Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2321666

Regisztrált felhasználók
száma:
22997

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1605

Utolsó 5 látogatónk:
telescope
2019-02-22 20:53:07
fereaper
2019-02-22 19:53:50
otaku_csaje
2019-02-22 18:48:10
Grimlock
2019-02-22 18:33:27
alexhe
2019-02-22 17:06:12
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Btooom! (TV)
* * * *
ブトゥーム

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-05-26 13:48:12
Létrehozás időpontja: 2014-03-25 17:14:32
Eddig megtekintve: 1698 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Frost

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Pszichológiai; Sci-fi;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2012
Alkotó(k): Inoue Junya

Ismertető:

A virtuális játékok világa: lehengerlő élményt, képzeletünk szabadságát és egy eddig ismeretlen személyt irányítva csöppent bele minket az izgalmasabbnál izgalmasabb történetekbe... itt az ideje, hogy ez megváltozzon.

Sakamoto Ryouta egy 22 éves fiú, aki a való világot semmibe véve csak a virtuális valóságban érzi igazán 'otthon' magát. Az anyjával együtt élő Ryouta képes napokat eltölteni a híres BTOOOM! nevű játék játszásával, ahol a világ egyik legjobb játékosává nőtte ki magát. A játék különlegessége, hogy lő- és közelharci fegyverek nélkül, csak más-más típusú bombákat használva kell likvidálni az ellenfelet. A megfelelő stratégia kidolgozása elengedhetetlen a győzelemhez, így a játékosok számára egy 'radar' áll rendelkezésre, ami segítségével képesek felmérni és megtudni ellenfelük tartózkodási helyét. Az ifjú BTOOOM! játékos élete azonban a való életben nem is lehetne rosszabb, nem tanul, nem dolgozik és nem törődik a körülötte élő emberekkel.

Ryouta egy nap viszont a jól megszokott környezete helyett egy trópusi szigeten, a természet lágy ölén találja magát, nem emlékezve semmire, hogy ki által és mi célból került oda. Egy chippel a kézfejében, egy övtáskányi különös kinézetű bombával és egy napra elegendő ellátmánnyal indul útnak a különös sziget felfedezésére.
Helyzetén egyre többet elgondolkozva hirtelen találkozik egy furcsa kinézetű férfival. Megörülve, hogy vannak más emberek is a szigeten, segítséget kér, de csak egy felé repülő bombával találja szembe magát. Ekkor szembesül Ryouta az igazsággal, hogy kedvenc játékából kegyetlen valóság született és ölnie kell, vagy őt fogják megölni. Vajon képes lesz rá és megbízhat-e másokban? Egy biztos, élelmet kell találnia és 8 - a kézfejbe épített - chipet kell összegyűjtenie, ha valaha is el akarja hagyni a szigetet.


Főszereplők:

Sakamoto Ryouta:
22 éves, elit BTOOOM! játékos, aki saját anyja által került be a 'valóságos változatba'. A játékokon kívül semmi sem érdekelte, de amint megtapasztalta a szörnyű valóságot, megváltozott a világról alkotott képe. Kiváló stratéga, bátor és azonnal segít másokon, ha kell.

Himiko (Igazi neve: Hemilia):
Egy átlagos, 15 éves középiskolába járó lány, aki saját osztálytársai által lett benevezve a BTOOOM! játékába egy múltbéli eset miatt. Fél, ha a férfiak hozzáérnek, ezért mindig magával hordja a sokkolóját. Az összes ellenkező nemű játékost az ellenfelének tartja, de a Ryoutával való találkozásának köszönhetően társakká válnak és együtt próbálnak kijutni a szigetről.


Vélemény:
A Sword Art Online-hoz hasonlóan, itt is a játékból hirtelen kegyetlen valósággá váló témáé a főszerep. Kiválóan szemlélteti a játékosok viselkedését, jellemfejlődését (vagy annak éppen drasztikus változását) és a túlélési ösztönök teljes mértékben való kihasználását. Ha nem okoz gondot a vér és szereted az ilyen típusú animéket, bátran ajánlom.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Sache

2014-03-29 14:20:58

Hümm, ez jó kérdés, Roki-kun. Általában azoknak az animéknek készítenek második évadot, amelyek nagyon népszerűek voltak, sok bevételt hoztak. Mivel a Btooom!-nak ez nem igazán sikerült, nem hiszem, hogy egyelőre lesz új éved, de azért reménykedjünk.

2.

warrock

2014-03-27 21:25:15

Társulok hozzád Sache, azt nem lehet tudni lesz e folytatása animében?

1.

Sache

2014-03-26 18:31:15

Emlékszem, hogy először az első 4 részt néztem meg a Btooom!-ból, aztán hanyagoltam kicsit, de végül olyan kíváncsi voltam, hogy mi is történik majd XY karakterekkel, hogy csak végignéztem, és nem bántam meg. ^^ Sokan a Battle Royale-t vélik felfedezni benne, mivel hasonló események, problémák bukkannak fel, talán emiatt nem vált olyan népszerűvé a japán közönség előtt sem. Nekem mindenesetre tetszett és az anime végeztével egy darabig olvasgattam még a mangát is. Vannak benne beteg karakterek és jelenetek, de maga a történet számomra érdekes volt.