Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2496124

Regisztrált felhasználók
száma:
24718

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
csviki18
2020-10-30 20:41:37
megan17
2020-10-30 20:36:18
Grimlock
2020-10-30 17:58:56
Rachel719
2020-10-30 14:21:27
Edward13
2020-10-30 13:48:43
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Bakemonogatari (TV)
Phantom Stories * * * *
化物語

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2013-03-23 12:17:44
Létrehozás időpontja: 2013-03-17 13:37:54
Eddig megtekintve: 2932 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Ecchi; Hárem; Komédia; Pszichológiai; Természetfeletti;
Epizódok száma:
15
Japán megjelenés éve: 2009
Alkotó(k): NisiOisin

Ismertető:

A Bakemonogatari egy light novel adaptáció, Nisio Isin light novel sorozatának, a Monogatari sorozatnak az elsőként megjelent kötete alapján készült. Eddig a folytatásnak tekinthető Nisemonogatari, és a közvetlen előzményeket bemutató Nekomonogatari lett még adaptálva, mind a Shaft gondozásában jelent meg Shinbo Akiyuki rendezésével. Az igen hosszúra nyúló történet valójában egy hárem szituáció köré épül, amiben a középiskolás fiatalok természetfeletti lényekkel is kapcsolatba kerülnek.

Az anime több részes fejezetekből áll, mindegyik fejezetben egy másik lányt ment meg a főszereplő fiatalember, aki a hárem animék főhőseire jellemző betegségben szenved, vagyis segít minden útjába akadó lányon, akik általában szerelmesek lesznek belé.

Szereplők:

Araragi Koyomi:
A főszereplő srác. Nem túl jó tanuló, és az önbecsülésével is gondok vannak, de nem teljesen cinikus. Mivel önfeláldozó típus, ezért minden adandó alkalommal segít az útjába akadó lányokon. Természetesen csak furcsa gondokkal küszködő lányok akadnak az útjába.

Senjougahara Hitagi:
Súlyproblémákkal küszködő fiatal lány. Valójában a súlyproblémáinak természetfeletti okai vannak és pszichológiai előzményei illetve következményei, amik idővel feltárulnak. Bár első ránézésre tsundere, mégsem felel meg mindenben a sablonnak, és a dere szakasz ki is marad nála.

Hachikuji Mayoi:
10 év körüli lány, aki eltévedt és nem tud eljutni az anyja házához. Korához képest elég érett gondolkozású.

Kanbaru Suruga:
A sportos típus rövid hajjal, bár elég furcsa fétisei is vannak, és saját bevallása szerint leszbikus. Pár éve egy iskolába járt Senjougaharával, és titokban azóta is szerelmes belé, ami természetesen bonyodalmakhoz fog vezetni, nem is beszélve a bal karját fedő kötés alatt rejlő parazitáról.

Sengoku Nadeko:
A gyerekkori barát típus, de inkább a főszereplő húgainak volt a barátja. Meggyűlik a baja a városhoz közeli shinto szentély kígyóival, és az osztályában divatossá váló hobbi szintű okkultizmussal.

Hanekawa Tsubasa:
A legjobb tanuló az iskolában, de a családja romokban hever. Még a sorozatban történtek előtt volt egy szerencsétlen találkozása egy macskával, aminek a következményei újra megjelennek idővel.

Oshino Meme:
Teológia szakon végzett munkanélküli csavargó, aki városról városra jár, hogy segítsen olyan embereken, akiken a végzettsége folytán tud. Persze nem ingyen, mert valamiből meg kell élni. Eredetileg egy vámpír miatt jött a városba, de aztán még sok más érdekes esettel találkozik, ezért hosszabb időre berendezkedik egy elhagyatott, romos iskolaépületben.


A Bakemonogatari bár egy hárem anime mintájára épül fel, több dologban is eltér a megszokottól. A karaktertípusok összetettebbek, jobban kielemzik a személyiségüket, és nem is olyan egyszerűen megérthetőek, mert akárcsak az életben, másnak próbálnak látszani mások és maguk előtt is. Ez leginkább a párbeszédekben nyilvánul meg, és a dialógus mindenképpen erős oldala az animének. A hárem animékben megszokott humor is megjelenik, akár fanservice, akár számunkra nagyrészt érthetetlen szójátékok, akár a hagyományos manzai (lásd a Japán leírások között: Manzai) formát követő párbeszédek formájában. Mindezt nagyrészt a szöveg nyújtja számunkra, amit a light novelből adaptáltak, de nem csak ilyen téren rendhagyó az anime. A vizuális hatások is igényesebben kidolgozottak a legtöbb hárem animéhez képest (lásd a Japán leírások között: Animációs technikák I. - Zoomolás).

A jó alapanyagot ebben az esetben jól dolgozták fel, sőt, a rendezői megoldások még hozzáadott értékkel is szolgálnak. Bár mind a light novel írójának, mind a rendezőnek sajátos stílusa van, a kettő nagyon jól passzol egymáshoz, ettől lesz jó a végeredmény is.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.