Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2413836

Regisztrált felhasználók
száma:
23866

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
csviki18
2019-12-06 16:32:45
lilittha
2019-12-06 16:25:47
Csabesz
2019-12-06 16:22:13
barbarastar
2019-12-06 13:42:27
StellArt
2019-12-06 12:59:38
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

D.Gray-man (TV)
* * * *
ディー・グレイマン

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2014-05-03 13:36:12
Létrehozás időpontja: 2014-04-10 15:10:32
Eddig megtekintve: 1683 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Frost

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Horror; Kaland; Mágia; Természetfeletti;
Epizódok száma:
103
Japán megjelenés éve: 2006
Alkotó(k): Hoshino Katsura

Ismertető:

" A világ szereti azokat, akik elpusztítják."

Ördögűzők, más néven: Isten kiválasztottai! Létük értelme, hogy levadásszák a sötétségben élőket. A XIX. századi Európa, a forradalmaknak és a modern nemzetállamok kialakulásának kora, de ez nem minden. Az árnyékokba burkolózva, más testét megszállva élnek az "Akumák", közismertebb néven: Démonok. Megalkotójuk, az Ezeréves Gróf, teremti és felhasználja ezeket a lényeket, hogy a világot a halálba vezesse. A közönséges emberek képtelenek elpusztítani e lényeket, így a feladat az "Ártatlanság" birtoklóira, az ördögűzőkre hárul. A történet itt veszi kezdetét...

A fiú, aki saját útját járja.

Főhősünk Allen Walker, egy kedves és egyben különleges fiú éppen úton van, hogy (mestere utasítását követve) eljusson az Ördögűzők főhadiszállására, a Fekete Rendhez. Gyermekkorában szülei hátrahagyták furcsán eldeformálódott karja miatt, majd később az arra járó vándorbohóc, Mana Walker fogadta be fiaként. Halála előtt Allen csak egy tanácsot kapott tőle: „Ne állj meg! Menj tovább!”. Azonban a fiatal fiú nem bírta elviselni nevelőapja halálát, így kétségbeesve próbált valami kiutat keresni. Ekkor találkozott először az Ezeréves Gróffal. A Gróf felajánlotta Allennek, hogy képes visszahozni meghalt családtagját, ha csupán az őáltala készített ember alakú fémváz mellett apja nevét kiáltja. A kis Allen gondolkodás nélkül belement és sikeresen aktiválta a Gróf csapdáját. Mana lelke ugyan visszatért a fémvázba, de immár a Gróf rabszolgájaként és rátámadt a fiúra, megátkozva őt. Ebben a pillanatba alakult át Allen bal karja és bár akaratlanul, de sikeresen "megtisztította" nevelőapját.

Úti célját elérve, sikerül csatlakoznia a rendhez és hivatalos ördögűzővé válnia. A rend elsődleges feladata az Ezeréves Gróf megállítása és a további "Ártatlanságok" megtalálása. Új barátokat és társakat szerezve az ifjú ördögűző elindul hosszú és könyörtelen útján, hogy megállítsa az Ezeréves Grófot, mielőtt még több embert sodorna veszélybe.

Az Ártatlanság/Innocence:

Az ördögűzők fegyvere. Általa képesek "megtisztítani" a démonokat és szabadon engedni lelküket. Összesen 109 darab található szétszórva a Földön. Számos fajtája létezik, de a legelterjedtebb a Felszerelés típusú, ahol egy tárggyal - legyen akár egy katana vagy kalapács - egyesül.
Ördögűzőnek és Ártatlanságának szinkronban kell lenniük, hogy képesek legyenek együttműködni. Ha a szinkronizáció 10% alá esik, már túl veszélyes a megadott egyén számára a használata, és ha eléri a 0%-ot, az Ártatlanság többé nem fogja elismerni használójaként és Bukott Ördögűzővé válik, megölve ezzel őt a következő 24 órában. Ezzel ellentétben viszont, ha a szinkronizációjuk eléri a 100%-ot, új erőre tesznek szert.

Mivel az Ártatlanság az egyetlen, ami keresztülhúzhatná a Gróf számításait, így igyekszik elpusztítani azokat és fellelni a Szívet, ami a legnagyobb veszélyt jelenti rá, azonban a hordozója ismeretlen.


