Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2541911

Regisztrált felhasználók
száma:
25473

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
ilovehangezoe
2021-04-12 07:40:25
moonnchi
2021-04-12 03:04:01
The Truth
2021-04-12 02:04:19
L. Flóra
2021-04-12 01:43:09
_Kahtusz_
2021-04-12 00:59:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ookami Kodomo no Ame to Yuki (Movie)
The Wolf Children Ame and Yuki * Wolf Children * * *
おおかみこどもの雨と雪

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2013-07-17 11:37:28
Létrehozás időpontja: 2013-03-15 14:08:23
Eddig megtekintve: 5507 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Dráma; Természetfeletti;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2012
Alkotó(k): Hosoda Mamoru

Ismertető:

Adva van egy fiatal lány, aki ösztöndíjjal jár egyetemre és mellette részmunkaidőben dolgozik, hogy ellássa magát. A neve Hana, ami virágot jelent. Édesapja a nevét a születésekor vadon kinövő pillangóvirágokról adta, mert azt akarta, olyan személy legyen, aki még a legnagyobb nehézségek és fájdalmak között is mosolyog, akár a virágok. Hana az egyetemen megismer egy különös, visszahúzódó fiatalembert, akivel egymásba szeretnek, ám szerelmük beteljesülése előtt a férfi elárulja a lánynak titkát. Ő egy farkasember, a már kihalt japán farkasok utolsó leszármazottja. Nem olyan farkasemberről van szó, mint a rémtörténetekben a vérfarkasok, akik teliholdkor átalakulnak és gyilkolnak. Csupán valakiről, aki részben ember, részben pedig állat, a farkas ösztöneivel, no persze természetesen át is tud alakulni farkassá. Hana így is elfogadja, így a magányos farkas otthonra lel és családot alapít, amelyben hamarosan jelentkezik a szaporulat. Ettől kezdve azonban nagy dilemmák és gondok közepette kell Hanának mosolyognia. Mivel fél, hogy gyermekei farkasként születnek illetve hogy az orvosok és általában az emberek között kiderül a titkuk, teljesen visszahúzódnak minden közösségtől. Ugyanakkor a gyermekeket el is kell tartani, fel is kell nevelni, és párja amellett, hogy nappal emberként dolgozik, kevés keresetét kiegészíti azzal, hogy vadászik, így szerez plusz élelmet.
Előbb egy kislány, Yuki (Hó) születik meg, majd röviddel utána egy kisfiú, Ame (Eső). Ám ekkor a farkast utoléri tragikus sorsa, rajtaveszít egy vadászaton és meghal. Hana pedig egyedül marad két kisgyermekével, akiknek titkát óvnia kell és közben maga azt sem tudja, hogyan nevelje őket: emberként vagy farkasként? Mit tegyen, ha megbetegednek, emberi vagy állatorvoshoz vigye őket – hisz a gyerekek öntudatlanul és akaratlanul, mondhatni természetesen, átalakulnak egyik formából a másikba. Mi több, a gyámhatóság is felfigyel rájuk, így végül Hana úgy határoz, elmenekülnek a városból egy minél ritkábban lakott vad vidékre, ahol megkísérel gazdálkodásból megélni – de hiába tanul sokat, hiába dolgozik szorgalmasan és hiába őrzi meg mosolyát a fájdalmak és nehézségek közepette is, a falusiak segítsége nélkül nem boldogul, és végül is emberek közé kell engednie gyermekeit.

A történet legalább annyira szól a fiatal asszonyról és anyáról, mint gyermekeiről. Az élénk, vadóc és társaságkedvelő Yuki valamint a félénk, visszahúzódó Ame előtt nem könnyű út áll a felnőttkorig, hiszen nem csupán elrejteniük kell másságukat, hanem el is fogadni önmagukat, akár az emberi, akár a farkas oldalt választják. Ezért nekik is sok viszontagságon és fájdalmon kell keresztülmenniük, hogy megtalálják azt az utat vagy ösvényt, amelyen haladni akarnak. Az animében megindító ábrázolásait látjuk szerelemnek, szeretetnek, anyaságnak, és a testvérek közötti kapcsolatok alakulásának egészen addig, míg a két gyermek meg nem nyílik mások felé is és végül – így vagy úgy – önállóvá válik. Az ending dalának szövege tökéletesen leírja a keserédes történetet, amihez nekem speciel zsebkendő is kellett.


Röviden: ez egy jó történet és egy kiváló anime! Írhatnám számos felkiáltójellel, de mondhatom azt is, hogy a Ghibli stúdió is büszke lenne erre a műre, amely azonban a Studio Chizu és a Madhouse közreműködésében készült, Hosoda Mamoru rendezésében. Rajzolás tekintetében csak szuperlatívuszokban tudok beszélni erről a majdnem két órás movie-ról, amely kétdimenziós rajzokat és már-már videófelvétel minőségű CG-animációt ötvöz magába. Pazar látványt nyújt egyfelől, másfelől a leginkább Miyazaki stílusára emlékeztető egyszerű, letisztult karakterdizájnokat, egy egyszerre mesei és mindennapi életet bemutató kis csodában. Az Arrietty óta nem szerettem így bele animébe, bár meg kell jegyeznem, hogy ez egy fájdalmas, könnyes szerelem. De a végén minden nehézség és fájdalom ellenére mosolyogni fogunk, ugye, mint Hana?

Érdekességek:
• Hayashibara Megumi (pl. Slayers - Lina Inverse) is ott van a seiyuuk között, bár csupán egyszerű mellékszerepben (Mrs. Fujii)
• A movie-t először Franciaországban vetítették, csak ezt követően Japánban.
• Japán debütálásakor többet kaszált, mint az ugyanazon a hétvégén vetíteni kezdett Disney-Pixar mű, a Merida.
• Az anime megnyerte a 2013 Év Animácója díjat Japánban, valamint az Oslo Filmfesztiválon Norvégiában a fődíjat és a közönségdíjat egyaránt.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 7
Korábbi hozzászólások:
1. 2.

7.

w_uki

2014-11-30 15:58:25

csak a fentebbi videót néztem meg - azt is, csak 1 percig - amikor belém villant, h "állj! előbb a leírást olvasom el", mert gyanúsan keserédes, szomorú volt. Hiába, az egy perces videó és a leírás pusztán önmagában képes volt arra, h megkönnyezzem. Sajnos nem az én lelkivilágomnak való :( - szomorú Viszont már ennyiből megállapíthattam, hogy gyönyörű!

6.

Patrik09

2014-02-02 08:53:13

Öregem eleinte a farkas téma miatt néztem de, az első 10 perc után a történet annyira megfogott hogy többször is elsírtam magam örömömben, meghatódottságomban és néha egy csipet szomorúságomban. (,>v<,)

5.

Aqualuna

2013-04-07 21:31:32

Pár hét múlva nálunk. ;) - kacsint Még nem tudok pontos időt mondani, jelenleg fordítás alatt áll.

4.

Matsukaze

2013-04-07 11:28:41

Nekem is nagyon tetszik! Szeretem az ilyen stílusú animéket/moviekat. Tudja valaki, hogy hol lehet megnézni vagy letölteni?

3.

micugi123

2013-03-29 15:29:47

szerintem magyonjo és szep imadom ezeket azanimeket remelem leszmeg ijenek nagyontetszikkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!