Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2471768

Regisztrált felhasználók
száma:
24473

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1648

Utolsó 5 látogatónk:
Hikari99
2020-07-15 01:46:28
vegel2017
2020-07-15 01:39:40
kratos
2020-07-14 21:54:03
Tron-kun
2020-07-14 21:45:01
Riin
2020-07-14 21:22:35
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Darker than Black: Ryuusei no Gemini (TV)
Darker than Black: Gemini of the Meteor * * * *
DARKER THAN BLACK 流星の双子(ジェミニ)

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2014-06-04 15:56:57
Létrehozás időpontja: 2014-05-09 23:42:03
Eddig megtekintve: 1645 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Frost

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Kaland; Pszichológiai; Sci-fi; Természetfeletti;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2009
Alkotó(k): Okamura Tensai

Ismertető:

"Ha sötét volt az éjszaka, kétszer olyan fényes lesz a nappal."

A 2009-ben napvilágot látó Darker than Black: Ryuusei no Gemini a sikeres és 25 epizódot átölelő Darker than Black: Kuro no Keiyakusha folytatása.

Az egyezkedők eltörlése kudarcba fulladt. Hei - elárulva a Szindikátust - sikeresen meghiúsította a kormány tervét, átformálva a Szaturnusz-gyűrűt (leleplezve ezzel az egyezkedőket). A tettének viszont súlyos következményei lesznek, amik hatására kénytelen Yinnel együtt elmenekülni Tokióból, maga mögött hagyva eddigi életét.


Két év telt el az incidens óta...


"Van, amikor a világod egy éjszaka alatt megváltozik."

A cselekmény egy orosz kikötővárosban, a sokszínű és változatos nemzetiségű Vlagyivosztokban veszi fel a fonalat. Suou Pavlichenko egy átlagos 13 éves lány, aki éli a már jól megszokott mindennapjait édesapjával és ikertestvérével, Shionnal. A barátait nagy becsben tartó lánynak az élete viszont hamarosan a feje tetejére áll. Osztálytársa, Tanya egyik napról a másikra furcsán kezd viselkedni, mintha minden érzelem eltűnt volna az arcáról. Suou és társai - kérdőre vonva barátnőjüket - szembesülnek az igazsággal, hogy Tanya egyezkedővé vált. A megrémült lány hazasiet, de az otthon kellemes és nyugtató érzése helyett teljesen mással kell szembesülnie. Magával a Pokollal! Az orosz titkosszolgálat (FSB) - Suou számára ismeretlen okból - családjára tör. A ház titkos alagútjait használva sikerül elkerülnie a fenyegetést és besurranni Shion szobájába, majd - testvére utasítására - magához venni egy furcsa "szerencsehozó talizmánt". Ekkor egy beszélgetésnek lesz tanúja, amiben apját egy ismeretlen férfi Shion hollétéről faggatja. Nem kapva választ a kérdésére, a férfi hidegvérrel megöli Suou édesapját, majd eltűnik az éjszakában. A lány nemsokára összefut apja egyik alkalmazottjával, Bellával, aki valójában egy egyezkedő és egész végig álcázva töltötte mindennapjait az MI-6 szolgálatában, az Április nevet használva. Suou-t sikeresen kijuttatva az épületből Április kész elvinni a lányt egy biztosabb helyre, de terve meghiúsul, mikor egy fekete ruhás, maszkot viselő egyezkedő lesből támad rá, amit nem tud elkerülni, de felismeri támadóját, BK-201-et. A heves csaták alatt Suou sikeresen elmenekül, azonban a maszkos egyezkedő (Hei) másnap utoléri, elfogja, majd a meteor mag és Shion után kérdezősködik, amiről fogalma sincs. Hei a megbízója utasítására foglyul ejti Suou-t, majd Tokió felé veszik az irányt, hogy megtalálják Shiont, miközben folyamatosan menekülnek a MIAC és számtalan más szervezet elől.


Szereplők és Társulatok :

Hei:
Az első évadot követő két évben Hei külseje jelentősen megváltozott. Haja megnőtt, a kinézetével már egyáltalán nem törődik és az alkoholra is rászokott. Az elmúlt kétévnyi menekülés látszólag megviselte és Yinnel kapcsolatos múltja még máig kísérti. A történet előrehaladtával viszont a "régi" Hei újra felszínre tör.

