Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2296335

Regisztrált felhasználók
száma:
22798

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1598

Utolsó 5 látogatónk:
bubika1210
2018-11-18 00:24:06
Don Diablo
2018-11-18 00:01:50
Dohogo
2018-11-17 23:54:14
gyorgyi
2018-11-17 22:58:50
Momo15
2018-11-17 22:49:03
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 857 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 26 

Sacred Seven (TV)
* * * *
セイクリッドセブン

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:53:04
Létrehozás időpontja: 2013-01-14 16:58:48
Eddig megtekintve: 2252 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Sci-fi; Shounen; Természetfeletti;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2011
Alkotó(k): Yatate Hajime

Ismertető:

Ez az anime a kövekről szól. Olyan kövekről amik meteoritok, de igazából idegen életformák, és kétféle van belőlük, a jó és a rossz kövek. A jó kövek évekkel ezelőtt hullottak a Földre, és képesek megváltoztatni az ember DNS-ét, míg a rossz kövek simán az égből pottyanó ásványalapú lények, akik a jó kövekre és hordozóikra vadásznak. Ilyen jó kövekkel rendelkezik az anime két főszereplője is, akik összefognak a rossz kövek és az olyan emberek ellen, akik rosszra akarnak használni köveket.

Tandouji Alma a nagyra nőtt (nyilván a helyes étkezéstől) főszereplője a sorozatnak. A képességeit nem tudta irányítani fiatalon, és majdnem megsebzett másokat, ezért önként magára vállalt magányban tengeti hétköznapjait. Ez akkor változik meg, mikor a hatalmas Aiba vállalat igazgatója, a vele egykorú, de kb. feleakkora Aiba Ruri megkeresi, és meggyőzi, hogy dolgozzon neki. Ruri segít Almának irányítani a képességeit, ezért a fiú már nem jelent veszélyt másokra, és mikor a szükség úgy hozza, tud harcolni a gonosz kövek és felnőttek ellen. De a dolgok nem ilyen egyszerűek, hiszen hamar kiderül, hogy a barátok nem biztos, hogy barátok, és az ellenségek sem biztos, hogy ellenségek.


Szereplők:

Tandouji Alma:
Tiszteletreméltó termetű, tépelődő típusú főhősünk a jó természetű fajtából való, aki ösztönösen a jóra törekszik, csak szociális téren kicsit ügyetlen, és bizalmatlan is másokkal, ezért nehezen épít kapcsolatokat. Ezt hivatott orvosolni Ruri, akivel a közös cél kovácsolja össze és idővel meg is nyílnak egymásnak. Figyelem: röhejesen kicsi robogóval közlekedik, amit már a színekkel liberálisan bánó openingben is megfigyelhetünk.

Aiba Ruri:
Bár egészen fiatalon hatalmas felelősség szakadt a nyakába, jól bírja a munkájával járó stresszt. Viszont éppen a munkája miatt nem élhetett olyan életet, mint az átlagos középiskolások, ezért is örül a lehetőségnek, hogy Alma iskolájának igazgatója lehet, s így beolvadhat rövid időre a diákok közé. Erős felelősségtudata van, és egy ikertestvére, aki egy kristályba börtönözve várja, hogy megfejtsék kiszabadításának módját.

Kagami Makoto:
Ruri komornyikja, több generációs komornyikcsalád legfiatalabb tagja, aki amellett, hogy komolyan veszi a munkáját, érzelmileg is kötődik gazdájához. Jó kiállású, felkészült, és nagyon intelligens, született személyi asszisztens, a háta mögött egy egész szobalány hadsereggel, akik harcművészeti képzés mellett modern lőfegyverekkel is tudnak bánni.

Kenmi Yuuji:
Bár látszólag már évek óta támogatja az Aiba családot, valójában végig csak kihasználja őket kutatási céljai érdekében. A kövekből fegyvereket akar csinálni, amikkel uralhatja a világot. Természetesen nem járhat sikerrel, hála a főszereplők erőfeszítéseinek, és a végén úgy jár, mint a legtöbb főgonosz, a nagy tervek ellenére végül neki is a torkán akad az Alma.


A szokványos szuperképességes shounen anime ezúttal csillogó kövekkel. Az egy rész alatt felviduló és önmagára találó Almánál jóval értelmesebben kivitelezett, és egy flashback részt is kiérdemlő Ruri valahogy jobban összerakott karakternek tűnt, míg a komornyik Makoto egyetlen hiányossága a dinamika hiánya, hiszen már egy befejezett, lezárt karakterrel találkozunk, akinek nincs hová fejlődnie, és éppen ezért korlátoltak a lehetőségei. A látvány megfelel a kornak, a zene is kellemes, az opening kifejezetten fülbemászó. Kellemes délutáni kikapcsolódás a család fiatalabb tagjainak.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.