Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2494432

Regisztrált felhasználók
száma:
24701

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
ThisMatthew
2020-10-21 22:20:47
9754086211
2020-10-21 21:04:49
Grimlock
2020-10-21 19:52:04
Hunkronos
2020-10-21 19:24:14
Gorthaus
2020-10-21 17:30:45
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Kaitou Tenshi Twin Angel: Kyun Kyun Tokimeki Paradise!! (TV)
Twin Angel: Twinkle Paradise * * * *
快盗天使ツインエンジェル 〜キュンキュン☆ときめきパラダイス!!

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:25:20
Létrehozás időpontja: 2013-01-28 13:46:28
Eddig megtekintve: 2310 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Akció; Komédia; Mágia; Mahou Shoujo (Magical Girl);
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2011

Ismertető:

A folytatása az OVA-nak, amely egy japán pachisuro/pachislo, azaz pénzbedobós játékautomatára készült játékon alapult, és manga formájában valamint a Twinkle Paradise anime sorozatban folytatták. Alighanem a játék eredetnek köszönhetően a szokásos mahou shoujós elemek mellett elég gyakorta tartalmaz az ecchire jellemző elemeket, például sok fanservice-t.

Aki látta az OVA-t, az ne gondolja, hogy a sorozat ennek folytatása, netalán alternatív adaptációja lesz. Az alapszituáción kívül gyakorlatilag a két sztorinak nem sok köze van egymáshoz. Itt is itt van Haruka és Aoi, a St. Cherrine Akadémia tanulói, akik Aoi felmenőin keresztül megörökölték a Twin Angel tisztjét, amelyet korábban Aoi nagymamája és az iskola igazgatónője töltöttek be feltehetően. A lányok egy kis Poketennek nevezett kütyü segítségével tudnak átváltozni Blue és Red Angellé, azaz Kék és Vörös Angyallá, akik az igazság bajnokaiként üldözik a gonosztevőket és segítenek az embereknek. Van még egy titokzatos lovag segítőjük, Misty Knight-sama, akinek a valódi identitását úgy tűnik Haruka nem ismeri, míg Aoi igen: ő az iskolai diáktanács jóvágású és okos, szuper srác elnöke, Kisaragi Yuito. Innentől pedig már az eltérések következnek az OVA-hoz képest. Kezdjük ott, hogy az átváltozáshoz szükséges kütyüben itt egy kis angyalka formájú lény lakik, és folytassuk ott, hogy Aoi egy kis unokahúga, Hazuki Kurumi-chan képében Olaszországból megérkezik a duót trióvá kiegészítő White Angel, azaz Fehér Angyal. Ezzel aztán némileg megkérdőjelezhetővé teszi a Twin Angel (Ikerangyal) nevet – bár persze mint tudjuk, léteznek hármasikrek is.

A St. Cherrine Akadémia ezúttal is kincseket őriz, a Hét Amulettnek nevezett különleges hatalommal bíró tárgyak némelyikét, amiket persze a gazfickók el akarnak lopni, az Angyaloknak pedig meg kell védelmezniük. Aki összegyűjti az Amuletteket, az hihetetlen erőre tehet szert, és pontosan ez a célja a támadások hátterében álló Black Tradernek, aki semmitől sem riad vissza, hogy célját elérje, még a lányok tanárnőjét is beszervezi, de saját nevelt lányai bevetésétől sem riad vissza. Sajnos ekkor már a Twin Angel – hiába lettek eggyel többen – nem igazán áll a helyzet magaslatán és rendre vereséget szenvednek, mégis megpróbálják tovább teljesíteni feladatukat.


