Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2496124

Regisztrált felhasználók
száma:
24718

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
csviki18
2020-10-30 20:41:37
megan17
2020-10-30 20:36:18
Grimlock
2020-10-30 17:58:56
Rachel719
2020-10-30 14:21:27
Edward13
2020-10-30 13:48:43
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Black Cat (TV)
* * * *
ブラックキャット

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2014-02-05 16:19:56
Létrehozás időpontja: 2014-02-05 10:11:08
Eddig megtekintve: 1822 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Komédia; Shounen;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2005
Alkotó(k): Yabuki Kentaro

Ismertető:

Train Heartnet hidegvérű, kegyetlen bérgyilkos srác, akinek láthatóan nincsenek érzései, szíve. A Chronos nevű titkos szervezet szolgálatában áll, mely bérgyilkosait Számokként jelöli meg, közülük Train a legügyesebb, leggyorsabb, a Tizenhármas Számot viseli, ragadványneve pedig Black Cat, azaz Fekete Macska. Nincs az a küldetés, amelyet ne tudna sikerrel teljesíteni, s mielőtt megöli az áldozatot, szállóigeként azt mondja neki "Balszerencsét jöttem hozni."
Ugyanez a srác éjjelenként a háztetőn ülve tejet iszik, amit megoszt egy kóbor macskával. Így ismerkedik meg a különös kimonós lánnyal, Minatsuki Sayával, aki szintén szeret éjjel a tetőkön kóborolni és szereti a tejet. Saya gyöngéd kinézete ellenére abból él, hogy fejvadász, azaz más néven "söprögető". Nem öli meg azonban a célpontjait, mert nézete szerint a bűnökért nem a halál a megfelelő büntetés, hanem az, hogy értük vezekelve kelljen élni. Szépen lassacskán beveszi magát a lány szellemisége Train bőre alá...

A következő küldetésén egy kislányt kellene megölnie, aki azonban nem egyszerű gyerek, hanem egy nanotechnológiával létrehozott titkos fegyver. Itt összeütközésbe kerül a Sven Vollfied nevű söprögetővel, aki igazi úriemberként a nők-lányok védelmezője, és bár folyton le van égve anyagilag, ami nem utal nagy ügyességre, mégis van egy-két trükk a tarsolyában. Végül Train nem öli meg az Eve nevű lányt, ami miatt összeütközésbe kerül a Chronosszal. Ez a szervezet "természetesen" csakis a világbéke létrehozása érdekében gyilkol, azokat, akik ezt fenyegetnék, mint egy Eve-hez hasonló biofegyver. No és hát azokat is elteszi láb alól, akik el akarnak szakadni tőle, úgyhogy mikor Trainnek elege lévén a hidegvérű gyilkolásból, kilép tőlük, egyszerre maga is célpontjukká válik. Ám hogy ne legyen ilyen egyszerű a szituáció, megjelenik egy újabb "világbékét" elérni akaró szervezet, a Csillagok Apostolai, akik a tiltott Tao tanok erőivel rendelkeznek és mit tesz az ég, vezetőjük egy egykori Chronos Szám, a vérimádó Creed Diskenth, akinek a világbékén és önmaga istenné tételén kívül egy mániája van még: maga mellett tudni Traint, a gyilkos Black Catet. S később kisül, hogy még egy, a Chronosból eredő szervezet, az ún. Zero is mozgatja a szálakat, akik meg Eve segítségével a nanotechnológia révén akarnak elhozni a Földre egy utópisztikus Édent, amelyben azonban az egyedi emberek sajnos megszűnnek létezni.


Akcióban bővelkedik az anime, azt mindenképpen meg kell adni. Az alapszereplők - Train, Saya, Sven Vollfied, Eve és Rinslet Walker (egy tolvajnő) - elég változatos karakterpalettát adnának ahhoz, hogy az embernek ne legyen hiányérzete ilyen téren. Sajnálatos módon azonban ennyi a pozitívum, amit személy szerint el tudok mondani az animéről, ugyanis bár egész jól indulnak a történet bonyolításával, a második félben aztán annyira összekutyulják a szálakat, hogy már-már kibogozhatatlanná válik, ki, mikor, mit, miért tesz, a harcok követhetetlenné válnak, a dolgok nincsenek kellőképpen megmagyarázva, szereplők elsikkadnak majd újra előkerülnek látszólag random módon, sem a jellemábrázolás, sem a jellemfejlődés nincs megtámogatva semmivel. Egyszóval eléggé öncélú "szereplőink jól mentsék meg mostan a világot látványos csinn-bumm közepette" jellegű animévé válik, aminek egyszerre se füle, se farka.

