Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2476759

Regisztrált felhasználók
száma:
24516

Online látogatók száma:
4

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1648

Utolsó 5 látogatónk:
gyorgyi
2020-08-04 12:21:04
pepe1027
2020-08-04 11:32:10
H.Keiko
2020-08-04 11:11:29
9754086211
2020-08-04 08:41:55
vegel2017
2020-08-03 23:32:49
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Phi Brain: Kami no Puzzle (TV)
Phi Brain: Puzzle of God * * * *
ファイ・ブレイン 神のパズル

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2015-01-22 14:47:38
Létrehozás időpontja: 2013-09-19 11:59:21
Eddig megtekintve: 1468 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: thely

Típus: TV
Műfaj: Kaland; Komédia;
Epizódok száma:
25
Japán megjelenés éve: 2011
Alkotó(k): Yatate Hajime

Ismertető:

A Phi-Brain gyerekek, a magas intelligenciával és intuícióval rendelkező gyerekek története ez. A P.O.G. (Puzzle Of God, Isten Rejtvénye) egy világméretű szervezet, mely célul tűzte ki ezen gyerekek megtalálását és nevelését, hogy "arra érdemtelen" emberek ne fejthessék meg az Isteni Rejtvényt. "Filozófiai rejtvényeket" tárnak a gyerekek elé, gyakran halálosakat, és ha meg tudják oldani őket, akkor úgy tekintik, hogy a gyerek lépett egy szintet. A ténylegesen Phi-Brainné válni képes gyermekek számára, a "végső stádium" kiváltásához egy olyan rejtvényt kell megoldaniuk, melyben egy Orfeusz karperec van elrejtve. A P.O.G. két csoportba osztja a Phi-Brain jelölteket: Giver, azaz Rejtvényadó, és Solver, azaz Rejtvényoldó.

Az Orfeusz karperec egy ősi készülék, ha érdemesnek találja a rejtvényfejtőt, rákapcsolódik a karjára, ahonnét csak drasztikus úton távolítható el. A karperec képes felgyorsítani az agy működését, felturbózni azt, mind nagyobb kapacitás használatára kényszerítve a viselőjét. Miközben működik, addig viselője nincs tudatában a körötte lévő világnak, érzelmileg teljesen közömbössé válik. A kezdeti szinteken arany izzást sugároz, mikor bekapcsol (és csakis rejtvényfejtés közben kapcsol be), a végsőben pedig kéket.

Az Isteni Rejtvény: grandiózus méretű rejtvény, melyben egyszerre kell Rejtvényadónak és Rejtvényfejtőnek lenni. Csak két ember oldhatja meg, és az egyiknek Rejtvényadónak, másiknak Rejtvényfejtőnek kell lennie. Megoldásának jutalma egy "Divine Scrolls" (Isteni Kartus) elnevezésű relikvia, melyről azt tartják, hogy biztosítja a világ feletti hatalmat.

Főbb szereplők:

Daimon Kaito:
Phi-Brain jelölt gyerek, a sorozat főhőse, Rejtvényadó is, de inkább Rejtvényoldó

Cubic G:
Phi-Brain jelölt gyerek, nem lelkesedik egyelőre a rejtvények iránt, technológiai zseni, kutató

Ana Gram:
Phi-Brain jelölt gyerek, nem lelkesedik egyelőre a rejtvények iránt, fest és ráérez dolgokra

Sakanoue Gammon:
Phi-Brain jelölt gyerek, Rejtvényoldó is, de inkább Rejtvényadó, aktívan produkál egy újság számára fejtörőket

Itou Nonoha:
Kaito gyerekkori, jó memóriával rendelkező barátja, és a Nonoha-édességek készítője, amik Kaitóra drasztikus hatással vannak, egyébként nagyon finomak

Jikukawa Souji:
Phi-Brain gyermek jelölt volt, most az akadémia igazgatójának segít, ahol Kaitóék tanulnak

Kaidou báró:
az akadémia igazgatója, ahol Kaitóék tanulnak, és a P.O.G. tagja

Rook Banjo Crossfield:
szintén Phi-Brain gyerek, de őt már kiválasztotta egy Orfeusz karperec; a P.O.G. tagja, inkább Rejtvényadó, mint Rejtvényfejtő

Püthagorasz Báró:
a P.O.G. vezetője, akit személyesen már évek óta nem láttak, Rook közvetíti a parancsait

* * *

Kaito a fő rejtvényfejtő, egy nap egy olyan veszélyes rejtvényt fejt meg, ahol szert tesz egy Orfeusz karperecre (ami a bicepszre rögzül). Szinte minden egyes rejtvény halálos csapda, és megoldhatatlan fejtörő, de Kaito a sarkára áll és mindet legyőzi. Nonoha támogatja Kaitóban a lelket, mikor letörtté válik. Kaito érzi a rejtvények készítése közben beléjük ivódott érzéseket. Régi fogadalmaknak eleget téve minden rejtvényt megold. Ezért körbeutazza a Földet, hogy az életveszélyes, megoldhatatlannak tervezett rejtvényeket is felszabadítsa. Rook - a karperec fogságában - egyre nehezebb rejtvényeket tár Kaito elé, felpörgeti a fejlődését, mert vele akarja megszerezni a "Divine Scrolls"-t. Azzal kecsegteti Kaitót, hogy tudja, hol van régi tanára, Makata Jin, akit Kaito tisztel és szeret, és elmondja, ha megoldja vele a legnagyobb "filozófiai rejtvényt", az Isteni Rejtvényt. Kaidou igazgató is e tanár felkutatására indul a P.O.G. főhadiszállásaként szolgáló szigetre, mikor tudomására jut, hogy Rook tudja a fellelhetőségét. Hamarosan a karperec hatása alá került Gammon is megjelenik a szigeten, mint hivatalos Rejtvényadó. És hogy mi történik ezután...?

* * *

Kaito karaktere az, ami megfogott ebben az animében. A "soha nem adom fel" nála a "Nincs olyan rejtvény, amit ne tudnék megoldani!" mondattal fejeződik ki. Tetszik, ahogy folyton a sarkára áll, hogy "Ez a rejtvény könyörög azért, hogy megfejtsék", és hogy hiába gonosz szándékkal készülnek az elé tárt rejtvények, azaz hogy öljenek vele, ő mindig képes megoldani azokat emberáldozat nélkül.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.