Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2385481

Regisztrált felhasználók
száma:
23677

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1630

Utolsó 5 látogatónk:
istvanime
2019-08-23 00:02:12
jaaaj
2019-08-22 22:13:40
BigJoe
2019-08-22 20:23:13
hunzolee92
2019-08-22 19:55:05
TimeLord
2019-08-22 19:52:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ar Tonelico (OVA)
Ar-Tonelico Sekai no Owari de Utai Tsuzukeru Shoujo * Ar Tonelico : The girl who sings at the end of the world * Ar Tonelico : Melody of Elemia * *
アルトネリコ 世界の終わりで詩い続ける少女

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2014-03-27 15:23:20
Létrehozás időpontja: 2014-03-27 14:36:54
Eddig megtekintve: 1523 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: OVA
Műfaj: Fantasy; Kaland; Komédia; Mágia;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2006

Ismertető:

Az egyrészes OVA egy azonos időszakban készült (bár Japánban csak 2007 elején kiadott) RPG játék alapján jött létre, mely az Ar tonelico: Melody of Elemia címet viseli, és még két folytatása is követte 2009-ben (Ar tonelico II: Melody of Metafalica) ill. 2010-ben (Ar tonelico Qoga: Knell of Ar Ciel). Minthogy a három játék egyazon, különleges világban játszódik, előszóként írnék pár szót ennek a világnak a felépítéséről.

Az Ar Tonelico világa:
A történet az EXA_PICO univerzum Ar Ciel nevű bolygóján játszódik. Az univerzumot alakító energia nem más, mint a hanghullámok. Valamikor a múltban létrehoztak egy mesterséges fajt, a Reyvateilt, amely teljesen humán kinézetű, és az emberekkel keveredni is tud, legfontosabb tulajdonsága azonban az, hogy az ún. Hymmnos nyelven énekelt dalokkal gyakorlatilag mágikus erőt tud kifejteni, vagyis az univerzum hanghullámokon alapuló létét kihasználva befolyásolni, irányítani tud dolgokat. Az összes Reyvateil nőnemű egyébként, mivel az Y-kromoszóma elnyomja a Reyvateil tulajdonságokat.
Az Ar Cielen három hatalmas torony lett létrehozva a múltban, melyeket Ar Tonelico néven ismernek, ez az ősi nyelven “Az Egyetlen Szent Fa” jelentéssel bír. Ezek a tornyok eredetileg a Reyvateilek képessége gyakorlásában voltak hivatottak segíteni, ám amikor egy katasztrófa elpusztította a bolygó földjét, csupán ez a három torony és a közvetlen közelükben némi kevés földterület maradt meg. Az eget egy Blast Line nevű plazmaszféra borította be, míg a talaj porrá vált és a bolygó felszínét a Halál Tengerének nevezett sűrű sötét felhőréteg övezte, a lakosok csak a Tornyokba kapaszkodva maradhattak életben. A Tornyok elszigetelődtek azután egymástól, így minden Torony népessége azt hiszi, hogy az övé az egyetlen megmaradt darab régi világukból.
A három Ar Tonelico játék a három különböző Torony világában játszódik.

Az OVA:
Az első játék, a Melody of Elemia világából ad ízelítőt. Az első, legöregebb Torony világában játszódik, melynek neve Sol Ciel (a latin “nap” és a francia “ég” szóból összerakva), ez a játék saját Hymmnos nyelvén Ragyogó Eget/Világot jelent. A Torony alsó fele körül megmaradt földmasszát Horus Szárnyaként ismerik, s különböző világszintekre osztják az ez alatt illetve fölött elhelyezkedő részeket. Egyik főhősünk, Lyner Barsett, Elemia egy lovagja, aki egy napon repülőgépével lezuhan a Torony felső szintjén elhelyezkedő Platina Lebegő Városából, amikor a Tornyot támadó Vírusok egyikét próbálja elpusztítani. Ekkor találkozik Aurica Nestmile-lel, a Reyvateillel, aki azonban nagyon sikertelen ebben a minőségében, minden próbálkozása a Dalok éneklésében ugyanis kudarcba fullad. Lynert sem képes meggyógyítani sebesüléséből. A lovag azonban megkéri, segítsen találni neki egy mérnököt az alsóbb világszinteken, aki meg tudja javítani megrongálódott repülőjét, hogy hazatérhessen, ám ez gondolhatni nem megy olyan egyszerűen, a párosnak további veszélyes kalandokon kell keresztülmennie, amelyek során Lyner saját életszemléletével megtanítja Auricát, hogyan képes jól énekelni Himnuszait. A sztori tanulsága végülis az, hogy nem magunkra kell gondolni, hanem arra, hogyan segítsünk másoknak, még akkor is, ha a segítségünk nem tűnik számottevőnek.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.