Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2520059

Regisztrált felhasználók
száma:
25060

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1660

Utolsó 5 látogatónk:
Eniko_04
2021-01-20 06:57:31
berfore
2021-01-20 05:44:49
kawaiioller
2021-01-20 02:13:05
Balog Peti
2021-01-19 22:05:34
Gerigo
2021-01-19 22:05:26
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Akame ga KILL! (Manga)
Akame ga Kiru! * * * *
アカメが斬る!

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-02-27 12:49:34
Létrehozás időpontja: 2014-06-16 14:36:16
Eddig megtekintve: 2286 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Frost

Típus: Manga
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Horror; Kaland; Shounen; Természetfeletti;
Kötetek száma:
14
Japán megjelenés éve: 2010
Alkotó(k): Tashiro Tetsuya és Takahiro

Ismertető:

1024-et írunk. Javában zajlik az élet a Birodalomban, emberek járnak-kelnek a nyüzsgő főváros útvesztőiben, látszólag boldogan és gondtalanul. Első látásra egy egyszerű ember azt gondolná, hogy a nagyváros lakói derűs kedvvel vágnak bele munkájukba, várva a holnapot. Azonban minél többet lát valaki a városból, annál erőteljesebben törik össze az arról alkotott kép. Emberek tömkelege éhezik, hal meg, veszik el vagy lesz egy gyilkosságnak az áldozata, míg az országot irányító politikusok felhőtlenül élvezik a pozíciójuk által biztosított teljhatalmukat, veszni hagyva az eközben szenvedő népet.

Hatalmas adók emésztik fel a falvakat, mit sem hagyva azok lakóinak, akik a jobb élet reményében igyekeznek elmenni és szerencsét próbálni a Birodalom szívében, a fővárosban. Főhősünk is ezek közé az emberek közé tartozik, aki kénytelen volt elhagyni hőn szeretett faluját, hogy pénzt keresve tudja majd biztosítani annak lakóinak a túléléshez szükséges élelmet és pénzt. Tatsumi, barátaitól elszakadva éri el úti célját, és a nagyváros keserves helyzetét figyelmen kívül hagyva kezdi meg álma elérését. A szinte mindig pozitív és jókedvű fiú rögtön a laktanyák felé veszi az irányt, azonnal feltéve büszkeségét és kardforgató képességét az asztalra a jobb pozíció eléréséért, de majdhogynem abban a pillanatban kiteszik a szűrét. Az eddig csak jó embereket ismerő fiú hamar találkozik egy igencsak bűbájos fiatal hölggyel, aki pénzért cserébe képes bejuttatni a katonaságra. Mondani sem kell, Tatsumi azonnal belesétál a csapdába és hamarosan pénz, szállás és étel nélkül találja magát az utcán. A fővárosról alkotott képe összedőlni látszik, de ekkor felkelti egy arisztokrata családból származó lány figyelmét, ki befogadja őt, így nemsokára ismét bizakodó lesz.

A szerencse viszont forgandó, ha a korábbi helyzetét szerencsésnek lehet nevezni. A Tatsumit befogadó család birtokára hamarosan váratlan vendégek érkeznek, méghozzá a hírhedt bérgyilkos csapat, a Night Raid, amelynek tagjai nem kímélik célpontjukat és kiiktatnak bárkit, aki az utukba mer állni. Megízlelve a félelmet, főhősünk befogadója megmentésére indul, nem sokkal később viszont szembe is találja magát az egyik bérgyilkossal, aki könnyűszerrel legyőzi. Nem értve, miért támadnak meg egy olyan jó lelkű és kedves lányt, ki nyomós ok nélkül képes volt befogadni őt, Tatsumit nyugtalanság tölti el. Ekkor mutatja meg a bérgyilkos csoport a mit sem sejtő fiúnak a főváros sötétségét, és hogy megmentője mit sem akart, csak idővel elkábítani és halálra kínozni, mindezt a móka kedvéért. Tatsumi összeomlik, mikor megpillantja falujabeli társait, immár holtan feküdve megmentője raktárában, megkínozva, vérbe fagyva.

Kardot rántva, főhősünk gondolkodásmódja egy teljes fordulatot vesz. Első kézből tapasztalva a főváros szörnyűségeit, végez csaló megmentőjével és elkeseredetten vet egy utolsó pillantást volt barátaira. Ekkor veszi őt a szárnyai alá a Night Raid, látva Tatsumi hozzáállását a romlott emberekhez. Még ha nem is akart az lenni, de most már bérgyilkosként esküszik meg, hogy megváltoztatja az országot, letaszítva kényelmes karosszékéről annak vezetőjét, a miniszterelnököt.

Saját vélemény:

Egy manga, ami nem fél átlépni azt a bizonyos határt, és egyenlően kezeli az ellenfeleket a főszereplőkkel. A történet bonyodalma egyszerű, de az aköré épülő váratlan fordulatok már korántsem. Bár a shounen kategóriába sorolták, nehezen észrevehetők ennek jellemzői a körülmények adta brutális valóság részletes bemutatása miatt. Külön említésre méltó a manga által keltett feszültség, hiszen sosem tudhatod, ki lesz a következő.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.