Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2416672

Regisztrált felhasználók
száma:
23878

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
Warhammer
2019-12-15 01:46:55
baszdmegnyusz
2019-12-15 00:13:43
entermaster
2019-12-14 23:31:46
Grimlock
2019-12-14 22:41:12
raptor91
2019-12-14 18:42:59
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Pretear (TV)
Shin Shirayuki Hime Densetsu Pretear * * * *
新白雪姫伝説プリーティア

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2007-12-01 18:19:06
Létrehozás időpontja: 2007-11-08 00:00:00
Eddig megtekintve: 2222 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Fantasy; Kaland; Komédia; Mágia; Romantika; Shoujo;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2001

Ismertető:

Awayuki Himeno egy egyszerű középiskolás lány, akinek az édesanyja még kiskorában meghalt. Édesapja feleségül vett egy igen befolyásos asszonyt és így a lány családi neve egy csapásra világhírűvé vált. Az új családdal kapott két mostohatestvért is, de mégsem tudott beilleszkedni, hiszen ő szerette a kétkezi munkát, míg testvérei sosem piszkolták be a kezüket.
Egy napon szó szerint egy jóképű férfi ölébe esett, aki ugyan egy pillanatra szimpatikus volt neki, de hamar kiderült, hogy nem kedvelik egymást. A sors mégis egymás felé teregeti őket. Kiderül, hogy a férfi egy párhuzamos világból érkezett több társával együtt és feladatuk, hogy megtalálják a Preteart és megmentsék vele a világot a gonosztól. A Leafe Lovagok heten vannak és mindegyiküknek más és más természeti hatalma van. A gonosz pedig, aki nem más mint a Szerencsétlenség Hercegnője még attól sem riad vissza, hogy magához édesgesse a lovagok egyikét, ezzel meggyengítve a csapat erejét. Himeno hatalmas terhet vállal magára azzal, hogy elvállalja Pretear szerepét. De szíve szava ellen nem tud mit tenni és Hayate nevű lovagja iránt érzett szerelme erővel felruházva a gonosz legyőzésére sarkalja őt.


Szereplők:

Awayuki Himeno:
Határozott egyéniség, aki sosem riad vissza semmilyen feladattól. Kicsit magába zárkózik és emiatt nem tud beilleszkedni a családba. A mostohái gyakran kigúnyolják, de az apjáért bármit elvisel, ha boldognak láthatja. Szeret kertészkedni, így ha valami bántja van, gyakran a virágok közé menekül. Rendkívül fontos neki édesanyja emléke, amit sosem hagy elhalványulni. Hayate eleinte bosszantja, de legbelül melegség járja át, ha a fiú közelébe került. Nehezen vállalja el Pretear szerepét, de végül nem bánja meg és szívesen segít a Lovagoknak, hogy legyőzzék a gonosz hercegnőt.

Hayate:
Ő a szél lovagja. A legidősebb a csapatban így nagy tekintélynek örvend, de ezzel együtt egy kicsit magának való típus. Csendes természete van és talán ridegnek is tűnik, de legbelül érző szíve van. Ő találkozik elsőként Himenoval és nem valami kedves vele. Sőt amikor kiderül, hogy a Pretear Himeno, egyáltalán nem töri magát azért, hogy meggyőzze őt. Mégis idővel közel kerül hozzá és beleszeret még akkor is ha fájdalmas emlékek ébrednek benne a múltból.

Sasame:
Ő a hang lovagja. Szinte Hayate pontos ellentéte. Mindig mindenkivel kedves és előzékeny, akár egy igazi lovag. Legközelebbi barátja mégis Hayate így mindent tud a múltjáról. Mégis szinte ugyanabba a hibába esik, amikor beleszeret a gonosz hercegnőbe, aki kihasználva ezt magához édesgeti és a lovagok ellen fordítja. Gonoszként ugyanezt a taktikát használja Himano mostoha testvérével szemben, aki be is veszi a csalit és így csapdába kerül.

Goh:
Ő a tűz lovagja. Vagány természet, mindig nyughatatlan, aki szereti a csinos lányokat. Ennek ellenére felelősségteljes én is lakozik benne, ugyanis ha veszélyes helyzetekbe kerülnek a kisebb társait, mindig távol tartja és igyekszik gondoskodni is róluk.

