Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2520796

Regisztrált felhasználók
száma:
25082

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1661

Utolsó 5 látogatónk:
Paleszka2
2021-01-23 15:57:35
Tucsok77
2021-01-23 15:44:10
Talitha
2021-01-23 15:30:52
Rolack
2021-01-23 14:40:39
mklsferike
2021-01-23 14:02:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Momo e no Tegami (Movie)
A Letter to Momo * * * *
ももへの手紙

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2014-03-12 16:35:00
Létrehozás időpontja: 2014-01-29 19:00:06
Eddig megtekintve: 1768 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Komédia; Természetfeletti;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2011

Ismertető:

Momo egy 11 éves, hatodikos kislány, aki nemrégiben veszítette el tengerkutató édesapját, és anyjával most Tokióból az anya szülőszigetére, Shiojimára költözik. Az idegen hely, amely teljesen más, mint a megszokott, magasan civilizált otthona, nem igazán nyeri meg Momo bizalmát, aki alapból is visszahúzódóan viselkedik, mivel lelkét más dolog is nyomja.
Édesapjától úgy vált el, mielőtt az utolsó kutatóútjára indult, hogy azt mondta neki, utálja és ne is jöjjön vissza többet. Nos, mivel valóban nem jött vissza, aligha meglepő, ha Momo hibáztatja magát és megkérdőjelezi, hogyan is volt képes ilyesmit mondani. A temetés után talált egy megkezdett, neki szóló levelet apja íróasztalfiókjában egy jegyzetfüzetlapon, amin csupán ennyi áll "Drága Momo". Bár nem tudja, de nagyon is foglalkoztatja, mit akarhatott apukája írni neki.
Közben anyja amint megérkeznek és beköltöznek a régi házba, mindjárt másnap továbbképzésre megy, hogy aztán munkát kapjon és megéljenek, Momót pedig magára hagyja. No persze ott van a szomszédban bácsikája és nénikéje, s az anya megpróbálta összeismertetni a sziget pár gyerekével is, de Momo jelen idő szerint nincs valami barátkozós hangulatban. Felfordult, kibillent világába az viszi be a kegyelemdöfést, amikor elkezd különös árnyalakokat látni és hangokat hallani a házban. Éhes hangokat...amelyek őt is emlegetik. S amikor az árnyak utána indulnak, fejveszett rémületben szalad el és menekül el a házból, végig a szigeten, persze jól eltévedve.

Később bácsikája mesél neki azokról a lényekről, akiket állítólag az ő apja még látott fiatalkorában. Ezek az ún. Őrzők, amelyek youkaiok, vagyis afféle szellemi lények: egykor istenek voltak, ámde sok rossz fát tettek a tűzre és ezért megfosztattak isteni mivoltuktól és eredeti alakjuktól meg képességeiktől, és az emberi világban kell szolgálatot teljesíteniük. De ilyen Őrzők volnának azok az éhes hangok?
Ha találkozol velük, ne mutass félelmet, mert akkor elkapnak - mondja neki bácsikája tanácsként. Vágj dühös képet és legyél határozott, hogy féljenek tőled, mert a szívük mélyén gyávák! No igen ám, de hogy legyen az ember meggyőző, amikor egyszer csak egy folyton tátott szájú, csillogó aranyszín agyarakkal felékesített kolosszussal, egy megnyúlt képű, langaléta haspókkal és egy kicsi, igencsak hosszú nyelvű szörnyikével találja szemközt - mi több, egy házban! - magát?
Momónak sikerül véletlenségből megszereznie tőlük egy pecsétet vagy amulettet, ami igen fontos a számukra, és ennek segítségével némileg meg tudja zabolázni őket. A legnagyobbik, Iwa, azzal szeret dicsekedni, hogy egészben le tudja nyelni az embereket, a középső, Kawa, a májukat szereti kiszívni és mellesleg igencsak bűzös bélgázokat képes produkálni, ami vegyi fegyvernek sem utolsó; a legkisebb Mame bár ijesztően néz ki, de valójában szeretnivalóan gügye, nagyon alkalmazkodó, és semmire nem képes emlékezni, valamint nagyon hiszékeny is ebből kifolyólag. Még egy fontos tulajdonságuk van: lopnak! Főleg élelmet, bár a szigetlakók azt hiszik, vaddisznók dézsmálják meg földjeiket, de szívesen eltulajdonítanak tárgyakat is, és általában véve, igencsak sok gondot okoznak. Az sem igazán tisztázott, hogyan is kerültek oda pont Momóék házába és miért van, hogy Momo képes látni őket?


Az animében rengeteg bonyodalom - mind pszichésen, az emberi kapcsolatok terén, mind pedig a fizikai valóságban - várja a nézőt, egy percre sem fog unatkozni. Lesznek vidám és szomorú, elgondolkoztató és megható pillanatok. A rajzolás módja és igényessége, de lényegében az egész anime a Ghibli Stúdió műveire emlékeztet, noha a Production I.G. hozta létre. Alkotója, Okiura Hiroyuki hét évig készítette a csaknem teljes egészében kézzel rajzolt, két órás movie-t. A történetet magát is ő írta. Az anime egészére azt kell mondanom, igazi mestermű, de ezt már a Ghibli movie-khoz való hasonlításból kitalálhattátok. Mindenkinek megéri megnézni, kicsinek és nagynak egyaránt, nem hiszem, hogy bárkit is hidegen hagyna.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.