Kinek ajánlom? Nos, az akció-komédiák kedvelői tehetnek vele egy próbát. Annyit meg kell adni, hogy nem sok "nyugi" van benne és főleg Sven (véleményem szerint a legjobb karakter az egész animében) gondoskodik némi humorról is. Ám ettől többet nem érdemes elvárni a sorozattól.


Főbb szereplők:

Train Heartnet:
Főszereplőnk, aki a történet kezdetekor a Chronos szervezet tizenhármas számú, és Black Cat/Kuro Neko, azaz Fekete Macska néven ismert, legjobb bérgyilkosa. Bal kulcscsontjára egy XIII-as van tetoválva, ugyanezt a vésetet viseli fegyvere, a Hades nevű orichalcumból készült pisztoly. Kisfiúként az a bérgyilkos vette magához és tanította ki az ölésre, aki megölte a szüleit, később a Chronoshoz került, ilyen előzmények után nem csoda, hogy rezzenéstelen arccal öl. Emberibbé csak a Sayával való ismeretség után válik, aki elősegíti, hogy szembenézzen lelkiismeretével.
Nagyon szereti a tejet és hatalmas mennyiséget képes enni.

Minatsuki Saya:
Egy titokzatos lány, aki nagyon könnyeden veszi az életet, szereti élvezni a dolgokat, legyen az egy dal, a futás, vagy egy italnyi tej. Vidám egyénisége és könnyed modora megfogja Traint. Saya olyan, mint egy színpompás pillangó az éjszakában, mindig tradicionális kimonót visel, ugyanakkor egy precíz és ügyes söprögető, azaz fejvadász, aki azonban azt az utat választotta, hogy sohasem öl. Kapcsolata Trainnel némileg misztikus, nem igazán lehet eldönteni mennyire szerelem vagy csak barátság, de mindenesetre lelki és szellemi iránymutatójává lesz a fiúnak, és így előhozza egy jobb, emberibb énjét.

Sven Vollfied:
Egy nem túl sikeres söprögető, pedig vannak ügyes trükkjei és egy különleges adottsága is. Mégis valahogy folyton pénzszűkében van, korog a gyomra és még egy kávét sem bír megfizetni magának. Bár egy ismerős pincérnő időnként nagylelkűen megvendégeli - száraz kenyérhéjjal. ^^ Egyfajta "lovagi" kódex szerint éli az életét, úriemberként mindig előzékeny és védelmezi a nőket és gyermekeket. Gondoskodó szíve van, mely eléggé el tud lágyulni azok iránt, akik fontossá válnak neki. Ilyen Eve, a nanotechnológiával készült biofegyver kislány, de még Train is, hiába veszekszik vele folyton.
Sven mulatságosan komoly figura, afféle "városi cowboy" benyomását kelti.

Eve:
Amikor belép a történetbe, egy érzelmek és az emberi élettel kapcsolatos ismeretek nélküli fiatal lány, aki elzárva él a világtól, és egyetlen célját adják létezésének: hogy afféle ultimatív fegyver legyen. Klónozással és nanotechnológiával készült, különböző kártyák irányítása alatt öntudatlan bábjává válik gazdájának, és mivel teljes testét kedvére tudja transzformálni, nagyon veszélyes. Sven menti meg és összebarátkozik vele, megismertetve olyan egyszerű dolgokkal, mint milyen enni valami finomat, vagy madarakat etetni, vagy elolvasni egy könyvet. Végső soron Sven és társaságuk által tanulja meg, milyen embernek lenni, ám sajnos nem menekülhet olyan könnyen el azok elől, akik fel akarják használni képességeit.

Rinslet Walker:
Világklasszis bértolvajnő. Bárkinek a megbízását elvállalja, akár még Chronosét is, azt állítja, bármit képes ellopni. A férfiak manipulálásában sem kezdő. Gyakorta álruhát ölt szőke parókával, amikor is Elenának hívja magát. Így ismerkedik meg Svennel, akinek azt állítja, Eve a kishúga, akivel gonosz dolgokat terveznek, és ráveszi a lovagias söprögetőt, hogy segítsen neki "megmenteni".
Gyengéi az ékszerek, szép ruhák, és a jóvágású férfiak, ugyanakkor sosem gyöngül el tőlük. Nagyon intelligens.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.