Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2489211

Regisztrált felhasználók
száma:
24654

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1652

Utolsó 5 látogatónk:
meli2200
2020-09-28 00:49:27
Chrian89
2020-09-27 21:49:16
Gabo88
2020-09-27 21:00:17
Grimlock
2020-09-27 19:14:46
bozokzozo
2020-09-27 17:48:15
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Shingeki no Kyojin (TV)
Attack on Titan * * * *
進撃の巨人

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2014-10-31 11:56:31
Létrehozás időpontja: 2013-11-14 12:06:50
Eddig megtekintve: 4942 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Horror;
Epizódok száma:
25
Japán megjelenés éve: 2013
Alkotó(k): Isayama Hajime

Ismertető:

107 esztendővel történetünk kezdete előtt hirtelen felbukkant egy új faj, az emberiség természetes ellensége, az óriások. Ezek a 3-tól 15 méter magasságig terjedő szörnyek embereket ettek, s bár nem voltak sem túl lassúak, sem túl eszesek, de fantasztikus testi erővel és regenerálódó-képességgel bírtak, ezért még ha ágyúval lelőtték is a fejüket, az is visszanőtt. Egyetlen sebezhető pontjukhoz, a nyakszirtjükhöz nem volt könnyű hozzáférni, s a megjelenésüket követő terrorban az emberiség jó része kipusztult, a megmaradóak pedig egy három fallal körbeövezett területre szorultak vissza.
A Falak megépítését 100 éves „béke” követte, bár rengeteg emberveszteséget okozott a Falakon kívüli világba tett számos felderítőút, melyeknek célja ismeretek szerzése volt, de a bátor Felderítők legtöbbje az óriások, vagy más néven titánok gyomrában végezte. Az emberek nagy része nem nézett jó szemmel a Felderítőkre, akik a tiltott dolgot cselekedték, vagyis kimerészkedtek a Falon túli világba, míg a helyi katonák, a Falat védő Helyőrség tagjai ellustultak a hosszú nyugalom időszakában.
A legkülső, Mária Fal árnyékában, egy Shiganshina nevű városban él Eren Jaegar, aki legjobb barátjával, Arminnal együtt a külső világba vágyik, mert érzi, hogy a Falak adta látszólagos békés élet valójában – börtön. Fogadott „testvére”, másik legjobb barátja, Mikasa, aki oda megy, ahova Eren tart, de kevésbé nézi jó szemmel ezt a vágyálmot. Eren csodálva rajongja a Felderítőket és ha felnő, közéjük akar tartozni. Ám ezen a napon, történetünk kezdetén, az emberiség emlékeztetőt kap arról, miért is félik annyira az óriásokat. Megjelenik egy hatalmas, kolosszális titán, amely egy fejjel magasodik az 50 méter magas Fal fölé, és azt bedöntve utat nyit az óriásoknak, akik elpusztítják Eren szülőhelyét, és szeme láttára falják fel édesanyját. A fiú ekkor bosszút fogad, megesküszik, hogy megöl minden egyes óriást!
Ehhez persze fel kell nőnie előbb. A Mária Fal eleste után az embereket a Rózsa Fal mögé evakuálják, ahol Eren és társai hamarosan katonai kiképzésre jelentkeznek. Eren célja nem pusztán óriásokat ölni, hanem még mindig megvan az az álma, hogy egyszer végleg legyőzve őket, az emberiség újra szabadon járhat a világban, kijuthat a Falakon túlra. Rendíthetetlen céltudatossága és lelkesedése sokakat megérint. Ám alig jutnak túl a kiképzésen, amikor – 5 évvel az előző támadás után – ezúttal a Rózsa Fal fölött bukkan elő a kolosszális titán feje, s Eren és társai máris belecsöppennek az életre-halálra menő, tragikus küzdelembe, ahol sorra hullanak el… vajon megismétlődik az öt évvel korábbi eset, s a Rózsa Fal is elesik? Ha igen, az gyakorlatilag az emberiség bukását jelentené, hiszen a Sina Falon belül nem fér meg annyi ember, s már így is élelemszűkén vannak…
De hogyan is lehetne legyőzni végleg a titánokat, akiknek keletkezéséről, tulajdonságaikról még mindig édeskeveset tudnak? Segítségükre lehet talán az a titok, amely Eren apjának, Dr. Jaegarnak a pincéjében rejlik, s amelyhez Eren őrzi nyakában a kulcsot? Továbbá, a fiú ködös emlékein keresztül felrémlik, hogy apja vele is végzett valamiféle kísérletet, amelynek az eredménye egészen hallatlannak és példa nélkül valónak tűnik… Eren válhat a titkos fegyverévé, az utolsó reménységévé az emberiségnek, vagy talán belőle is gyilkos ellenség lesz?


