Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542600

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Yumeiro Pâtissière (TV)
Dream-Colored Pastry Chef * * * *
夢色パティシエール

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2013-02-22 14:09:41
Létrehozás időpontja: 2013-01-31 14:01:35
Eddig megtekintve: 3578 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Fantasy; Komédia; Romantika; Shoujo;
Epizódok száma:
50
Japán megjelenés éve: 2009
Alkotó(k): Matsumoto Natsumi

Ismertető:

Amano Ichigo 14 éves átlagosnál is átlagosabb lány, aki bár kedves és jószívű, az ég egy adta világon nem tűnik ki semmiben, továbbá meglehetősen kétbalkezes és ügyetlen. Egyetlen tehetsége, hogy rengeteg édességet tud megenni (és mázlista, amiért ettől nem hízik el XD), imádja ugyanis az édességeket, főleg a finom süteményeket. Nagymamája kicsi lány korában gyakran kényeztette és vigasztalta saját készítésű cukrászremekekkel, ám a nagymama már meghalt, Ichigo pedig tehetséges zongorista húga, Natsume árnyékában él. Míg egy napon egy édességfesztiválon megismerkedik Henri Lucasszal, a francia mestercukrásszal, aki ugyanazon St. Marie Akadémián tanult (igazából az ő felmenőié az iskola), mint Ichigo nagymamája. Henri sensei felismeri Ichigóban a tehetséget, a lánynak ugyanis nagyon kifinomult ízlése van az édességekhez, és visszaidézi Ichigo kislánykori álmát, hogy egyszer ő is a nagymamájához hasonló cukrász lehessen, aki a sütemények „varázslatával” mosolyt csal az arcokra.
Ichigo ettől kezdve megtalált álma, új életcélja érdekében Henri sensei ajánlásával átiratkozik a St. Marie Akadémiára, és beköltözik annak Japánban levő bentlakásos iskolájába. Mivel Henri ajánlotta, mindjárt az elit diákcsoportba kerül, ahol az Édességhercegeknek becézett három fiú, Hanabusa, Kashino és Andou van, akik roppant tehetséges cukrászok. Ichigo azonban még életében nem csinált ilyesmit, és mint említettem, elég kétbalkezes típus. Mi következik ebből? Blamázs! Meg persze némi káosz. Ichigo elkeseredésében sem adja fel álmát, minek következtében ahogy éjszaka titokban gyakorolja a sütést, egyszercsak találkozik a parányi Édességtündérrel, Vanillával (na jó, igazából Édességlelkeknek vagy Édességszellemeknek nevezik őket, de most nem fogok ragaszkodni a szó szerinti megnevezéshez :D). Az Édességtündéreket csak kevesen láthatják, ám birodalmuk kapcsolatban áll a St. Marie Akadémiával, és céljuk érdekében, hogy kiváló édességeket készítsenek és egyszer saját királyi udvarukban lehessenek cukrászok, a tündérkék emberekkel társulnak. Vanilla társul hát Ichigóval, akinek igazi rabszolgahajcsár módon segít az édességkészítésben. A lány szerencsére szorgalmas, ezért lépésről lépésre képes fejlődni, bár beilleszkedési nehézségekkel küzd: honvággyal, a többiek elvárásaival vagy éppen irigy megvetésével. Egy napon kiderül, hogy az Édességhercegeknek is van egy-egy kis Édességtündér partnere, és részről részre előrébb haladhatunk a fiatal cukrászálmok megvalósításának útján, miközben rengeteg finomság elkészítésének alapszabályait sajátíthatjuk el.


Többet nem is szeretnék most elárulni a részletekről, inkább azt mondanám el, hogy engem nagyon megfogott ez az anime, amely annak ellenére, hogy modern, a régebbi (90-es évek beli) animéket idézi számomra történetileg és karakterdizájnilag is, konkrétan első pillantásra a Full Moon wo Sagashitére emlékeztetett nagyon. Aki tehát szereti a hasonló jellegű animéket, az biztosan nem fog csalódni ebben a bájos, megragadó sorozatban, aminek azonban megvan az a veszélye, hogy az ember szörnyen megéhezik a nézése közben, főleg valami finomságra, úgyhogy nem túl fogyókúrabarát! XD Akik a La Corda d’Orót szerették, azoknak is ajánlom, bár a rajzolása kicsit régiesebb hangulatú, egyszerűbb, a története viszont szerintem sokkal jobban meg lett csinálva. Shoujo rajongóknak kötelező jelleggel ajánlanám. :)


Szereplők:

Amano Ichigo:
Róla elég sok mindent elmondtam a bevezetőben, még annyit tennék hozzá, hogy nagyon szorgalmasan és keményen tud dolgozni, ha valamit a fejébe vesz. Időnként hajlamos túlzottan lelkesedni, ha kicsit a fejébe száll például valami siker, de ugyanakkor a kudarcok nagyon le tudják törni, ám az a típus, aki miután megnyugszik, újból talpra áll. Nagyon kreatív ötletei is vannak, ami a süteményeket illeti. Különleges tulajdonsága, hogy már „megszokottan” zúg el a lépcsőkön, emiatt aztán apukája nagyon is félti és eléggé ellenzi, hogy a St. Marie-ban tanuljon, távol otthontól. Korábban szülei különböző művészetekre próbálták taníttatni, ám semmiben nem bizonyult tehetségesnek (kivéve, hogy megnyert pár süteményevő versenyt XD), ezért aztán anyja, aki úgy érzi elhanyagolta őt a zongoratehetség húga miatt, 100%-kal mellette áll cukrász-álmai megvalósításában.
Neve epret jelent, a kedvenc süteményei is epresek. Édességtündére Vanilla.

