Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542582

Regisztrált felhasználók
száma:
25484

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
Grimlock
2021-04-14 15:39:47
kzsani
2021-04-14 14:07:21
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ugetsu Monogatari (Manga)
Tales of Moonlight and Rain * A holdfény és az esõ történetei * * *
雨月物語

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2013-08-14 14:05:18
Létrehozás időpontja: 2013-08-14 12:06:45
Eddig megtekintve: 3045 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Sache

Típus: Manga
Műfaj: Dráma; Fantasy; Horror; Romantika; Természetfeletti; Történelmi;
Kötetek száma:
1
Japán megjelenés éve: 2008
Alkotó(k): Ueda Akinari, Hiwa Tokiko

Ismertető:

"Ugetsu Monogatari", más néven "A holdfény és az eső történetei", különleges hangulattal rendelkező manga, amely elsősorban a japán hiedelemvilággal ismertet meg minket. Három fejezeten keresztül kalauzol bennünket a mítikus lények és japán szokások különös világába, amely sokszor bosszúval, gyűlölettel, igazságtalansággal, viszonzatlan szerelemmel, árulással teli. Nem véletlen tehát, hogy a történetek olvasása közben mindig furcsa érzések kerítik hatalmába az olvasót, ami egyrészt a bizonytalanságnak köszönhető, másrészt viszont a manga hangulatának, amely a legboldogabb pillanatokban is azt sugallja, hogy valami nincs rendjén.

A manga három fejezetében egymáshoz nem kapcsolódó történeteket ismerhetünk meg, viszont mindegyik történet mozgatórugója egy szerelmi szál:

1. Kibitsu no Kama
Különböző társadalmi osztályból származó férfi és nő szerelmi története, ahol nem a társadalmi különbségek, sokkal inkább a személyiségjegyek azok, amelyek e történet végkimenetelét megpecsételik: a szorgos, jólelkű nő, aki képes mindent feláldozni a szeretett férfiért, és a férfi, aki visszaél ezzel a jósággal. Az átverések, a megaláztatások sora miatt az egykori nyájas feleség elveszti önuralmát, belehal férje utáni vágyódásába, majd gonosz szellemmé változik, aki halálában akar bosszút állni férjén az elszenvedett sérelmekért.

2. Aozukin
Egy falucska szomszédságában álló buddhista templom, egykor szerzeteseiről, ezek vallás iránti elhivatottságáról volt ismeretes, ám egy szerzetes a bűnös útra tévelyedik, szerelmes lesz. Nem sokkal később viszont elveszti a szeretett személyt, amelybe képtelen beletörődni, megbolondul, és démonná változik, aki éjszakánként a falubelieket tartja rettegésben. Képes lesz-e megszabadulni a falucska a démon jelenlététől, aki éhsége csillapítása végett az itt élőket ejti zsákmányául?

3. Jasei no In
A történet főhőse egy kétbalkezes férfi, akit az egész falu kakukktojásként tart számon, mivel az elsődleges jövedelemforrásnak és létfenntartó tevékenységnek számító halászathoz főhősünk mit sem ért, jobban kedveli az olvasást és a verseket, amiért környezete megveti őt. Egy napon a hegyekben bolyongva nem csak egy rejtelmes házra talál rá, hanem a házban élő nő, Manago-sama személyében a szerelemre is. Bár hűséget esküsznek egymásnak, és megígérik, hogy mást nem fognak szeretni, mégis úgy adódik, hogy főhősünk feleségül kell vegyen egy másik nőt. Értesülve az árulásról, Manago-sama megszállja az újdonsült feleség testét, hogy ilyen módon vonja felelősségre áruló szerelmét.


Ajánlanám a mangát mindazoknak, akiket érdekel a japán kultúra, hiedelemvilág, és akik a tipikus történetszáltól eltérő alkotást szeretnének olvasni. Nagyon örültem, amikor megtaláltam ezt a mangát, mivel különlegesnek véltem, amelyben nem mindentudó, tökéletes főhősök szerepelnek, hanem átlagos emberek, a maguk hibáival és jó tulajdonságaival. A történetek pedig nem rózsaszín felhőbe burkolva vannak tálalva, hanem a karakterek vétkeit, negatív személyiségjegyeit kihasználva épülnek fel, ezekre támaszkodik a fordulópontok, majd a végkifejlet megalkotásakor is, amely minden esetben tükrözi, hogy az ember valóban nem tökéletes, és elkövet olyan hibákat, amelyeket később megbán.

Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Sache

2013-08-14 17:06:25

Köszi szépen, igyekszem majd! pirul - pirul

1.

Aqualuna

2013-08-14 14:07:10

Többet kéne leírást készítened. Nagyon jó lett. Ezt a mangát is szívesen elolvasnám majd a jövőben.