Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2549999

Regisztrált felhasználók
száma:
25613

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1672

Utolsó 5 látogatónk:
danitigi
2021-05-12 00:58:53
Shinichi
2021-05-11 23:42:37
Fütyimre
2021-05-11 22:57:34
Mira20
2021-05-11 16:08:56
Sziliszat
2021-05-11 15:56:46
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Hikari no Densetsu (TV)
* * * *
光の伝説

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-07-22 14:57:40
Létrehozás időpontja: 2007-11-04 00:00:00
Eddig megtekintve: 3358 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Életkép; Romantika; Shoujo; Sport;
Epizódok száma:
19
Japán megjelenés éve: 1986

Ismertető:

Egy igazán aranyos anime, igazi shoujo, amelyben az érzelmi szál igen erős, és legalább annyira egy romantikus lánytörténet, mint amennyire sportanime. A ritmikus sportgimnasztika már az anime készítése idején is igen népszerű női sport volt Japánban (ma is az és meg is jelenik animékben, gondoljunk csak a Kamikaze Kaito Jeanne-ban Maronra), ugyanakkor az eredetileg 26 részesre tervezett sorozat nem kapott kellő figyelmet első vetítése idején, ezért lerövidítették, az utolsó két-három részben meglehetősen összezsúfolva az eseményeket és részben nyitva hagyva a végét. Később az 1988-as Szöuli Olimpia idején újravetítették Japánban, nagyobb érdeklődésre számítva, de ezután sem született semmilyen folytatás vagy kiegészítés.
Japánnal ellentétben Európában, különösen Olasz-, Francia-, Német- és Spanyolországban, hatalmas sikert aratott. Összességében, aki szereti a romantikus shoujo-kat, biztosan nem fog csalódni benne, ha megnézi, leszámítva, hogy benne marad az érzés, hogy egy kicsit rövid, és hirtelen a befejezése :). A zenéje sem rossz, és a gimnasztikus részeket is sikerült érzékletesen megrajzolniuk.


Kamijou Hikari tizenöt éves, az iskolai ritmikus sportgimnasztika csapat még meglehetősen csiszolatlan gyémántja. Tehetséges, de még nyers és szeleburdi, időnként nagyon jól teljesít, máskor egészen buta hibákat vét. Kislányként látta az akkor még fiatal olimpiai bajnoknő, Diliana Gorgyejeva egy gyakorlatát. Attól kezdve ő a nagy példaképe, és a nyomdokaiba akar lépni. Ambíciókkal azonban nincsen egyedül, a gimnasztikacsapat sztárja, Shiina Hazuki is nagy sikerekre vágyik, elsősorban nemzetközi téren, végső célja pedig a Szöuli Olimpia. Hikari nem is nagyon reménykedik, hogy van esélye mellette legalább a nemzeti bajnokságra kijutni, amíg a fiú tornászcsapat bajnoka, Ooishi nem erősíti meg az önbizalmát. Nagy meglepetésre a következő versenyen Hikari kiemelkedően szerepel, és Hazuki mögött másodikként végezve, ők ketten jutnak ki az NB-re. Ez persze egyeseknél irigységet szül, és mindenképpen nagy terhet ró Hikarira. Mintha ez nem lenne elég, koncentrációját alaposan megzavarja, amikor rájön, hogy fülig beleszeretett a kedves Ooishiba, aki azonban egyelőre csak pajtásként tekint rá, viszont Hazukival bizalmas kapcsolatban látszik állni. Hazuki tehát nem csak a sportban, hanem a szerelemben is riválisa Hikarinak, ugyanakkor valahol barátnő és motiváló példa is. S még ott van a ránézésre vadóc, goromba Natsukawa Mao, egy zenész srác, aki együtt nőtt fel Hikarival, és a gyakorlatai zenéjét komponálja. Mao gyerekként állítólag bőgőmasina volt, most viszont inkább egy lázadó fenegyerek, aki kemény kívülről, és rejtegeti az érzelmeit. Márpedig vannak érzelmei, mégpedig egyre erősebbek Hikari iránt, noha látja, hogy a lány egyáltalán nem realizálja ezeket, és más iránt érdeklődik.

Sikerül-e Hikarinak valóra váltani álmait, és elsőosztályú sportgimnasztikázóvá válnia? Kit választ szerelme, Ooishi, és mi lesz a Maóval való kapcsolatukból, ha megismeri a fiú igazi érzelmeit? Ezekre a kérdésekre választ kaptok, ha megnézitek az animét!


A videó sajnos rossz képminőségű, de a lényeg így is látszik belőle.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Angel77

2020-12-16 01:18:12

Esetleg ehez az animéhez tudna valaki feliratot?