Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542595

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
5

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
Grimlock
2021-04-14 15:39:47
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Yumekui Merry (TV)
Dream Eater Merry * * * *
夢喰いメリー

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2014-01-08 16:21:39
Létrehozás időpontja: 2014-01-04 21:44:44
Eddig megtekintve: 2923 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Shiratori kun

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Komédia; Természetfeletti;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2011
Alkotó(k): Ushiki Yoshitaka

Ismertető:

Álmok. Mindenkinek van, de senki sem tudja, pontosan mi is ez, vagy miért létezik. Fujiwara Yumeji viszont éjjelről éjjelre mindig ugyanazt álmodja: menekül egy macskahadsereg elől. A mai álom azonban más. Az egyik macska megszólal, és azt mondja: „Holnap találkozol a főnökkel.”

Yumeji másnap nyugodtan sétálgat az utcán, mikor egyszer csak egy lány esik rá egy irdatlan magas fáról. (Ahogyan azt megszokhattuk az animéktől, ez bizony egy új kapcsolathoz fog vezetni.) Nem sokkal később Yumeji valóban találkozik azzal a bizonyos főnökkel, csakhogy nem éjjel, hanem napközben. El is nevezi a helyzetet Daydreamnek, álmodozásnak. John Do, a főnök, elmondja neki, hogy ő egy Álom Démon és be fog költözni Yumeji testébe, hogy a valóságban élhessen. Ám ekkor…
A lány a fáról! Bemutatkozása alapján ő Merry Nightmare és fogalma sincs, miért van a valóságban, mivel tudomása szerint ő is Álom Démon. Lenge öltözékének (is) köszönhetően hihetetlen sebességgel képes mozogni, és egy szempillantás alatt elüldözi John Dót. De miért mentette meg főhősünket? Arról nem is beszélve, hogy miért volt képes egy másik ember álm(odozás)ába belépni? Na és mi ez a természetfeletti gyorsaság? Lehet, hogy itt többről van szó, mint álmokról? Esetleg az álomvilág kapui nem is olyan elérhetetlenek, mint azt hittük?
Ezekre a kérdésekre próbálnak főhőseink választ találni. És hogy a történet ne csak két ember körül forogjon, ehhez jön még Yumeji gyerekkori barátja, Tachibana Isana, akivel történetesen egy fedél alatt élnek (Isana apjával együtt), megjelenik Kounagi Yui, akiben Engi Three-piece lakozik, tudomást szerzünk az Álom Démonok nagyjairól és a veszélyekről, melyeket ezek a lények okoznak, mikor belépnek a valóságba és ezzel egy ember álmaiba.


Véleményem, ahogy sok 12-13 részes animéről, hogy kellene az a második évad. Ennek ellenére én nagyon szórakoztatónak találtam és persze az álmok kérdésének feszegetése is jó téma, így érdekes volt egy kicsit gondolkozni erről. Nem mondom, hogy tele van fordulatokkal, vagy hogy átlagon felüli sorozat, de a szürreális megjelenés, a nagyon változatos és egyéni karakterek, illetve a téma tökéletesen nézhetővé teszi. Merry meg tök aranyos tsundere. :D

Érdekes még két dolgot megjegyezni. Első, hogy a japán Yume (álom) szó mindkét főhősünk nevében megjelenik. Yume(ji), Yume(kui Merry).
A másodikat viszont a készítők közt kell keresni és inkább a játékosok körében lehet érdekes. Az anime eredetijét, a mangát Ushiki Yoshitaka írta és illusztrálta. Hogy ez miért érdekes? Azért, mert ő csinálta a legnevesebb Touho doujinshiket (a Touho egy anime stílusú akciójáték sorozat). Na de mit jelent ez? Merry öltözetén a jelek, a tény, hogy Merry erőtlen a sapkája nélkül, mind mind a Touhóból jönnek. Ja és az OP és ED zenéjéért az a zenészcsapat felelős, aki a Touho zenéit is oly sokszor gyönyörűen remixelte.
Ja, az animációt meg a J.C.Staff csinálta. Kell ennél több?

Opening: "Daydream Syndrome" ea. Fujiwara Marina
Ending: "Yume to Kibō to Ashita no Atashi" ea. Sakura AyaneSzereplők:

Fujiwara Yumeji:
Főhősünk, akinek különleges képessége van: meg tudja mondani, hogy ki mit fog álmodni aznap. Egy fedél alatt él Isanával és Isana apjával, aki egy kis éttermet tart fenn. Belebotlik Merrybe és az Álom Démonok után kutatva próbálja kideríteni, mi is a kapcsolat az álomvilág és a valóság között.

Merry Nightmare (Yumekui Merry):
Fogalma sincs, ki ő, miért van a valóságban és miért tud emberi test nélkül is a valóságban megjelenni. Csak azt tudja, hogy nem tartozik ide és valahogy vissza akar menni az álomvilágba. Mivel sok mindent nem tud a valóságról, ezért könnyen fura helyzetekbe tud keveredni, de szerencsére azért elég sok ésszel lett megáldva ahhoz, hogy ez ne legyen még a néző számára is kellemetlen. (Valaki magyarázza meg, hogy a ruhája hogyan tud úgy maradni, ahogy. :D)

Tachibana Isana:
Yumeji gyerekkori barátja. Láthatóan szerelmes Yumejibe, de a világért nem vallaná be. Egyébként nagyon kellemes karakter, nem túl csendes, de megfelelő mértékben szégyenlős. Én személy szerint nagyon kedvelem az ilyen személyiséget, mert mindig nyugodtságot és kedvességet áraszt magából. A történet során mindenki titkolja előle az álomvilágos ügyletet.

Kounagi Yui:
Engi Three-piece Álom Démon kérte meg, hogy a testébe költözhessen és egyfajta barátság alakult ki közöttük. Mikor először találkoznak Yumejivel és Merryvel… na jó, ezt inkább nem árulom el, majd rájöttök, ha megnézitek a sorozatot. :)

A többiekről inkább nem írnék, még a végén az egész történetet elmesélem. :)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

warrock

2014-01-08 17:04:25

Nekem az egyik favorit animém örülök, hogy készült hozzá egy jó leírás ide a weboldalra!

2.

Shiratori kun

2014-01-08 16:35:41

Haha, kellemes, igen

1.

Aqualuna

2014-01-08 16:24:39

Hiányoztak a leírásaid. Jó, hogy megint írsz. Ugye? ;) - kacsint