Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2541917

Regisztrált felhasználók
száma:
25473

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
ilovehangezoe
2021-04-12 07:40:25
moonnchi
2021-04-12 03:04:01
The Truth
2021-04-12 02:04:19
L. Flóra
2021-04-12 01:43:09
_Kahtusz_
2021-04-12 00:59:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Nurarihyon no Mago: Sennen Makyou (TV)
Nura: Rise of the Yokai Clan: Demon Capital * Nura: Rise of the Yokai Clan Season 2 * * *
ぬらりひょんの孫 千年魔京

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-11-26 14:58:05
Létrehozás időpontja: 2012-11-22 18:51:42
Eddig megtekintve: 4970 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Mágia; Shounen; Természetfeletti;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2011
Alkotó(k): Shiibashi Hiroshi

Ismertető:

A Nurarihyon no Mago második évada nem sokkal az első évad után folytatja a cselekményt, és sokkal pörgősebb, akciódúsabb elődjénél. Új főellenség mellett ezúttal többet tudhatunk meg Rikuo apjáról és youkai társainak a múltjáról.

A cselekmény mozgatórugója ezúttal a kiotói youkai mozgolódása lesz, és vezérük, Hagoromo-gitsune felébredése. Yura családja már 400 éve őrzi a kiotói youkai fejedelem hatalmát féken tartó hat szentélyt, de most egymás után rombolják le a szentélyeket. Yurát hazahívják, hogy a családjával együtt harcoljon, és Rikuo úgy dönt, hogy vele tart, természetesen saját hadserege élén, Nurarihyonként.

Ez az évad már sokkal karakteresebben shounen, mint az előző. Ezúttal az emberi szereplők a háttérbe szorulnak, csak 4-5 részenként jelennek meg, akkor sem csinálnak semmit, csak nem értik mi történik körülöttük, de biztonságos helyen vannak és vigyáznak rájuk. Az idő nagy részében Rikuo Nurarihyon alakjában van, erre pedig mindig kapunk zavaróan kényelmes indokokat. Ezúttal már vannak a shounen animékben megszokott edzős részek is, amikben a főszereplő mindenféle próbát kell kiálljon, hogy erősebbé váljon, és szembeszállhasson a főellenséggel. Egyúttal új barátokra és szövetségesekre is szert tesz, szóval megint egy rakás új youkait ismerhetünk meg. És nem csak youkai szereplőket, hanem onmyoujikat is Yura családjából, akik közül a történet szempontjából a legfontosabb Keikain Hidemoto, aki 400 éve legyőzte a Hagoromo-gitsunét Nurarihyon segítségével, de most csak szellem formájában van jelen Yura egy varázslata révén. Kicsit elsunnyogták a magyarázkodást a youkai képességeket illetően. Csak annyit tudunk, hogy a félelmen alapul, és elejtett félmondatokból még azt, hogy Rikuo inkább lenyűgözni akar embereket, míg a kiotói youkai terrorizálja az áldozatait. Amúgy ezzel nem lenne gond, az érzelmi alapon működő képességek a shounen műfaj sarokkövét képezik, de ez valószínűleg a mangában jobban van tálalva. Az animében csak annyit látunk, hogy mikor Rikuo menőbb, akkor nagyobb fekete felhők jönnek a testéből és akkor erősebb. A konkrét képességekkel azért már nincs semmi baj, világosak, logikusak, látványosak, és a japán folklór megannyi lénye miatt elég sokszínűek.

A sok akció mellett fontos részét képezik még az évadnak a flashback részek is. Végre láthatjuk Rikuo apját is, aki félig volt youkai, valamint Aotabou és Kubinashi múltjára is fény derül egy-egy részben. Mivel az előző évadban már megszokhattuk őket és elég sokat szerepeltek, ezért nem érződik fillernek ez a pár rész ami velük foglalkozik. Ami problémás, az a drámai szál, hogy Rikuo apját a Hagoromo-gitsune ölte meg elvileg, de az utolsó 2-3 részben derül csak fény a teljes igazságra. Az utolsó részekre nem szerencsés tartogatni ilyen csavart, mert nemcsak a szereplőknek, de a nézőknek sincs ideje reagálni és feldolgozni az új információt. Különösen kínos jelenet, mikor Rikuónak csak 2-3 perce van reagálni rá, hogy eddigi halálos ellensége talán a rokona, vagy valami olyasmi, és igazából van egy még nagyobb főgonosz. A drámának van ideje kibontakozni de főleg flashbackek útján és harc közben, ami egyébként nem idegen a shounen műfajtól, de a megvalósításnak ez a módja sokat elvesz a drámai tartalom erejéből. Emiatt a sorozat vége elkapkodottnak tűnhet, és vannak elég gyenge megoldások is (pl. hogy nem tudnak mit kezdeni Rikuo emberi barátaival).


A második évad többre vállalkozott, mint az első, sűrűbb a cselekmény, több a szereplő, és több csavart is beleszőttek. Megmaradt viszont a fejlődéstörténet-jelleg, bár ezúttal a lelki fejlődés helyett nagyobb a hangsúly a vezetői képesség és a harci erő fejlesztésén, hiszen ezekre van szükség egy háború megnyeréséhez. Bár egyeseknek biztos jobban be fog jönni a több harc, ez az évad kicsit többet akart markolni, mint amennyit meg tudott fogni.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

morwen

2012-11-26 19:18:29

streaming oldalon néztem, egybe volt a 26 rész, semmi eltérő címadás vagy opening, és normál hosszúak, szóval nem tudom mire gondoltak. biztos voltak flashback részek, de abban semmi fura nincs.

1.

Aqualuna

2012-11-26 15:00:11

Lenne egy kérdésem: Az ANN alapján hivatalosan 24 epizódja van, plusz kép recap epizód. Utóbbiak mennyire képezik a sorozat részét, tehát a sorozathoz készültek TV vetítésre, normál epizód hosszúak, vagy esetleg DVD-only epizódok? Mit lehet erről tudni?