Suou Pavlichenko:
Látszólag egy teljesen átlagos lány, aki a legtöbb emberhez hasonlóan éli az életét. Hei-jel való találkozása viszont jelentősen megváltoztatta a lány gondolkodásmódját, ugyanis utazásik során kiderül, hogy nem csak egy közönséges ember...

Shion Pavlichenko:
Suou ikertestvére. A jobb szemét egy balesetben vesztette el, mikor becsapódott egy lehulló meteor mag. Úgy vélik, ez lehet az egyezkedővé válásának oka. Apja elzárva tartja a szobájában, mivel Shionra számtalan szervezet is felfigyelt már. A tolókocsiba kényszerült fiút viszont testvére számtalanszor meglátogatja és beszámol neki, hogy milyen is a kinti élet.

Mao:
Két évvel ezelőtt Mao elvesztette a kapcsolatot a Szindikátus szerverével, elvesztve ezzel a tudatát. Később a CIA által sikerül visszanyernie elméje felett az irányítást és Suou repülő mókusában él tovább. Mao csatlakozik Heihez és segít biztonságban eljuttatni Suou-t Tokióba.

Július:
Volt MI-6 tag, aki Áprilissal, November 11-gyel és Augusztus 7-tel dolgozott együtt. Július egy báb, aki az üveget használja médiumként, lekövetve célpontjait. Április halála után Hei és Suou mellé áll, segítve őket az útjukon. Csendes és bábokhoz híven nem mutat érzelmeket.

Kirihara Misaki:
Misaki kilép korábbi munkahelyéről és a Hachijo-Jimai rendőrőrsön folytatja tovább karrierjét. Nemsokára Kobayashi Goro keresi fel őt azzal az ajánlattal, hogy lépjen be a 3-as Részlegbe, ami Shion és BK-201 elfogását tartja elsődlegesnek. Misaki elfogadja az ajánlatot és Ichinose Yayoi néven kezdi el új munkáját.


~~~MI-6 (Secret Intelligence Service):~~~
Az első olyan szervezet, ami a Szindikátus után kezdett nyomozni. Szövetkeztek a Japán rendőrséggel, hogy közös erővel töröljék el a Szindikátust, azonban ez csak egy álca, mivel valójában titokban pont nekik dolgoznak. Valódi céljuk az egyezkedők elpusztítása.

~~~MIAC (Ministry of Internal Affairs and Communication):~~~
A Darker than Black világában, a MIAC rendelkezik egy különálló, titkos osztaggal, 3-as Részleg néven. A célja, hogy semlegesítsen minden egyezkedőt, aki bármilyen kapcsolatban is volt a Szindikátussal.

~~~FSB (Federal Security Service of the Russian Federation):~~~
Az FSB egy belföldi biztonsági ügynökség, ami Oroszországban található. Hasonlóan kezeli problémáit, mint az FBI az Amerikai Egyesült Államokban.

~~~A Szindikátus:~~~
Egy rejtélyes földalatti szervezet, ami látszólag semmi céllal nem rendelkezik. Egyezkedőkkel és bábokkal viszi végbe feladatait és a "szóbeszédeket" felhasználva rengeteg információt képes begyűjteni. Később kiderül, hogy a világ rendjét akarják visszaállítani és egyben a Pokol Kapuját kívánják elpusztítani.


Vélemény:
Nagy nyomot hagy a nézőben (akárcsak az első évad). A kivitelezésre, a látványvilágra és a zenére sem lehet semmi panasz. Elődjéhez képest viszont teljesen más stílusban kezdte el maga köré építeni a történetét az anime, ami még ha itt-ott nem is jött teljesen át, de összességében sikerült.
(Az anime teljes megértésére ajánlott a Darker than Black: Gaiden megtekintése, ami a két évad közti időszakot foglalja magába!)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

warrock

2014-06-09 23:04:09

Nagyon jó, csak ajánlani tudom, nekem nagyon bejött ez az anime, az első évadával együtt.