Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542605

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Taiyou no Mokushiroku (Special)
A Spirit of The Sun * * * *
太陽の黙示録

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2014-04-03 09:36:38
Létrehozás időpontja: 2014-04-02 15:02:49
Eddig megtekintve: 2967 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Special
Műfaj: Dráma; Sci-fi; Shounen;
Epizódok száma:
2
Japán megjelenés éve: 2006
Alkotó(k): Kawaguchi Kaiji

Ismertető:

Az anime egy kétrészes TV special, amelyet az azonos című, 2006-ban Shogakukan Manga Awardot és a Japan Media Arts Fesztiválon képregény kategóriában nagydíjat nyerő seinen manga adaptációjaként készítettek a Madhouse stúdióban, és a WOWOW magántelevízió adásában került vetítésre 2006. szeptember 17-18-án.


A történet középpontjában egy erős szellemű fiú, Ryuu Genichirou áll, aki az események kezdetén ötödikes elemista gyerek. Nagyapja és apja is politikus, szülei öreg alkalmazottukkal egy Tokió közeli farmházban hagyják, míg vásárolni mennek, amikor is 2002. augusztus 10-én hatalmas földrengés rázza meg a környéket, amit még egy követ. A rengések és a betörő tsunami következtében a felszín alatt régóta forrongó Fujiyama kitör, gyakorlatilag a fél hegy felrobban, majd további nagy erősségű rengéssorozat következtében Japán középen kettéhasad, 5 nappal az eredeti rengés után. A japán menekültek különböző országokban, köztük Taiwanon találnak menedéket táborokban, míg a japán kormánynak idegen segítséget - az USA-ét és Kínáét - kell elfogadnia, hogy a károk helyrehozására legyen esély. Ez ahhoz vezet, hogy Japán északi része kínai, a déli pedig amerikai hatalom alá kerül, ami 15 évvel a katasztrófa után szinte ellehetetleníti az átjárást Észak és Dél között.

Ám azt mondtuk, a történet középpontjában álló fő szereplő Ryuu Genichirou, akit a földrengések idején hatalmas elszántsággal kerestettek, ám az egykori Biwa tóba esve eltűnt egy mentőakció során. Egy taiwani pár találja meg, akiknek üzlete volt Japánban, s mivel gyermektelenek és a fiú nem emlékszik valódi kilétére, magukkal viszik vissza hazájukba és sajátjukként nevelik, a Xian nevet adva neki. 26 éves korára a fiatalember éppoly karizmatikus személyiség, mint gyerekként volt, noha egyszerű szakács, egy ételboltot vezet. Ebben az időszakban Taiwanon nagy ellenségeskedés kezd elharapózni a menekült japánok ellen, akiket a fizikailag és politikailag is kettéhasadt anyaország képtelen visszafogadni, így azok maguk is elégedetlenek, hiszen otthon nélkül, továbbra is menekülttáborban élnek sok tízezred-magukban.
Xian, azaz Genichirou időközben visszaemlékezett valódi identitására, és mivel mindig kész a gyengéket védeni és kiállni az igazért, belekeveredik egy politikai eredetű összeesküvésbe, amely a hatalmon lévő miniszterelnök-asszonyt kívánva megbuktatni japánellenes indulatokat szít és lovagol meg, a japánok ellenszenvét is felkorbácsolva fizetett gyilkosságokkal. Míg a japán menekültek békéért és polgárjogért küzdenének, egy közülük kivált kisebb csoport terrorakcióba kezd, s az események sodrában ott áll Genichirou, egy taiwani gengszter barátja, és egy eredetileg japán, de szülei dezertálása miatt taiwani állampolgár fiatal rendőrtiszt, akinek saját apja is bele van keveredve nyakig az események sötétebbik oldalába.


A végkimenetelt nem árulom el, mindenesetre méltán kapott díjakat ez a zseniális történet, mely sajnos nagyon is valóságosan létező emberi indulatokat, politikai manővereket ábrázol, még ha fiktív események keretében is. Aki kedveli a komolyabb hangvételű, társadalmi kritikát is megfogalmazó animéket, annak mindenképpen ajánlom megtekintésre. Grafikája ugyan az elmegy kategóriát súrolja, a karakterek néhol nagyon elnagyolt képregényszerűnek tűnnek, miközben helyenként kiváló háttérábrázolásokat láthatunk, ám egy idő után ez a kettősség már nem is tűnik annyira zavarónak, ahogy belemerülünk az események sodrába. Az ending pedig egy igazán szép és kellemes dal, Kanon előadásában.

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

sumire

2014-04-03 14:04:21

Erdekesnek hangzik.