Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2477339

Regisztrált felhasználók
száma:
24524

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1649

Utolsó 5 látogatónk:
Moha
2020-08-06 18:19:31
alexaa093
2020-08-06 17:28:36
vegel2017
2020-08-06 15:53:40
Astrid
2020-08-06 15:31:47
jkperfect
2020-08-06 15:23:02
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Code:Breaker (TV)
* * * *
コードブレイカ―

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2016-08-19 16:40:19
Létrehozás időpontja: 2013-01-14 17:05:03
Eddig megtekintve: 3492 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Pszichológiai; Shounen; Természetfeletti;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2012
Alkotó(k): Kamijyou Akimine

Ismertető:

Az iskolából hazafelé tartó Sakurakouji Sakura a vonat ablakából arra lesz figyelmes, hogy egy csoport ember kék lángokkal ég el egy parkban. A csoport közepén egy fiatal fiú áll sértetlenül. Mikor a tett helyszínére igyekszik semmi nyomát nem találja a paranormális eseménynek, de másnap az iskolában az osztályába újonnan érkező diák személyében rögtön felismeri a tegnap látott fiút. Gyanakvása beigazolódik mikor a fiúról, Ougami Reiről kiderül, hogy titkos kormányszervezet, a Code Breakerek tagja, aminek a feladata bűnüldözés nem szokványos módszerekkel és azonnali ítélet-végrehajtással. Sakura számára elfogadhatatlan megoldás a gyilkosság, ezért rátapad Ougamira, hogy meggyőzze erkölcsi nézetei helytelenségéről. Még szerencse, hogy a lány immunis minden képességre, különben biztos hamar meghalna, mivel szinte minden lépésnél próbálja akadályozni Ougami munkáját (nem sok sikerrel).


Szereplők:

Sakurakouji Sakura:
Kicsit fiús viselkedésű, az iskolában népszerű lány. A helyi yakuza talált rá kiskorában és ők is nevelték fel, de ez ebben az animében azzal jár, hogy erős erkölcsi tartása van, ugyanis itt a yakuza a jó oldalon áll, és egyáltalán nem csinálnak semmi rosszat, inkább egyfajta hagyományőrző társaságként jelennek meg.

Ougami Rei:
Hidegvérű, valójában önostorozó bishounen, aki elmondhatatlan borzalmakat látott élete során, meg persze az emberiség sötét oldalát. Felvállalja, hogy gyilkossá válik azért, hogy megöljön más gyilkosokat, mert így javíthat a statisztikán, és végeredményben kevesebb gyilkos lesz. Rendelkezik a kötelező rejtett erővel, ami természetesen csak az utolsó részekben fog megjelenni.

Fujiwara Toki:
Magánéleti problémáit laza, nemtörődöm, „menő” viselkedéssel leplező bishounen, a miniszterelnök fia és mágneses mezőket tud létrehozni. Valami oknál fogva ragaszkodtak a fizikához, ezért minden ilyen mező kétpólusú, amit abból látunk, hogy minden környezetben van apró mágneses törmelék, ami kirajzolja a fizika órákról ismerős vasreszelékes kísérletben megfigyelhető alakzatot.

Heike Masaomi:
Kifinomult, mesterkélten beszélő, valójában fondorlatos bishounen, aki leborotvált szemöldökével a háttérből szereti szemlélni az eseményeket és a megfelelő módon huzigálni a szálakat. Az ő képessége, hogy a fényből kötelet tud csinálni és illúziókat.

Tenbouin Yuuki:
Gyerekes viselkedésű bishounen, aki a hangokat tudja manipulálni, és általános iskolásoknak való animéket néz. Bár meglepően sokat tesz a cselekmény előrehaladásáért, nem sokat tudunk meg róla.

Hachiouji Rui:
Fiúnak öltöző és fiúsan viselkedő lány, aki nem sok szerephez jut. Az árnyékokat tudja irányítani, de általában csak egy kaszát csinál az árnyékából és motoron száguldoz össze-vissza.

Hitomi:
Az ismeretlen vezetéknevű főellenség egykor maga is Code Breaker volt, de megelégelte, hogy nem kap elég elismerést érte sem ő, sem időközben elhalálozott bajtársai, ezért úgy dönt, hogy bosszút áll a kormányon meg úgy általában egész Japánon. Emocionális sérülései által motivált terve szembeállítja őt egykori csapattársaival, akiket ő mentorált.


Rendkívül megindító történet bajtársiasságról, a gyilkosság elutasításáról és sokat szenvedett szépfiúkról, akikre rákényszerítették az igazságosztók szerepét, de ezt nem mondhatják el senkinek, ezért azt se fogja tudni senki, ha meghalnak. Ez bizony nagyon szomorú, de még szomorúbb, ahogy a zseniálisan felépített dramaturgia egymás ellen fordítja az egy csónakban evező bajtársakat. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a komoly morális dilemmákat felvonultató, látványos akcióban sem hiányt szenvedő tragikus animéket.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.