Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2549998

Regisztrált felhasználók
száma:
25613

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1672

Utolsó 5 látogatónk:
danitigi
2021-05-12 00:58:53
Shinichi
2021-05-11 23:42:37
Fütyimre
2021-05-11 22:57:34
Mira20
2021-05-11 16:08:56
Sziliszat
2021-05-11 15:56:46
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Watashitachi no Shiawase na Jikan (Manga)
Our Happy Hours * Boldog óráink * * *
私たちの幸せな時間

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2013-08-16 16:04:45
Létrehozás időpontja: 2013-08-16 12:07:14
Eddig megtekintve: 3211 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Sache

Típus: Manga
Műfaj: Dráma; Életkép; Pszichológiai; Romantika;
Kötetek száma:
1
Japán megjelenés éve: 2007
Alkotó(k): Gong Ji-young, Sahara Mizu

Ismertető:

El szeretném mondani, hogy bár sok mangát olvastam már, de talán egyik sem fogott meg annyira, mint a Watashitachi no Shiawase na Jikan. Ha jellemeznem kellene, hogy számomra milyen a tökéletes manga, valószínűleg ezt hoznám fel példaként, mivel ilyen mesterfokon kialakított történettel, mély karakterekkel és tanulsággal ritkán találkozni, főleg egy ilyen rövid alkotás esetében. Ez a manga olyan finoman, kecsesen vezeti a benne elültetett szerelmi szálat, hogy az oldalak között lapozván sokszor megborzong az ember. Nincsenek fölösleges párbeszédek, elbagatelizált helyzetek, érzelemkinyilvánitások, minden szónak, tettnek, pillantásnak, arcrezzenésnek jelentősége van. A manga olvasása során sokszor összefonódott bennem a félelem és a kíváncsiság, bár tudni akartam, hogy mi lesz a következő oldalon, mégis sokszor féltem attól, hogy mi vár majd ott. Olyan történetet dolgoz fel, amely valós problémákra alapszik, valós érzelmekkel nézünk szembe, ahol nem csupán a szerelmi szálra tevődik a hangsúly, hanem a társadalmi, pszichológiai, családi kérdések felsorakoztatása mellett az életen, és ennek az értékén való meditálás is helyet kap.

Történetünk nem szokványos módon kezdődik, Mutou Juri, egykori híres zongorista emlékszik vissza múltja sötét korszakára, amikor becsapásoktól, kiábrándultságtól átitatott életét többször is megpróbálta eldobni magától. Bár családja gazdag, befolyásos, így mindent megkaphat, mégis a legfontosabb értékek, amelyek valóban boldoggá tennék őt, hiányoznak életéből. Monica nővér, aki aggodalmas szemmel nézte végig unokahúga három öngyilkossági kísérletét, megpróbálja megváltoztatni a lány életszemléletét azzal, hogy olyan elítéltek látogatására veszi rá, akik a rájuk kiszabott halálbüntetés végrehajtását várják, emiatt pedig kilátástalanul tekintenek jövőjükre, akárcsak Juri. Így ismerhetjük meg a tragikus sorsú 3987-es számú fegyencet, akit három ember meggyilkolása miatt ítéltek halálra. A történet előrehaladtával egyre többet tudunk meg a két főszereplőnkről, akik élete még gyerekkorukban megtört, a megfelelni akarás, a létfenntartás miatti küzdelem, az igazságtalanságok, az elszenvedett sérelmek okozták a kiégettséget, az életükből való kiábrándulást és ennek az elértéktelenedését. Szabadulni akarnak a pokolként megért órák sokaságából, egy olyan helyet keresve, ahol nem érheti őket fájdalom. Minél többet tudnak meg egymásról, annál fontosabbá válnak egymás szemében, szembesülnek azzal, hogy a megbocsátás, a félelmeinkkel való szembenézés, önmaguk szeretete, értékelése az, amely segíthet kilábalni a kilátástalanságból, és megteremti az élni akarás vágyát.
Élni amiatt, hogy másokat megtanítsunk az élet szeretetére, szeretni azért, hogy megismerjük az élet szépségeit, e gondolat tükrében jutott eszembe egy idézet, ami talán a legjobb módon foglalja össze e manga szerelmi vonalát:
"Köszönöm, hogy értelmet adtál az életemnek. Azért jöttem a világra, hogy átéljem mindazt, amit átéltem (...), hogy találkozzam veled, hogy fölmásszunk erre a dombra, és hogy a lelkedbe vésd az arcom emlékét. Egyedül ezért jöttem a világra: hogy visszatereljelek az útra, amelyről letértél. És ne akard, hogy úgy érezzem, felesleges volt az életem." (Coelho, Veronika meg akar halni)


Tragikus hangvételű történettel állunk szemben, ahol érdemes megfigyelni az időhöz való viszonyulást, kezdetben a karaktereink számára a másodpercek örökkévalóságnak tűnnek, majd minél fontosabbá válnak egymás számára, annál nagyobb jelentőséget, értéket kap az idő. Ajánlanám a mangát mindazoknak, akik szeretik az őszinte érzésekkel teli alkotásokat, akik nem riadnak meg a valós problémáktól, akik nem mézes-mázas karakterekről szeretnének olvasni, hanem olyan hétköznapi emberekről, akiket az élet nehézségei kényszerítenek térdre, akik hőstettei önmaguk legyőzésében nyilvánulnak meg, amely sokszor számunkra is a legnehezebb feladatnak bizonyul.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.