Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2541936

Regisztrált felhasználók
száma:
25473

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
SzLena
2021-04-12 09:13:24
L. Flóra
2021-04-12 09:03:05
ilovehangezoe
2021-04-12 07:40:25
moonnchi
2021-04-12 03:04:01
The Truth
2021-04-12 02:04:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Nurarihyon no Mago (TV)
Nura: Rise of the Yokai Clan * Nurarihyon's Grandson * * *
ぬらりひょんの孫

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2016-08-18 16:40:28
Létrehozás időpontja: 2012-11-22 18:48:49
Eddig megtekintve: 3393 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Kaland; Mágia; Shounen; Természetfeletti;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2010
Alkotó(k): Shiibashi Hiroshi

Ismertető:

Nura Rikuo az átlagos módon nem átlagos középiskolás, ugyanis a nagyapja – és egyébként az apja is, de ez a címből nem derül ki – egy youkai fejedelem volt számos alattvalóval és szövetségessel, akiknek egy része most egy házban lakik a családdal. Persze Rikuo ezzel születése óta tisztában van, és nem is zavarja nagyon, hogy az otthona egy kísértetjárta ház, hiszen már gyerekkora óta összebarátkozott a legtöbb youkai-jal, akikkel együtt lakott, főleg az őrzésére kirendelt Yuki Onnával és Aotabou-val, akik emberi alakban az iskolában is vigyáznak rá. Ahogy Rikuo kamaszodik, felébred benne a youkai vér egy másik személyiség, a legendás youkai, Nurarihyon képében, aki viszont csak éjszaka tud előjönni, mivel Rikuo csak negyedrészt youkai. Azonban nagyapja őt tette meg örökösének, és ezzel a lépésével sok szövetségest maga ellen fordított. Rikuo igazából átlagos emberi életet szeretne élni, de idővel szembe kell néznie örökségével és kötelességeivel, és persze a külső nyomás is erősödik, hiszen a család szövetségesei látva az örökös bizonytalanságát szervezkedni kezdenek Rikuo ellen, sokszor a szeretteit is ellene használva. És ha ez még nem lenne elég, hamarosan egy ellenséges youkai érkezik a városba Shikokuból 88 fős youkai hadsereggel, és nagyapja távollétében Rikuónak kell szembeszállnia vele, természetesen a saját szövetségesei élén.


Az anime elég sok szereplőt vonultat fel, akiket lényegében két csoportra oszthatunk aszerint, hogy emberi vagy youkai szereplőkről van szó. A sorozat egyértelműen a hyakki yagyou mondájára épül, ami dióhéjban arról szó, hogy évente egyszer a Nurarihyon nevű youkai vezetésével száz fős youkai sereg vonul végig a városokon éjszaka, és aki az útjukba kerül az meghal. Ez a monda népszerű a populáris kultúrában és az animékben is, lefordítani viszont nem nagyon lehet, illetve csak mosolyogtató végeredménnyel. Ebben az animében a hyakki yagyou egy nagyrészt katonai összetartozást jelent, amiben a vezérnek hűséget fogadott youkai sereg szervezett egységként cselekszik. Emiatt elég sok a japán folklórból ismert lénnyel találkozhatunk, természetesen modern személyiséggel felruházva. Yuki Onna például a monda szerint egy olyan youkai, aki utazókat csábít a házába hóvihar idején, hogy aztán halálra fagyassza őket, hogy nehogy elhagyják. Ez gyerekes ragaszkodásra lett leegyszerűsítve az animében szereplő youkai esetében, és persze jeges varázslatokra.

A sok youkai szereplő ellenére a sorozat mégis inkább Rikuo emberi életére összpontosít, hiszen általában itt történnek a bonyodalmak. Megvan a tipikus titkos szerelem, Ienaga Kana személyében, két nagyon is mellékes barátnő, és az osztály bohóca típusú Kiyotsugu, aki összefogja Rikuo baráti társaságát, és youkai rajongó lévén általában bajba keveri a többieket. Hozzájuk csatlakozik a Kiotóból érkező Keikain Yura, akiről hamar kiderül, hogy onmyouji (többek között youkai irtással is foglalatoskodó varázsló/pap/jós, a heian korban élték virágkorukat). Mikor Rikuo valamelyik barátja bajba kerül, akkor főhősünk egyfajta mahou shounen módjára átadja a helyét a sokkal karizmatikusabb és megnyerőbb Nurarihyonnak, aki képes tekintélyével parancsolni a többi youkainak, akiket Rikuo barátként kezel. Azzal, hogy Rikuo elfogadja ezt az énjét, azzal is jár, hogy elfogadja a szerepet is, ami youkai fejedelemmé teszi, és persze meg kell tanulnia ennek megfelelően viselkednie emberi alakban is.

Az anime jól kezeli a sok szereplőt, bár Rikuón kívül nem nagyon tudunk meg sokat a többiek múltjáról. A történet bár csapongónak tűnhet, végig lineáris marad, minden véletlenszerű történés, ármánykodás Rikuo fejlődését szolgálja. Rikuo és Nurarihyon között pedig nincs valódi konfliktus, így a pszichológiai elemek is csak minimálisan fordulnak elő a sorozatban. De ez nem is baj, és kifejezetten előnye a sorozatnak, hogy világos, egyszerű története van, közvetít erkölcsi tanulságot, és színes szereplőgárdát vonultat fel.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.