Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542611

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
5

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
Chrian89
2021-04-14 22:58:54
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Yawara! (TV)
Yawara! A Fashionable Judo Girl * * * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:13:34
Létrehozás időpontja: 2013-01-23 23:54:28
Eddig megtekintve: 3473 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: thely

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Komédia; Romantika; Sport;
Epizódok száma:
124
Japán megjelenés éve: 1989
Alkotó(k): Urasawa Naoki

Ismertető:

A 124 részes anime Yawarára, egy egyszerű középiskolás lányra koncentrál. Yawarát nagyapja kiskora óta edzi dzsúdóra. Apja, Kojiro már kiskorában elhagyta őket és édesanyja gyakran távol van, hogy rátaláljon. Yawara utálja a dzsúdót, mert úgy gondolja édesapja azért hagyta el őket, mert kicsiként minden nehézség nélkül két vállra fektette iponnal. Ennek ellenére nagyapja - Jigorou - mindent trükköt bevet azért, hogy eljuttassa őt a barcelonai olimpiára. Ezen az olimpián - az 1992-esen - volt először programon női dzsúdó kategória. A sorozat közel 3 évet ölel fel nagyobb ugrásokkal - az unalmas felkészülésről szóló napokat kihagyva -, a középiskola utolsó évétől az olimpiáig.


Régi stílusú anime, tiszta vonalvezetéssel. Csak 2-3 részen volt érezhető "filler" hangulat. Van lendülete, nem hagyja magát egyszerűen letenni. Yawara az átlagnál kisebb termetű leányzó, de a magánál kétszer nagyobb ellenfeleit is másodpercek alatt iponba kényszeríti. Két ifjonc is szemet vet rá, és talán már az első találkozásokból kiderül, ki lesz végül a választott. Jigorou sensei pedig elképesztő egy figura a nassolásával és ahogy csavarja a szálakat, hogy rávegye unokáját az aktívabb dzsúdózásra. ^^

Az anime betekintést nyújt a dzsúdó világába, megismerhetjük a gyakori szakkifejezéseket és szabályokat. Láthatjuk a "kicsi a bors, de erős" valóságát.


És most nézzük a történet fontosabb karaktereit:

Inokuma Yawara:
Sport őstehetség. Nagyon szeretne átlagos életet élni, szerelembe esni, dolgozni. Pont ezen okokból választ egy 2 éves főiskolát, ahol a leányokat arra oktatják, hogyan legyenek takaros feleségek.

Inokuma Jigorou:
Yawara nagyapja, van érzéke a dzsúdóhoz. Nagyon jól tudja, hogyan lehet egy gyenge tanítványból is a legjobbat kihozni, ha dzsúdóról van szó. A sorozat alatt több alkalommal is sikerül Yawarára kényszerítenie az akaratát és országos, nemzetközi majd világversenyeken szerepeltetni kisunokáját, hogy felkérést kapjanak a barcelonai olimpián való részvételre.

Inokuma Kojiro:
Yawara apja, aki megrendülve lánya őstehetségén világgá ment, hogy megerősödjék. Őt is Jigorou sensei oktatta, végül Sayaka titkos edzője lesz. Kiköpött apja, ha evésről, nassolásról van szó.

Honami Sayaka:
Yawara legelső és legutolsó riválisa a matracon. Elkényeztetett, gazdag leány, aki egészen addig számolatlanul nyerte a trófeákat míg össze nem találkozott Yawarával. Életében először alázzák meg, így mindent megtesz azért, hogy a számlát benyújthassa.

Kazamatsuri Shinnosuke:
Sayaka első edzője. Szülei és Sayaka szülei eldöntötték, hogy kettejüket összeházasítják. Nagy szoknyavadász, aki talán Yawarában találta meg az első szerelmet. Bár még ez sem akadályozza, hogy őt és Sayakát lépten-nyomon másokkal csalja meg. Tüzeli Sayakát dzsúdóra, mert addig is nem szorul rá a házasság kényelmetlen nyakörve.

Jody Rockwell:
Kanadai származású, kiváló női dzsúdós. Kiutazik Japánba csak azért hogy Yawara harcoljon vele. Yawara otthonában vendégeskedik, míg Yawara be nem adja a derekát. Közben jól megtanulja a nyelvet, leckéket vesz Jigorou senseitől, együtt edz Yawarával úgy egy hónapig. A harcban ugyan alulmarad, de ígéretet tesznek egymásnak, hogy találkoznak a világversenyen, majd az olimpián és újra harcolni fognak egymással.

Itou Fujiko:
A főiskolán ismerkednek meg, és Fujiko Yawara tisztelője lesz, miután látja őt harcolni az országos versenyen. Mikor Yawara megmakacsolja magát, és nem akar többé még hallani sem a dzsúdóról, összeszervez egy iskolai dzsúdó klubot. Yawara megsajnálja őket, ahogy ott szerencsétlenkednek a tornateremben és hagyja magát meggyőzni, hogy a csapattal együtt vegyen részt egy dzsúdó válogatón. Fujikót Jigorou sensei felkészíti annyira, hogy bekerül a dzsúdó világválogatottba, majd az olimpiai csapatba is Yawarával együtt.

Hanazono Kaoru:
A középiskolai dzsúdó csapat kapitánya, aki beleesik Yawarába. Majd kinövi ezt a szerelmet és Fujikóval együtt edzenek. Nagydarab, esetlen, ám kedves pasi, de nem túl sármos.

Matsuda Kousaku:
Egy kis sportlap újságírója, ő az, aki először fedezi fel Yawarát. Folyton a nyomában van, teljesen a rögeszméjévé válik. Szavait sokszor kiforgatják, tompítják bennük a személyes (szerelmes) éleket.

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Aqualuna

2013-02-04 18:01:16

Engem olvasás alapján a Touch-ra emlékeztetett. Az is egy régi, hosszú sportanime.