Hanabusa Satsuki:
Ő az első, aki szobatársnője után köszönti Ichigót a St.Marie-ban, méghozzá saját készítésű cukorrózsákkal. Jó kinézésű, ám nárcisszisztikus jellemű fiú (azaz nagyon odáig van a szépségéért és órákat tölt vele, hogy jól nézzen ki), akinek fő tehetsége a dekoráció és az édességszobrászat. A lányokhoz mindig nagyon kedves. :) Anyja japán virágrendező, amit tanít is, apja kertész volt, de már nem él, és mivel imádta a rózsákat, ezért Hanabusát szoros kapcsolat fűzi ezekhez a virágokhoz, és előszeretettel használja cukrászathoz is őket.
Édességtündére Café-kun, az egyetlen fiú Édességtündér a sorozatban, akinek ember partnere van. Nagyon udvarias és a jó kinézetet is legalább annyira becsüli, mint partnere.

Andou Sennosuke:
A szemüveges, udvarias fiú, aki mivel családjának hagyományos japán édességboltja van, a hagyományos japán ízekhez vonzódik és álma ezeket kombinálni a nyugati cukrászattal. Nagy családja van, számos kistestvérrel. Kashinóval gyerekkori barátok, szoros a kapcsolatuk és ő ismeri legjobban Kashinót. Ő a békítő fél is általában, ha nézeteltérések törnek ki. Nyugodt és megbízható jellem.
Édességtündére Caramel, aki mindenben kicsit lassú, ügyetlenke és eléggé bőgőmasina, de ugyanakkor ragaszkodó és nagyon aranyos.

Kashino Makoto:
Amilyen szőke, olyan szigorú, egészen más, mint a „szőke herceg” típusú Henri sensei. Kezdetben csak kemény kritikát és leszúrást kap tőle Ichigo, ugyanakkor emellett hajlandó neki segíteni is és megmondani vagy megmutatni azokat a „legegyszerűbb dolgokat” is, amiket a lány nem tud. Ichigo szemében kezdetben ő maga az ördög, de később rájön, hogy igazából egy megbízható barát, aki bár nyers, és nem mond szépeket, de lehet rá számítani. Kashino mániája és zsenije a csokoládé, nagyon ambíciózus, ő akar a legjobb csokoládé (és csokis süti) készítő lenni, de nem csak Japánban, ezért az álma, hogy Franciaországban a legjobbaktól tanulhasson. A tanulmányok terén is ő a No.1, ám kiderül, hogy nem is lazíthat, mert ellenkező esetben családja nem engedi neki a cukrászat továbbtanulását. Az egész családja ugyanis az egészségügyben dolgozik, nagyon sikeres orvosok, akiknek saját kórháza is van, és Makotót is orvosnak szánták természetesen, renitensségét nem nézik jó szemmel és mindenképpen keresztbe szeretnének tenni neki, ami a cukrásszá válását illeti. A fiú tehát eléggé magára van utalva.
Még édességtündéréhez, Chocolathoz sem túl kedves, pedig törődik vele. Chocolat hasonlóképpen kicsit nyers, ambiciózus, picit fennhéjázó, nagy benne a versenyszellem, de neki is van gyenge pontja, például ijedős.

Kato Rumi:
Ichigo szobatársnője és első barátja a St.Marie-n. Ő üdvözli elsőként a beiratkozó Ichigót és sokszor bátorítja meg szurkol neki.

Koshiro Miya:
Vörös, göndörített hajú, tüzes temperamentumú mega-gazdag lány, a Chateu Cukrászat örökösnője, elkényeztetett, aki azt hiszi, pénzzel mindent el tud érni. Bele van zúgva Kashinóba, aki egyszer megkritizálta a süteményét. Bár a fiút a hideg leli tőle, ez Miyát, akit csak Ojou-nak (kisasszony, úrnő) szólítanak, nem bátortalanítja el, mindenképpen meg akarja szerezni magának és szerelmével üldözi a „darlingját”. Viszont ennek érdekében tud fejlődni cukrászként is, annyira, hogy végül neki is lesz édességtündére, a hozzá eléggé hasonló arrogáns jellemű Marron személyében. Miya nevetésétől hülyét lehet kapni. XD

Tennouji Mari:
A St.Marie diáktanács elnöke, felsőéves, elképesztően tehetséges lány, aki gazdag családból származik. Kissé hűvös természet, akinek igazi érzelmeit ritkán lehet látni, nagyon összeszedett, nagyon tud viselkedni. Ő az iskola legjobbja, mindenki bálványa, akire mindenki felnéz. Henri sensei kedvenc tanítványa továbbá, aki számára Ichigo megbecsült riválissá válik. Ichigóhoz hasonlóan rajong Henri senseiért, bár kevésbé mutatja ki.
Édességtündére Honey, azaz Honey-sama.

Henri Lucas:
A St.Marie alapítójának, Marie Lucasnak az unokája, kiváló tehetségű cukrász, aki a tehetségek felismerésében és nevelésében is kiváló. Tipikus szőke herceg, akit ráadásul a felnőttség elérhetetlensége még pluszban is afféle idollá varázsol. Általában nagyon kedves, de tud szigorú is lenni és más arcot is mutatni. Párizsban tanít.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.