Keiichirou:
Ryou apjának volt az asszisztense valamikor, annak halála után Ryou-val közösen folytatták a Mew Projectet és szoros barátok is. Keiichirou udvarias és kedves fiatalember, aki nagyon ambiciózus tudós volt, aminek érdekében még egykori szerelmét is feláldozta. Ugyanakkor zseniális cukrász, ő készíti a Mew Mew Café süteményremekeit, amikből a Mew-k akármennyit ingyen ehetnek (és a harcok miatt legalább nem híznak el tőle). Igazi úriember, de neki is van egy gonoszkodósabb oldala.
Az amerikai változatban neve III. Wesley J. Coolridge.

Masha:
Ő egy kis rózsaszín pamacsszerű robot szárnyacskákkal, cicafülekkel és farkincával, amit Keiichirou-ék fejlesztettek ki, hogy detektálja a Chimera Animákat és a földönkívülieket, valamint általánosan a Mew-k segítségére legyen, például a Chimera Animák legyőzése után eltakarítja a fúzióhoz használt idegen parazitákat. Ichigo kapja meg, és a mobilja függőjeként viseli, ugyanis ekkor eredeti méretének még kisebb részére tud összezsugorodni. Eredeti neve R2000, a modellneve, Ichigo azonban szerelme, Masaya keresztneve után Mashának kereszteli el. Van egyféle tudata is. Az amerikai változatban Minimew a neve.


Többször említettem az amerikai változatot, vagyis az angol nyelvű adaptációt. Ez azért is érdekes, mivel ez csupán az anime első szezonjára, azaz felére, 26 részre készült el. A magyar változat, a Vadmacskakommandó is ezt vette át, vagyis többhöz nem készült szinkron és csak 26 rész került vetítésre a tévében, az RTLKlub csatornán.

Vélemény? Az első két-három részt leszámítva, eléggé kínkeservvel vergődtem végig a sorozaton. Nem volt igazán lebilincselő történetvezetés, a konfliktusok tálalása, a titkok, mindez nem volt elég, hogy fenntartsa az érdeklődést. A karakterekről Ichigo kivételével elég felszínesen tudunk meg dolgokat, karakterfejlődés van ugyan, de nem jól hangsúlyozott. Nem különösebben kreatív – az ételnevek, színek és állatfajok kombinációja számomra például rejtély, totál véletlenszerűen történhetett és így meglehetősen értelmetlennek tűnik. Számos kihasználatlan lehetőség és következetlenség is van a sorozatban, és sokszor már-már unalmas a bevált mahou shoujo recept – minden napra egy (két) szörnyet. Amerikában zabálták, mint a cukrot, körülbelül olyan is, mint egy szelet sütemény a Mew Mew Caféban: színes, cukros, édes, viszont a felnőttebbek nemigen találnak benne sok táplálékot, és egy idő után ezért egyhangúvá válik. Számomra az egyik legkevésbé jó mahou shoujo az általam látottak közül, ugyanakkor nagy rajongótábora van, egyszóval lehet, csak nekem nem jön be. A Sailor Moonhoz képest mindenképpen harmatgyenge próbálkozás. ;) Önmagában a kisebbek körében sikert arathat, ezért én inkább kifejezetten gyerekeknek ajánlanám.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.