Mannen:
Ő a jég lovagja. A gyerekek közül a legidősebb. Mindig bizonyítani akar ezért forró fejjel és meggondolatlanul ugrik bele minden olyan dologba, amivel szerinte elismerést válthat ki a nagyobbakból.

Hajime:
Ő a víz lovagja. Himenot szinte az első pillanatban megkedveli és nagyon közeli barátok lesznek. Egyáltalán nem hasonlít Mannenre, de ennek ellenére sokat vannak együtt. Szereti a hasát ezért sokat eszik, de szerintem ez természetes egy ilyenkorú gyereknél.

Shin:
Ő a növények lovagja. A legfiatalabb lovag és egyben a legcsendesebb is. Mindenkivel nagyon kedves és azonnal az ember szívébe lopja magát. Ezért van az, hogy amikor csak közösségben vannak minden lány azonnal őt kezdi el babusgatni.

Awayuki Kaouru:
Himeno apja és egy örök álmodozó ember, aki csak a szépet látja maga körül. Vakon szerelmes új feleségébe és észre sem veszi, hogy közben lánya boldogtalan. Eredetileg író volt, de első felesége halála óta egy sort sem tudott írni, így a szobrászat felé fordult, amiben nem igazán nyilvánul tehetségnek.

Awayuki Natsue:
Himeno mostoha anyja. Nagyon szereti férjét, de mostohalányával ezzel szemben ridegen viselkedik. Megpróbálja átformálni a személyiségét, hogy hölgyet faragjon belőle, de ezt vakvágánynak tartja. Ezzel szemben saját lányait elhalmozza és gyakran lehet, hogy nem direkt, de Himanot levegőnek nézi.

Awayuki Mayune:
Himeno egyik mostohatestvére és egyben ellentéte is főhősünknek. Gonosz, goromba és fölényes. Gyakran tesz keresztbe Himenonak miközben tetteti az angyalkát. Igazi gonosz mostoha.

Awayuki Mawata:
Himano másik mostohatestvére. Ő nem annyira gonosz mint Mayune, de hideg és elzárkózó természete van. Nagyon megviseli édesapja halála és képtelen elfogadni mostoháját. Ez az oka annak is, hogy Himenoval szemben közömbösen viselkedik. Beleszeret Sasméba és féltékeny mostohatestvérére, amiért ő jóban van a fiúval. Amikor aztán Sasame láthatóan érdeklődik utána boldogan rohan a karjaiba, hogy aztán a csalódottságtól összetörve a gonosz markába sétáljon.

Takako - Fenrir Saihi - Mikage-san:
Takako az előző Pretear, de sosem fejezte be küldetését, mert félt a démonok elleni harcoktól. Beleszeretett Hayatébe, de férfi nem viszonozta az érzelmeit, és ez vezetett a drámai végkifejlethez. Takako gonosszá változott és Mikage névvel Himeno házában szolgált álruhában, hogy közel kerüljön a Pretearhoz. Fenrir Saihiként ő lett a Szerencsétlenség Hercegnője, vagyis a legyőzendő gonosz. Sasmét elcsábítva csapdát állított, hogy meggyengítse a lovagok és a Pretear erejét.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 4


4.

Yuuki1997

2011-08-11 18:56:12

tudtok nekem mondani egy olyan animét ami magyar szinkronos

3.

Jillian

2008-09-02 19:46:50

Nagyon nagy kedvencem! A mangát emlékszem egy huzamban olvastam végig. Örülök, hogy az oldalon ilyen hamar jelent meg róla leírás, mert ez az anime megérdemli ;) - kacsint
Ha ajánlhatok egy nagyon jó AMV-t, akkor feltétlenül nézzétek meg azt, amelyik a 10 dolog amit utálok benned c. film zenéjére készült (Even Angels Fall)

2.

Barbara-chan

2008-04-05 18:39:54

szerintem is nagyon jól sikerült!

1.

Aqualuna

2008-02-18 19:17:02

Én most néztem végig majdnem egyhuzamban, és nagyon-nagyon tetszik! (Csak egy picit rövid ;) - kacsint.)