Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2462114

Regisztrált felhasználók
száma:
24352

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1646

Utolsó 5 látogatónk:
Ichigo89
2020-06-05 01:03:26
hajabusa
2020-06-05 00:11:47
dony77
2020-06-04 23:16:28
zoliman4
2020-06-04 21:37:13
mugi84
2020-06-04 19:55:16
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Gake no Ue no Ponyo (Movie)
Ponyo on the Cliff by the Sea * Ponyo a tengerparti sziklán * * *
崖の上のポニョ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-27 22:41:53
Létrehozás időpontja: 2013-01-11 16:01:50
Eddig megtekintve: 3025 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Kaland; Mágia;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2008
Alkotó(k): Miyazaki Hayao

Ismertető:

Ki ne ismerné Hans Christian Andersen, a híres dán meseíró klasszikus meséjét a kis hableányról? Azt is tudjuk, hogy ezt a történetet, mely bevonult a halhatatlanok közé, már számtalan alkalommal adaptálták mind filmre, mind rajzfilmre, többek között anime is készült már belőle (Andersen Douwa Ningyo Hime), de a Miyazaki Hayao rendezte Ponyo egy egészen sajátos módon adaptált változata, a maga bűvös-bájos Ghibli-féle mesevilágával, mely képileg engem a Chihiróra, történetileg pedig némiképp a Totoróra emlékeztetett.

Miyazaki „kis hableánya” nem olyan, mint Disney Arielje. Kezdetben Brünhildének hívják a testvérei között első, legnagyobb, legbátrabb, őket is megvédelmező, kicsiny, arccal rendelkező aranyhalra emlékeztető lényt, aki számtalan húgával együtt apja, a tenger zord varázslója szigorú felügyelete alatt él. A varázsló egykor maga is ember volt, ezért első kézből vannak információi erről a förtelmes fajról (mármint az emberekről), és természetesen mindent elkövet, hogy a Tenger Anyjával közös gyermekei ártatlanok maradjanak, és ne legyen közük az emberiséghez. Ezért eléggé rabságban tartja őket, ám a kalandvágyó kis Brünhilde megszökik, és a tengerben sodródva idővel egy kikötőbe kerül, ahol hajók járnak és a víz nem az a tiszta, ahogy megszokta. A bajba kerülő kis lényt egy Sousuke nevű öt éves kisfiú menti ki a vízből, így apja hiába próbálja visszaszerezni a csavargót, akit az embergyerek egy vödör vízben magával hurcol és Ponyónak nevez el. Mikor megsérül a keze, Ponyo megnyalja és meggyógyítja, ugyanis már ilyen kicsiként is van varázsereje, ám végül apja utoléri és visszaveszi a kis szökevényt. Ponyo azonban vissza akar térni Sousukéhoz, akit megszeretett, és ezért szeretne maga is emberkislánnyá változni – hallatlan dolog! Végül aztán testvérei segítségével megszerzi apja varázselixírjét, és még instabil emberi alakot öltve Sousukéhoz indul, ezzel hatalmas tsunamit és ítéletidőt okozva. Mivel a természet egyensúlya Ponyo tettétől felborult, ezért tenni kell valamit, és Ponyo anyukája a klasszikus próbatétel elé állítja gyermekét: ha Sousuke szeretetében hű marad hozzá, igazán emberré válhat, ám ha nem, akkor tengeri habfodorrá változik.


Csodásan, ötletesen animált sztori, amelynek nem is kell külön ajánlólevél, kicsik és nagyok is örömüket lelhetik benne. A movie számos díjat zsebelt be, köztük a Japán Év Animációja díját. Miyazaki tizedik, a Ghibli égisze alatt készített nyolcadik movie-ja, ami teljes egészében tradicionális animációs technikával, kézi rajzolással készült, mi több, a tengert és annak hullámait maga Miyazaki rajzolta! A movie összesen 170 000 különállóan megrajzolt képkockát tartalmaz, ami rekordot állított a Miyazaki-filmek között. A történet bizonyos részeiben Richard Wagner „A valkür” című operájának befolyása érezhető, pl. Ponyo eredeti neve is innen származik, és a movie zenéjét is az operára referálóan komponálták meg. A Ponyót megtaláló kisfiú alakját pedig Miyazaki saját fia, az őt azóta már a japán animációs színtéren nyomon követő Goro ötéves önmagáról mintázta meg. :)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

sumire

2013-01-15 16:39:49

Az egyik kedvenc hosszù filmem.
Itt is, mint minden tortènetèben, Miyazaki, felhivja a figyelmet az ember ès a temèszet kapcsolatàra.