Összefoglalva az animéről azt tudnám mondani, hogy az OVA-hoz képest igen vegyes benyomásom alakult ki róla. Egyrészt a képi megjelenítés, a grafika jobb lett, az egyes szereplőkről és körülményeikről is jóval többet megtudhatunk, ugyanakkor például Haruka és Aoi Twin Angelként való különleges kapcsolatából nem sokat ábrázolnak, jóllehet pár bepillantással ellensúlyozzák ezt a múltba, ez azonban nem elég koherens ahhoz, hogy kárpótoljon. Magyarán, a kapcsolatok és a karakterfejlődés ábrázolásának terén a sorozat számomra megbukott még az OVA-hoz képest is, ebből sokkal többet és jobbat ki lehetett volna hozni. Ejtsek pár szót a harmadikként érkező Kurumiról: őt szerintem teljességgel feleslegesen hozták be a sorozatba, mert nincs semmi néven nevezendő külön szerepe, csupán időnként a kerékkötőt játssza és Haruka ellenlábasát – de ennyiért kár volt. Ahelyett, hogy egy harmadik féltől érkező konfliktusokkal foglalkoztak volna, inkább Haruka és Aoi kapcsolatára szántak volna időt. Szintén zavaró, hogy az Angyalok támadásai légből jönnek, nincsenek megmagyarázva, felépítve, a kombinált támadások szerepe elhanyagolható és többnyire rosszul felépített. Magyarán a tipikus mahou shoujós „ha semmi nem működik, hirtelen felindulásból fejlődjünk egyet és húzzunk ki egy erősebb ászt a kalapunkból” típusú harci fejlődés sincs megfelelően ábrázolva vagy alátámasztva, ebben is bukik a sorozat. Ami pozitívnak mondható, az a mellékszereplők ábrázolása, bár ebben is vannak gagyi elemek itt-ott (pl. a szerelemtől hirtelen tökéletesen megkergülő és gonosztevővé avanzsáló tanárnő). Összességében látszik a kiforratlan történeti háttér, ami a játékból lett animéknél sokszor kitűnik, és sokszor, mint itt is, viszont kifejezetten jó látvánnyal párosul. Véleményem szerint ez egy közepes „kawai-mahou shoujo-fanservice” jellegű anime, közepesen szórakoztató, elég klisés ahhoz, hogy még a kisebbek is megnézhessék nyugodtan a harci jelenetek ellenére, vannak jó pontjai, csak nem elég kidolgozott. A zenéje rendben van, pattogós és vidám, erősen a cukiságra építő openinggel-endinggel.


Szereplők:

Minazuki Haruka:
Átváltozva Red Angel, azaz a Vörös Angyal. Vidám, energikus, könnyen lelkesedő teremtés, akinek azonban van egy érzékeny oldala is, ami miatt sebezhetőbb és könnyebben letörik, mint Aoi. Gondoskodó, barátkozó típus, aki mindig kész menni és segíteni, Twin Angelként mottója: „Visszahozom az emberek mosolyát”. Angyalként támadásai erőre épülnek, például szuperütések és -rúgások, vagy ezeknek egy kifejlettebb formája, az Angyali Tornádó, illetve később kombinációban Angyali Hurrikán. Iskoláslányként nem a legjobb tanuló, finoman szólva, sok mindent nem tud, amit Kurumi eléggé a szemére is vet. Sportja az úszás. Érdekes ambivalens kapcsolatban van Kisaragi Yuitóval, bár „nem jön ki vele”, de igazából bele van esve, csak még magának sem vallja be. Tehetséges a főzés-sütésben.

Kannazuki Aoi:
Átváltozva Blue Angel, azaz a Kék Angyal. A gazdag és tiszteletre méltó Kannazuki családban öröklődő tisztje Twin Angelként a Menny Küldötte cím (bár erről közelebbit nem tudunk meg). Visszafogottabb, tartózkodóbb, szégyenlősebb személyiség, mint Haruka, sokszor komolyabb, és okosabb is. Tépelődőbb, kevésbé cselekvő típus. Sportja az íjászat és Angyalként is energianyilakat lő ki, ami hasznos a távoli harcban. Korához képest igen nagy kebelmérete gyakran ki van hangsúlyozva az animében.

Hazuki Kurumi:
Aoi távoli unokahúga, fiatalabb náluk, idáig Olaszországban élt. Valami rejtélyes okból cicafüleket mintázó hajpántot(?) visel, és átváltozott formájában is része ruhájának a cicafüles dizájn (újabb elem, ami kimeríti az „öncélú de értelmetlen cukiság” fogalmát). Nagyon tehetséges szinte mindenben, kiemelkedően intelligens és eléggé büszke típus, aki rajong Aoiért és White Angelként, azaz a Fehér Angyalként a Twin Angel segítője. Ugyanakkor Harukával nagyon nem jön ki, eleinte nyíltan lenézi és utálja, mert szerinte nem felel meg Twin Angelnek, nem olyan, mint akit ő elképzelt Aoi mellé, és csak hátráltatja és visszahúzza Aoit. Átváltozásához ő nem Poketent használ, hanem a nyakában függő harangot, aminek az ereje azonban kapcsolatban van a Twin Angel Poketenjeivel. A Poketenek ereje pedig a Hét Amulettével… Kurumi cicafej formájú bombákkal támad.