Ritkán mondok ilyet, de ez egy zseniális anime. Az a bizonyos 10/10-es! Már pusztán a történet, annak csavarai miatt megérdemelné, de mindehhez még gyönyörű rajzolás és hihetetlen igényes animáció, pompás zenék és dicséretes történetvezetés is társul: egyetlen pillanatra sem lankadhat a figyelem, egyetlen pillanatra sem veszti el az ember az érdeklődését, miközben találgatja, mi fog történni, próbál teóriákat gyártani a helyzetek megoldására, a magyarázat kiötlésére. A karakterábrázolás bár nem az a mély és személyiségboncolgatós típus, de az nem is illene egy ennyire pörgős, akciódús animéhez, inkább csak benyomásokra és cselekedetekre épül, amelyek mögött összetett személyiségek rejtőzhetnek. Az emberiséget is érdekes görbe tükörben ábrázolja olykor, prímán elénk tárva az önös érdekek és az önzés és félelem diktálta politika fajunkra nagyon is jellemző vonásait, miközben nyilvánvalóvá teszi, hogy az ellenség nem feltétlenül csak odakint, a Falakon túl létezik.
Az erőszakos jelenetek miatt csak a fiatalabbaknak nem ajánlanám, de a többieknek szerintem kötelező darab, és magasan kenterbe veri a Narutót és társait! Hozzáteendő, hogy az animében a történet korántsem befejezett, sőt, éppenhogy csak belejuttat a sűrűjébe, ám ennek ellenére nem zavaró a végén az elvarratlanság, annál is inkább, mert reményt nyújt, hogy a történet folytatását nem csak a mangában, hanem idővel egy újabb szezonban is elénk tárják, úgyhogy már csak amiatt izgulhatunk, hogy abban ne rontsák le ennek az animének a színvonalát! ;)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

rada.agnes87

2013-12-08 22:00:26

Hát igen, nem egy könnyed gyerekmese. A története és az érzelmi mondanivalója elgondolkodtató. Volt egy két csavar, amitől tényleg lehidalt az ember és hol elborzadt, hol meg padlót fogott.
Egyetlen negatívuma talán hogy itt ott több állóképpel dolgoztak, mint kellett volna.
De igazán igényes, és abszolút NEM tucatáru.

1.

GG

2013-11-16 22:47:41

Szerintem ez a legjobb anime amit mostanság készítettek! Remélem később is tartani fogják ezt a színvonalat. Mind a képi, mind a hangvilág tökéletes. A történet remek, a karakterek is. Egyszerűen nem tudok róla negatívat mondani. Ajánlom mindeninek, aki kedveli az elgondolkodtató történeteket. De vigyázat ez nem egy könnyed gyerekmese, tehát sok erőszakos jelenetre kell felkészülni! Ugyanakkor mégis van benne valami rendkívüli tanítás az életről és az emberek hozzáállásának fontosságáról.
Még egy figyelmeztetés. Rá kell szánni az időt, mert egyszerűen nem lehet abbahagyni a nézését!