Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2543485

Regisztrált felhasználók
száma:
25508

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
cvny
2021-04-18 02:18:28
Vata0825
2021-04-18 01:24:32
Asdosd
2021-04-18 01:17:50
Anmargaret
2021-04-18 00:16:56
arni72
2021-04-18 00:09:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Futari wa Pretty Cure (TV)
Futari wa Precure * Pretty Cure * Precure * Together We're Pretty Cure * We Are Pretty Cure
ふたりはプリキュア

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-02-12 18:08:16
Létrehozás időpontja: 2013-04-03 22:44:51
Eddig megtekintve: 2308 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Akció; Komédia; Mágia; Mahou Shoujo (Magical Girl);
Epizódok száma:
49
Japán megjelenés éve: 2004
Alkotó(k): Todo Izumi, Kamikita Futago

Ismertető:

Ez az anime az első darabja egy azóta hatalmas franchise-zá nőtt címnek, melynek annyi folytatást, új szezont készítettek, hogy megszámolni sem könnyű, és mind a mai napig készülnek még hozzá újabb animék. Per pillanat 14 széria több mint 600 epizóddal, a hozzájuk tartozó movie-k, és mangák, musicalek és videójátékok, valamint zene CD-k és játékfigurák alkotják a kínálat palettáját. Bár nem annyira világhíres, mint a Sailor moon, de a PreCure franchise legalább akkora méreteket elért, és milyen véletlen, szintén egy magical girl típusú történet.

De ugorjunk is a kezdő sorozatra!

A történet 2 lányról szól: Misumi Nagisáról és Yukishiro Honokáról. Nagisa nagyon sportos, a lacrosse csapat nagyon ügyes tagja. Felettébb önfejű és makacs, az órákon javarészt alszik. Van egy öccse, apja és anyja. Honoka ezzel szemben a Tudomány Szakkörbe jár, és nagyon sokat tud. Mindenki csak "A Mindentudás Királynője"-ként emlegeti. ^^ Nagymamájával és kutyájával él, mivel a szülei munkaügyben elutaztak (és a sorozat folytatásáig, a Futari wa Pretty Cure Max Heartig fel sem tűnnek).
Namármost, ez a két lány sosem találkozott igazán. Egy este azonban...

Nagisa a szobájában van, amikor elkezdődik a hullócsillag-zápor. Kirohan a teraszra, és elkezd mindenféle őrült kívánságokat sorolni (mint például, hogy tonnányi csokitortát szeretne enni). Ekkor azonban az egyik "hullócsillag" elkezd az ő irányába tartani. Beesik a szobába, majd ott pattog, végül egyszer csak "szétesik", és egy mobiltelefon-féleség meg egy csomó kártya lesz belőle. Nagisa kétségbeesésében az ütőjével piszkálja meg, mikor a telefon kinyílik, és egy fura fejecske beszélni kezd benne. Kiderül, hogy ő Mepple, aki szerelmes Mipple-be, és a Fény Kertjéből származik...

Honoka ehhez képest egészen nyugodt délutánt mondhat magáénak. A kutyája ugatására ér haza. A kutya bevezeti a kisházba, ahol egy ajándék-szerűség ragyog. Honoka kíváncsian leemeli a tetejét, és meglepődve veszi észre, hogy egy telefon, és egy köteg kártya van benne... Kitalálhatjátok, ebben a mobilban van a fentebb említett Mipple.

A Fény Kertjéből érkezett Mepple és Mipple olyan erőt ajándékoz a lányoknak, melyek a Fény Küldötteivé teszik őket. Nagisából lesz Cure Black, Honokából Cure White, ők ketten együtt pedig Pretty Cure. Feladatuk, hogy a Sötétség Zónájából érkező gonosz erőkkel felvegyék a harcot. Ez a gonosz dimenzió már betolakodott a Fény Kertjébe, és most ugyanezt készül tenni a Szivárvány Kertjével, ami nem más, mint a Föld. Pretty Curenak össze kell gyűjtenie az ún. Prizmaköveket, amelyek segítségével később meg lehet tisztítani a Fény Kertjét.

Nagisa meg Honoka így találkoznak egymással, és bár különbözőebbek nem is lehetnének szinte, ezután elválaszthatatlan barátokká válnak. Bár sok félreértés adódik köztük, végül mindig kibékülnek, hiszen csakis egyesült erővel képesek felülkerekedni minden hányattatáson.


Főbb szereplők:

Misumi Nagisa:
Második osztályos középiskolás diák a Verone Magániskolában. Ő a lacrosse-csapat ásza, aranyszívű, de vadóc lány, aki a tanulás kapcsán meglehetősen lusta. Imád kajálni - amilyen sportos, ez szerencséjére nem látszik meg rajta -, kedvence a takoyaki. Általában véve bátor, de amikor szívszerelme, Shougo-kun közelébe kerül, elhagyja kurázsija. Cure Blackként erős és szenvedélyes.

Yukishiro Honoka:
Csendes lány, Nagisa osztálytársa. Nagymamájával és Chuutaro nevű kutyájával él, szülei folyamatosan tengerentúlon dolgoznak. A Tudomány Szakkör tagja, akire a társai nagyon felnéznek. Nincsen túl sok barátja, de aki elnyeri barátságát, azt nagyon a szívébe fogadja. Nagisát kezdetben csak megbecsülni tanulja meg, később viszont nagyon összecsiszolódnak. Cure White-ként gyors és kecses.

Mepple:
A Fény Kertjéből származik, a Remény Hercegnőjének kiválasztott védelmezője, aki lehetővé teszi Nagisa transzformációját. Nagyon szerelmes Mipple-be, akire gyakran féltékeny is. Elég önző, sokszor zargatja Nagisát, hogy etesse meg, és alkalmanként tréfát is űz a lányból. Mipple-lel egyetemben a Földön valódi (plüssállatka-szerű) formájukban csak rövid ideig bírnak lenni, hamar kifáradnak tőle, ezért általában az energiatakarékos mobiltelefon-szerű formájukban vannak.

Mipple:
Ő a Fény Kertjéből származó Remény Hercegnője. Honokához hasonlatosan általában tartózkodóbb. Mepple féltékenykedésére haragszik, és gyakran áll Porun - a féltékenység kiváltója - oldalára.

Porun:
A Fény Kertjének Hercege. A Prizmakövek összegyűjtése után jön a Földre, hogy Pretty Cure segítségére legyen.


Az ismertető a Kurumi által beküldött leírás felhasználásával készült.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.