Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542604

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
4

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Yumeiro Pâtissière SP Professional (TV)
Yumeiro Pâtissière Professional * Yumeiro Pâtissière Special Professional * * *
夢色パティシエールSP(スペシャル)プロフェッショナル

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2013-03-18 09:37:36
Létrehozás időpontja: 2013-03-15 13:17:50
Eddig megtekintve: 3129 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Fantasy; Komédia; Romantika;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2010
Alkotó(k): Matsumoto Natsumi

Ismertető:

Két év telt el, amikor Ichigo és társai, az Édességhercegek visszatérnek Párizsból, ahol addig tanulták a cukrászmesterséget. Ichigo most már tizenhat éves és a St. Marie japán kampuszának felső tagozatában folytatná tanulmányait. Rá kell azonban jönnie, hogy sok minden megváltozott, a Team Ichigo nincs többé, mert a fiúk közül mindegyik a saját útját járja. Andou a saját japán-nyugati mix stílusú édességboltját akarja megnyitni, Hanabusa az édesanyjával közösen próbálja megvalósítani saját álmát, a designeri ambíciók cukrászattal való ötvözését, egyedül Kashino marad tovább az iskolában, ám ő kiváló eredményei miatt osztályt ugrik és Ichigótól eggyel feljebb, mindjárt a második évfolyamban kezd. Ichigónak új társai lesznek helyettük évfolyama A csoportjában: az elitbe magát feldolgozó régi barátnő, Rumi, a Franciaországból vendéghallgatóként átjött Lemon-chan és egy új arc, az amerikai vendéghallgató Johnny McBeal, aki sokat lóg az órákról, meglehetősen közvetlen, és bár nem kissé link akarnoknak tűnhet, neki is megvan az álma: mivel hazája, az USA kevés eredeti édességgel büszkélkedhet, több amerikai édességet akar létrehozni. Neki is van egy Édességlelke (azaz Édességtündére), akit Maize-nek hívnak, nagyon udvarias, nagyon próbálkozik beilleszkedni Japánba, de általában rosszul használja a japán dolgokat, legyenek azok szavak vagy gesztusok, és ha feldühödik, akkor viszont határozottan ördögi.
Henri-sensei hamarosan Japánba érkezik, ahol egy hatalmas, Marie’s Gardennek nevezett, édességboltokkal dugig tömött bevásárlónegyedet, mondhatni édességnegyedet készül megnyitni. Felkéri Ichighót, Kashinót, Lemon-chant és Johnnyt, hogy ők négyen közösen tervezzék meg a fő utca arculatát megszabó saját boltjukat. Igen ám, csakhogy a négy embernek négyféle elképzelése van, és főleg a két fiú különbözik össze lépten-nyomon (amiben lehet némi féltékenységnek is szerepe), valahogy el akarják hát dönteni, melyikük legyen a vezető, akinek az elképzeléseit követik. Közben Andou is megnyitja saját édességboltját a negyedben, és az ő kárán tanulják meg barátaink a boltvezetés buktatóit és a csapatmunka fontosságát. Az is kiderül, hogy Johnny nem másnak, mint Ojou-nak, azaz Koshiro Miyának a kuzinja, aki továbbra is Kashinóra „vadászik”, a fiú pedig továbbra is rosszul van tőle. Johnny pedig kinézi magának Ichigót, muszáj tehát az édességek mellett kicsit a romantikus szálra is koncentrálni…


Nos, ennyit a történetről, most következzék a vélemény. Figyelmeztetés! Aki látta vagy most nézi az első sorozatot, az inkább ne olvasson tovább!Na, remélem megfogadták az illetékesek a fenti tanácsot… Mivel nem akarom senkinek a kedvét előre elvenni.
Szóval, igazság szerint meglehetős csalódást okozott nekem ez a folytatás sorozat. Már az alapsorozat végét is elrontották, úgy az utolsó kb. tíz részben, vagyis a Párizsba meneteltől kezdve nagyon elnagyolták és elsiették a dolgokat, ami néhol már groteszk, máshol csak enyhébben nevetséges volt. Mindegy, túljutottunk rajta, azért az összességében egy jó sorozat volt. Ámde ezt a folytatást nagyon nem kellett volna megcsinálni. Egy: hiányzik a koherens alapkoncepció. Lehetett volna, hogy Ichigóék ugyebár már profiként megpróbálnak saját üzletet létrehozni, csakhogy a történeti szál ide-oda ugrált. Beleraktak három számomra csak fillernek nevezhető epizódot, ami az Édességbirodalomban játszódott és köze nem volt a történet fősodrához (csak olyan „cukor” a sok kis chibi-tündér, ugye?), valamint ugyanennyit elpazaroltak arra, hogy Ichigóék egyszercsak New Yorkba utaznak és az ott üzletével küzdő Tennouji Marinak segítenek lábra állítani a dolgokat. A végén pedig meg kell küzdeniük Miyával (meg a pénzével), aki mellé odapártol kuzinja is, a tét pedig Kashino és Ichigo. Ha mindent egybevetek, talán az első négy és az utolsó két epizód ért valamit érdemben is, összességében azonban nagyon hiányzott az a fajta édesség-központúság, ami az első sorozat ízét megadta, és amint mondtam, főleg a történeti koherencia. Kettő: ami a karaktereket illeti, Johnny elég idegesítő egy alak szerintem, akit nem sikerült megkedvelni, Hanabusából pedig egy olyan valakit csináltak, akiből minden férfiasság kiveszett, akár lánynak lehetne nézni rajz alapján, de minimum nőimitátornak (szerencsére – mondhatom ezért – elég kevés szerepet kap a sorozatban). Három: még az openingről és endingről is meg kell jegyeznem, hogy bár maguk a dalok nem rosszak, de abszolút nem illenek nekem ahhoz a koncepcióhoz, amit vártam volna (ellentétben az első szezon opening-endingjével). Gyakorlatilag a készítők inkább a szerelmi szálra akartak volna koncentrálni, de gyakorlatilag ez sem igen sikerült nekik, mivel a romantikára túl kevés van hagyva. Szóval összességében szerintem ez a második szezon nagyon el lett hibázva, gyenge lett. Sajnos, mivel a történetből az eredeti édességekre fókuszáló koncepciót meghagyva és a romantikus szál emellett való kibontásával sokkal többet ki lehetett volna hozni.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.