Főszereplők és Társulatok:

~~~A Fekete Rend:~~~
A rend célja az Ezeréves Gróf és a Noék legyőzése, megmentve ezzel az emberiséget. A "Fekete" elnevezését nem hiába kapta, hisz e cél eléréséhez bármit képesek bevetni, legyen az akár gyermekekkel való kísérletezés. Amint találnak egy embert, akiből megfelelő ördögűző lehet és beleegyezik a csatlakozásba, azonnal elviszik a rendhez, kényszerítve a személy minden eddigi kapcsolatának a megszakítására (azonban telefon általi beszélgetések megengedettek).
Három csoportra lehet osztani a tagokat:
Ördögűzők: Akik a rend "Fegyvereit" képezik.
Finderek/Fürkészek: Az információszerzés és az Ártatlanság darabjainak fellelése a legfőbb feladatuk. Továbbá ha bármi rendellenes dolgot fedeznek fel, a rendet értesítve ördögűzőket hívhatnak, ha segítségre lenne szükség.
Dolgozók: A renden belül különböző munkát vállalva (takarítók, tudósok stb.) segédkeznek.

Allen Walker:
15 éves vidám és segítőkész fiú, aki megannyi borzalmat élt már át. Legfőbb ismertetőjele a szürkésfehér haja és bal keze. Cross Marian Tábornok volt tanítványa, akinek köszönhetően tanulta meg használni a "Parazita" típusú Ártatlanságát. Nevelőapja tanácsa hatalmas nyomot hagyott a fiúban, aki ennek hatására "soha nem fog megállni". Származását és "kilétét" homály fedi...

Lenalee Lee:
16 éves lány és egyben ördögűző. Gyerekkora óta a rend tagja és igazgatójának (Komui Lee-nek) a testvére. Szüleit már kis korában elvesztette és egyedüli családtagként a bátyja maradt. Kedves és megvédi a rend tagjait kerüljön bármibe. Felszerelés típusú Ártatlansággal rendelkezik, ami egy pár csizmában nyilvánul meg.

Kanda Yu:
Tipikus nemtörődöm stílusú. Az érzelmek messze elkerülik, és mindig kimondja azt, amire gondol. Büszke természetű és tehetséges ördögűző, aki nem hátrál meg, amíg el nem végezte a feladatát. Sok mindent nem kedvel, Allen viszont kifejezetten elsőbbséget élvez. Felszerelés típusú Ártatlansággal rendelkezik, ami egy katana formájában nyilvánul meg. Gyermekkora ismeretlen...

Lavi:
18 éves, vörös hajú srác, aki a jobb szemén szemkötőt visel. Vicces karakter, aki mindig képes csillapítani mások haragját (vagy épp magára haragítani őket). Ördögűző, de egyben Bookman örökös is, akik a történelem fel nem jegyzett eseményeit írják fel. Mestere szerint nincs szüksége érzelmekre, viszont Lavi szeretné az ellenkezőjét bebizonyítani. Humoros természete ellenére a harcokban többnyire megőrzi hidegvérét. Szintén Felszerelés típusú Ártatlansággal rendelkezik, ami egy kalapács.

Aleister Crowley:
Egy küldetés során Allenék pletykákat kezdenek hallani egy félelmetes vámpírról, aki embereket támad meg, kiszívva ezzel minden csepp vérüket. Később kiderül, hogy a vámpír (Crowley) nem az, aminek mindenki hiszi, hanem egy Ártatlansággal rendelkező ember, aki csak és kizárólag démon vért "iszik". Csatlakozik a Fekete Rendhez és új társakat, barátokat talál, akikért bármit megtenne. Kedves, szerethető személy. Parazita típusú ártatlansággal rendelkezik, ami a fogaiban található (így képes csakis a démonok vérét kiszívni).

~~~A Noé klán:~~~
14 emberből álló csoport, akik már-már egy nagycsaládként viselkednek, élén az Ezeréves Gróffal. Az "ember" szó nem teljesen igaz, mivel testükben aktiválni tudták a "Noé géneket", azonban mindegyikük képes emberi formát ölteni. Számos képességgel rendelkeznek és képesek az Ártatlanság elpusztítására. A kívülről békés természetük pillanatok alatt képes hideggé válni. Akár a Fekete Rendnek, nekik is megvan az okuk, hogy miért érjék el a céljukat. Kevesen tudják felvenni velük a harcot és az még csak tetőzi a gondokat, hogy állításuk szerint a Noék halhatatlanok.

Ezeréves Gróf:
Egy mosolygós, kedves fickó, aki látszólag gyengéden bánik a gyerekekkel. A "maszk" mögött viszont egy igazi gyilkos tekintet rejtőzik, aki hatalmas gyűlöletet táplál az emberek iránt. Személyisége gyakran összezavarja a nézőt, sokszor nem lehet komolyan venni. Karaktere messze az egyik legérdekesebb a sorozatban.

Tyki Mikk:
Noé örömét képviseli. Magas, göndör hajú férfi. A Noé család tagjaként a feladata az Ártatlanságok elpusztítása és az ördögűzők kiirtása, viszont kettős életet él. A nap egyik felében sötét bőrű Noéként tevékenykedik, a másikban viszont emberi kinézetben dolgozik és segít barátainak a munkában. Ennek következtében a személyisége két részre szakad. Az egyik a kedves, törődő ember, míg a másik a kegyetlen, gyilkos ösztönökkel megáldott Noé.

Road Kamelot:
Noé álmait képviseli. A klán egyik legöregebb tagja, nem látszik 15 évnél idősebbnek. Személyisége elég színes, néha játékos és barátságos, de olykor ez a viselkedés kegyetlen és titokzatosba csap át. Külön érzelmeket táplál Allen felé.


Vélemény:
Érdekes anime. A vicces jeleneteken át számtalan horror elem is feltűnik. A változatosság jelentős szerepet képvisel és még a legbékésebb hangulatban is képes a cselekmény a feje tetejére állni. A karakterek is szerethetők. (Bár a történet nem ér véget, de a manga elolvasásával számtalan kérdésre választ kaphatunk, amiket az anime láttán nem tudnánk hova tenni.)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.