Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2385343

Regisztrált felhasználók
száma:
23677

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1630

Utolsó 5 látogatónk:
Csabesz
2019-08-22 15:10:09
Darkk_Pain
2019-08-22 15:01:39
SoulOfCinder
2019-08-22 13:23:24
Grimlock
2019-08-22 11:58:20
kacsa288
2019-08-22 10:57:10
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Annarasumanara (Manhwa)
* * * *
안나라수마나라

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2014-03-23 11:27:42
Létrehozás időpontja: 2014-03-22 17:39:23
Eddig megtekintve: 1430 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Sache

Típus: Manhwa
Műfaj: Dráma; Életkép; Pszichológiai; Romantika;
Kötetek száma:
3
Japán megjelenés éve: 2010
Alkotó(k): Ha Il-Kwon

Ismertető:

Egy koreai iskola diákjai között elterjed a hír, hogy a város egykori, már használaton kívül lévő vidámparkjában egy bűvész él, aki képes az igazi varázslatra: ténylegesen eltünteti az embereket, elvarázsolja a tárgyakat, hogy azok új formát öltsenek. Az őrültnek hitt bűvészt hatalmas kíváncsiság övezi, mivel kilétéről semmit sem lehet tudni, sem az okot, amiért a vidámparkba költözött. Yoon Ah-ee ezen iskola kiváló diákja, akiről azonban sokáig senki sem tudja, hogy milyen nehéz körülmények között is neveli húgát, hiszen szülei hiányában egyedül kell gondoskodnia kettejükről, így sokszor kerül olyan helyzetbe, amikor döntenie kell: lyukas harisnyáját cserélje le vagy inkább ételt vegyen otthonra. Egy véletlen folytán, gondolataiból felocsúdva, a vidámparkban találja magát, ahol megismerkedik ennek különc lakójával is, a bűvésszel. Yoon Ah-ee az életből kiábrándult “felnőtt”, aki nem mer többé álmodni, mert ezek csupán csalódást és fájdalmat okoznak. Mindent elkövet, hogy normális élete legyen, amelyben nem kell nélkülöznie és amelyben nem kell a holnaptól tartania. Megveti mindazokat, akik koruk ellenére képtelenek felnőtt módjára viselkedni és az életet könnyedén veszik.
Megváltozik-e Yoon Ah-ee világszemlélete? Sikerül-e megtalálnia az önmagában elnyomott gyermeket? Sokat kell még csalódnia, mire végre szembesül a felnőttek világával? Ki kíséri majd el e hullámvölgyekkel teli, rögös úton?

Ami a manhwa mögött van
Miben is rejlik e történet varázsa? Sokkal több, mint amelyre eleinte számítanánk... mélyebb rétegeibe tekintve megannyi társadalmi problémára bukkanunk, amelyet a kelet-ázsiai országok gondolkodásmódját tömörítő mondatocska tökéletesen jellemez: “a kiálló szöget be kell verni”. Több témát sorakoztat fel: a gyerek, aki túl hamar fel kellett nőjön, a felnőtt, aki örökké gyerek marad, az álmokról való lemondás, a kikövezett út és ennek csapdái, a pénz és a méltóság, vágyakozás és az álmok újra-megtalálása. A manhwa görbe tükröt állít a koreai, távol-keleti társadalom szerkezete, beidegződései elé, felmutatja a pénz és hatalom szerepét, amelyek nélkül az ember hitelét veszti, a társadalom kiveti magából, ugyanis ez harcol az olyan egyedek ellen akik nem jelentenek számára hasznot, nem sablonszerűek , akik a megkövetelt normáknak, elvárásoknak nem tudnak vagy nem akarnak eleget tenni.

A manhwa képvilága
Ha az Annarasumanáról írok, mindenképp ki kell emelnem a képvilágát, amely sokszor egyedi megoldásokkal tarkított, szimbólumokban gazdag. A manhwa alapvetően fekete-fehér, ám a fontos objektumokat, jeleneteket színesben láthatjuk, vagy épp szürke árnyalatok alá rejtve, hasonlóan néhány szereplőhöz, akik kiemelkedő tulajdonságuk révén kapnak valamilyen szimbólummal átitatott ábrázolásmódot. A rajzolás kifejező, különleges, szép és részletekben gazdag, egyszóval a történetvilágba és a manhwa hangulatába beleolvadó.


Vélemény
Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy ez a manhwa az egyik kedvencem. Mind a különleges rajzstílus, mind a történet már az elején magával ragadott, a felmerülő kérdések pedig mindig arra késztettek, hogy tovább olvassam e nem mindennapi alkotást. A történet néhol mulatságos, máshol kesernyés, elgondolkodtató, meglepő és nem várt fordulatokkal színezett, tehát minden megvan benne, amely egy igazán jó manhwához kell. Fő témája a varázslat, amely reményt ad, hogy a világ korántsem olyan zord, mint amilyennek néha látjuk, hanem bűbájjal teli, amely képest megváltoztatni az embert, előcsalogatni mindenkiből a gyereket, képes fordítani a nehéz sorson, segít lelépni a mások által kikövezett útról és a saját magunkét járni.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Sache

2014-03-23 13:34:20

Köszike! Kellett egy kis idő, míg összeszedtem a gondolataimat, olyan sok mindent lehet róla mondani.

1.

Aqualuna

2014-03-23 11:29:38

Príma leírás lett.