Kisaragi Yuito:
Aki nem más, mint Misty Knight-sama. Támadása fehér rózsákkal történik, egyébként pedig a tökéletes grállovag megtestesítője, az iskola „hercege”, aki mindig jókor bukkan fel, hogy a Twin Angel segítségére siessen (és nem enyhén Tuxedo Kamen koppintás). Időnként azonban paródiát csinálnak belőle, például mikor számos részmunkaidős állása egyike révén szó szerint „szorult” helyzetbe kerül…:P

Saijou Setsuko sensei:
A lányok iskolai tanárnője. Alapból a tanárnő mintaképe, szemüveges hosszú hajú nő, aki szép is lehetne, de szégyenszemre még mindig szingli, nem meglepő hát, hogy egyik legnagyobb álma a szerelem és a házasság. A másik – a kaják, ugyanis a tanári fizetésből nemigen tud megélni, sokszor még a legolcsóbb ennivalóra is csak nehezen futja neki, ezért aztán folyton másodállást keres. Így akad össze Black Traderrel, egy nagy vállalat elnökével, akinek éjszakai műszakos titkárnője lesz, majd beleszeret és szánt szándékkal úgy elvakítja magát, hogy azt képzelje, érzései viszonzásra találnak, mi több, ha segít Tradernek célja megvalósításában, az Amulettek megszerzésében – bár igazi célját nem is sejti, csak bebeszél magának valami dajkamesét – akkor a férfi feleségül veszi őt. Így válik belőle a Twin Angel veszélyes ellenfele Black Carrier – A Szerelem Harcosa néven, aki több Amulettet is eltulajdonít, bár az események előrehaladtával egyre inkább konfliktusba kerül tanárnői énjével és kötelességeivel.

Black Trader:
Toreda néven egy nagy vállalat, a Black Fund elnöke, igazi céljai ismeretlenek, de meg akarja szerezni az Amuletteket és eliminálni a Twin Angelt. Jóvágású, de szívtelen és nagyon veszedelmes férfi, aki célja érdekében viszont figyelmesnek és kedvesnek tudja tettetni magát.

Tesla és Nine Violet:
Black Trader nevelt lányai. Valódi apjukkal munkatársak, barátok(?) voltak, és a hatalmas tűz után, ami megölte a lányok szüleit, magához vette és sajátjaiként nevelte őket. Emellett saját céljaira fel is használta képességeiket: a lányok Twin Phantomként részt vesznek az Amulettek ellopásában. Ikrek, a hosszú hajú Tesla a beszédesebb, közvetlenebb, de lelke mélyén törékenyebb és ragaszkodóbb típus. Nine visszahúzódóbb, hallgatagabb és ránézésre ridegebb típus, de nagyon szereti az állatokat és a végsőkig hű testvéréhez.

Salome:
Amolyan szőke gothic-loli porcelánbaba, aki roppant elkényeztetett és mániája a mechák, robotok. Black Trader egyik alkalmazottja. Segítője, Alexander mániája pedig ő, Salome, ugyanis fülig szerelmes belé és a világon mindent megtesz neki.

Heinojou:
Avagy Jiiya. A Kannazuki család idős, félszemű komornyíkja, aki mindig (na jó, majdnem mindig) libériában és vigyázzállásban van, a lehető legváratlanabb időben és helyről bukkan elő, és szed össze információkat. Feladata az adatok gyűjtése, a Kannazuki család és a Twin Angel védelme. Érdekes figura (és talán a legeredetibb az egész animében).

Shinmon Yayoi:
A St. Cherrine egyik tanulója, az iskolaújság készítője, „Ízig-vérig” riporter, akinek a mániája a szuper hírek, címlapsztorik levadászása, és ezen belül is főleg a Twin Angel, akiknek mindenáron ki akarja deríteni a valódi identitását és persze le is fényképezni őket. Furcsa módja ez a rajongása megnyilvánulásának, nem? Szerencsére többnyire csak olyan bűnrossz fotókat képes készíteni bármiről, amin semmi nem látszik a lényegből.

Kondou Satsuki:
A St. Cherrine egyik tanulója, rövid hajú, picit fiús lány, aki Harukával együtt szívesen úszik.

Tomochi Nyan:
A St. Cherrine egyik tanulója, egy elég együgyű és kétbalkezes lány, aki folyton megbotlik és hasra esik. Cicafüles sapkát visel, és a sorozat első felében állandóan egy élő rákokkal teli tálcával szaladgál, amiről eleséskor mindig szanaszét özönlenek a rákocskák. Hogy miért csinálja ezt, az a sorozat közepe táján kiderül. :)
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.