Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2434748

Regisztrált felhasználók
száma:
24021

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1637

Utolsó 5 látogatónk:
dzsinus15
2020-02-24 14:36:59
kacsa288
2020-02-24 14:36:29
vegel2017
2020-02-24 12:35:07
9754086211
2020-02-24 12:22:07
csviki18
2020-02-23 21:41:58
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Psycho-Pass (TV)
* * * *
サイコパス

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2013-06-01 15:53:34
Létrehozás időpontja: 2013-04-02 14:43:42
Eddig megtekintve: 1807 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Krimi; Pszichológiai; Sci-fi;
Epizódok száma:
22
Japán megjelenés éve: 2012

Ismertető:

A távoli jövőben az emberiség kifejleszt egy technológiát, aminek a segítségével képesek azonnal értékelni egy ember pszichológiai állapotát. Ez a spontán pszichoanalízis lehetővé teszi, hogy kiszűrjék a társadalomra veszélyes gondolatokat dédelgető egyéneket és terápiára küldjék őket. Tehát a bűnözőket már azelőtt letartóztatják, hogy bármit elkövettek volna, csak azért, mert hajlamosak bűntények elkövetésére a pillanatnyi tudatállapotuk miatt. A számításokat a Sybil nevű szuperszámítógép végzi, amihez az összes érzékelő terminál csatlakozik. Sok bűntett impulzív, nem előre megfontolt, ezért folyamatosan ellenőrzik az emberek tudatállapotát szkennerekkel a munkahelyeken és a köztereken is - a térfigyelő kamerák szó szerint az emberek lelkébe látnak -, sőt még a pályaválasztásban is szerepet játszik a személyiségtípus. A munkahelyeken pedig a munkavédelemhez tartozik a stresszcsökkentés, hiszen a fokozott stressz hajlamosabbá teszi az embereket a bűntények elkövetésére.

Tsunemori Akane a tanulmányi eredményeinek hála bekerül a rendőrségnek abba az osztagába, amelyik a bűnüldözéshez látens bűnözőket vesz igénybe. A látens bűnözők egykori nyomozók, akiknek a tudatállapotuk megváltozott a munkájukkal járó pszichológiai hatások miatt, és maguk is hajlamosak lettek bűntettek elkövetésére. Az ilyen nyomozókat, akiken már nem segít a terápia, arra használják, hogy elkapják a veszélyesebb bűnözőket, amihez erőszakot is alkalmazhatnak, hiszen az ő esetükben már nem számít, ha emiatt rossz irányba változik a személyiségük, és erőszakosabbak lesznek. Persze a felügyelőtisztek alatt dolgoznak, és szabadidejükben sem járhatnak-kelhetnek szabadon. Az osztag fel van szerelve még egy speciális lőfegyverrel, a Dominátorral, ami műholdas rendszerrel közvetlenül csatlakozik Sybilhez, így akire ráfogják annak rögtön leolvassa a tudatállapotát, majd annak megfelelően korlátozza a felhasználható tűzerőt és kábító módba állítja magát, vagy gyilkolásra hajlamos bűnözők esetében halálos módba. A Dominátor természetesen arra is alkalmas, hogy a felügyelőtisztek kordában tarthassák beosztottjaikat, akik lévén látens bűnözők, lehetséges célpontjai a Dominátor kábító lövedékének.

Akane felügyelőtisztként a saját bőrén tapasztalja meg, hogyan is működik ez a rendszer a gyakorlatban. Kételyek ébrednek benne a rendszer igazságosságát illetően, de mégis kitart mellette, mert felismeri, hogy a Sybil nélkül az emberi társadalom jelenleg életképtelen lenne, hiszen túlságosan is hozzászoktunk az általa nyújtott biztonsághoz. Más véleményen van egyik beosztottja, Kougami Shinya, aki valaha szintén felügyelőtiszt volt, ám kollégája meggyilkolása után bosszút esküdött. Mivel nemcsak hogy képes lenne megölni barátja gyilkosát, de ezt tudatosan tervezte is, látens bűnözőnek minősítette a rendszer. De Kougami nem adta fel a reményt, hogy megtalálja a sorozatgyilkost, és a hamarosan bekövetkező gyilkosságok arra utalnak, hogy a hátterükben, ha nem is elkövetőként, de felbujtóként egykori kollégája gyilkosa állhat.

Makishima Shougo a társadalmon kívül helyezte magát már rég. Felismerte a dekadenciát, az emberi nem elkorcsosulását a gépek által ellenőrzött hamis biztonságot nyújtó környezetben. Régen ha az ember erőszakkal szembesült megijedt, elszörnyedt, esetleg dühös lett. Ma már az emberek nem tudják feldolgozni az erőszakot, mivel a legtöbben soha életükben nem találkoznak vele, meg sem értik az orruk előtt történő erőszakos cselekményeket. Persze még mindig vannak deviáns elemek a társadalomban, mentálisan beteg emberek, pszichopaták, akik képesek elbújni a Sybil vesébe hatoló tekintete elől. Makishima az ilyen embereket keresi és támogatja abban a reményben, hogy egy nap le tudja rombolni a rendszert, ami tehetetlen rabszolgákká tette az embert. Kougamiban ellenfelére akad, mert bár mindketten rossznak tartják a jelenlegi rendszert, Kougami még mindig értékesnek tartja az emberi életet, és természetesen hajtja a bosszúvágy.

Akane belecsöppen a két férfi közti konfliktusba, és közben ki kell alakítania a saját álláspontját is a rendszerrel kapcsolatban, aminek a valódi arcáról még semmit sem sejt. Klasszikus kérdéseket feszegető akciódús cyberpunk anime és fordulatokban gazdag krimi. A főbb szereplőit egyszerre ábrázolja a társadalom cselekvő elemeiként és önálló individuumokként, szorosan összekötve a társadalomban felvállalt szerepeket az önmagukról alkotott képpel, így igyekszik teljes képet festeni róluk több-kevesebb sikerrel.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

morwen

2013-06-04 17:51:42

Az alapötlet érdekes de többet is kihozhattak volna a történetből és a szereplőkből is. Manapság már inkább úgy próbálnak nézőket szerezni, hogy meglepő fordulatokat dobnak be vagy az emberi kegyetlenséget jelenítik meg valamilyen formában. Ebben jó is a sorozat, de a mellékszereplők nem kapnak elég teret és a lezárás is lapos, de legalább lehetővé teszi a folytatást. Egyébként is amolyan előtörténet jellegű az egész az egész anime.

1.

Aqualuna

2013-06-01 15:58:31

Érdekelne a személyes véleményed erről az animéről.