Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2321836

Regisztrált felhasználók
száma:
23000

Online látogatók száma:
4

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1605

Utolsó 5 látogatónk:
Geryman
2019-02-23 14:38:15
Akemi810
2019-02-23 13:58:05
Jáz8
2019-02-23 13:44:34
Luna95
2019-02-23 13:22:56
Rubina
2019-02-23 12:52:02
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Devil Survivor 2 The Animation (TV)
* * * *
デビルサバイバー2 THE ANIMATION

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2014-03-28 16:46:26
Létrehozás időpontja: 2014-03-23 19:40:44
Eddig megtekintve: 1188 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Frost

Típus: TV
Műfaj: Akció; Fantasy; Természetfeletti;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2013

Ismertető:

A 2011-es Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2 Nintendo DS játék adaptációja.

Vajon mi történne, ha a világ egyik napról a másikra elkezdene megsemmisülni és minden eltűnne egy hét leforgása után?

Átlagos napnak indult, mint megannyi embernek. Kuze Hibiki és barátja, Shijima Daichi felfedeznek egy különös alkalmazást, a Nicaeát, ami bizonyos "Halott Arc" videókat küld a beregisztrált személy telefonjára barátaikról, épp mielőtt meghalnának.

Hazafele menet egy aluljáróba érve megpillantják Nitta Iót, akivel egy iskolába járnak. Pár percen belül azonban üzenetük érkezik és nemsokára egy videóban tekintik meg egymás halálát, ami egy metrószerencsétlenség formájában fog bekövetkezni. Kételkedve a videóban igyekeznek mihamarabb elfelejteni a dolgot, azonban beüt a katasztrófa. A föld hirtelen rázkódni kezd - megrongálva ezzel a tartóoszlopokat -, mire a metró kisiklik és egyenesen rájuk borul.
A különös alkalmazás ezután döntés elé állítja Hibikit és Daichit, megkérdezve, hogy akarnak-e tovább élni. A döntés által visszatérve az életbe, a szerencsétlenségek középpontjába kerülnek. A törmelékek alól kimászva néhány furcsa, nem emberi lényt pillantanak meg, akik az elhunyt emberek maradványaitól "szabadulnak meg". Az egyik démon a harmadik túlélőt, Iót veszi célba, aki kétségbeesésében egy démont idéz meg a Nicaea által - ami eközben egy démonidéző alkalmazást töltött le -, megvédve őket az életükre törő lényektől. A metróállomásból kijutva szemük elé tárul a pusztítás, amit a földrengés okozott. Az egész város romokban hever.

Értetlenül állva a történtek előtt Io próbálja felhívni szüleit, de nem jár sikerrel. Hibiki - látva a körülményeket- felajánlja, hogy hazakíséri őt Daichival, de nem sokkal sötétedés után egy újabb különös 'lényt' pillantanak meg, ami rátámad az emberekre. Io - újra megidézve démonát- ismét harcba keveredik, de most szinte azonnal elpusztítják az általa megidézett lényt. Hibiki ezalatt kap egy újabb "Halott Arc" videót barátjáról, Daichiról, aki eközben egy lopott teherautóval próbálja elütni az idegent. Feltételezve, hogy barátja halott, Hibiki megidéz egy démont - Byakkót - akinek a segítségével sikerül legyőznie az idegen lényt. A felrobbant teherautóhoz közelebb érve észreveszi, hogy Daichi - Io második démonja által - megmenekült. Látva a történteket, a Japán Meteorológiai Társaság letartóztatja és elviszi őket a főhadiszállására, ahol találkoznak a főnökükkel, Hotsuin Yamatóval. Daichit és Iót ezután bezárják és Hibikit tájékoztatják a Föld sanyarú sorsáról. A Föld ugyanis az onnantól számolt hat nap múlva megszűnik létezni, hacsak nem győzik le az idegen lényeket, akiket Septentrionoknak neveznek. Yamato felkéri Hibikit, hogy segítsen nekik, aki látva a jelenlegi helyzetet elfogadja a felkérést.

Képesek lesznek megváltoztatni a sorsukat kevesebb, mint egy hét alatt?


Főszereplők:

Kuze Hibiki:
18 éves középiskolás, kedves, másokkal törődő fiú. Daichi legjobb barátja. Okos és kiválóan alkalmazkodik a helyzetekhez, viszont érzelmei könnyen befolyásolhatják.

Shijima Daichi:
18 éves, szintén középiskolába járó fiú. Gyenge iskolai eredményi ellenére, mindig törődik barátaival és szinte bárhol lehet rá számítani. Önbizalom híján, akárcsak barátjának, kevés ötlete van a jövőjével kapcsolatban.

Nitta Io:
Barátaival egy idős, kedves, okos lány. Érzéseit hátrahagyva, sokkal fontosabbnak tartja mások érdekeit, mint sajátját. A körülötte levők sorsát látva, bármeddig képes elmenni, hogy megmentse az emberiséget.

Hotsuin Yamato:
A JMT 17 éves vezetője. Már gyerekkora óta felnőttként kezelték és tanították, ami a viselkedésmódjában és észjárásában mutatkozik meg. Rideg természetű és igyekszik megszabadulni minden jelentéktelen dologtól. Képes akár társai halálát is nyugodt arccal végignézni.

Alcor:
Az anime misztikus karaktere. A Nicaea aminisztrátora, nem ember, viszont érdeklődik az emberek iránt és látva a lehetőségeiket, igyekszik segíteni Hibikinek és társainak.


Vélemény:
A történet és a kivitelezés elsőre furcsának tűnhet, de könnyen megbarátkozik vele az ember. A karakterek elég jóra sikerültek és az Openingre ( Livetune - "Take Your Way"), Endingre (Song Riders - "Be") sem lehet panasz. Nem rossz anime, viszont nem hagyott túl nagy nyomot bennem.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.