Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2462117

Regisztrált felhasználók
száma:
24352

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1646

Utolsó 5 látogatónk:
Ichigo89
2020-06-05 01:03:26
hajabusa
2020-06-05 00:11:47
dony77
2020-06-04 23:16:28
zoliman4
2020-06-04 21:37:13
mugi84
2020-06-04 19:55:16
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Heart no Kuni no Alice - Wonderful Wonder World (Movie)
Gekijou-ban Heart no Kuni no Alice - Wonderful Wonder World * Alice in the Country of Hearts: Wonderful Wonder World * * *
劇場版ハートの国のアリス~Wonderful Wonder World~

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2014-07-08 10:04:59
Létrehozás időpontja: 2014-07-07 16:48:04
Eddig megtekintve: 5173 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Bishounen (Beautiful Boy); Fantasy; Hárem; Kaland; Komédia; Romantika;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2011

Ismertető:

"Alíz Csodaországban"...
azt hiszem, ezt a történetet senkinek sem kell bemutatni.

Lewis Carrol halhatatlan gyermekregényét már számtalan formában feldolgozták, és anime is született már ebből a klasszikus meséből merítve ihletet. Ez a movie konkrétan egy az eredeti regényt újragondoló visual novelen alapul, amit a Quin Rose dobott a piacra. Két manga és egy OVA adaptáció előzte meg ennek a filmnek a létrejöttét.

A történet kezdete valahol az eredeti történet kezdete után van. Alice ebben a sztoriban egy kissé bizonytalan lány, aki csodált nővére árnyékában él, egy nap azután lát egy fehér nyuszit, amelyet üldözni kezd... de vajon álmodik vagy ébren van? A nyuszi ugyanis egyszerre egy nyúlfüleket viselő férfivá válik, aki magával ragadja a lányt. Peter White (azaz Fehér Péter) behajítja a lányt egy lyukba, utánaugrik, szerelmet vall neki és megitat vele valami italt - ja, és közben meg is csókolja! Aki pedig iszik abból az italból, az részesévé válik a játéknak... amelynek lényege, hogy Alice-nek interakcióba kell keverednie Csodaország lakóival, ami lassanként újratölti majd a fiolát, amiben az ital volt, és így a lány végül hazatérhet.

Csodaországban azonban ez idő tájt káosz uralkodik. Élet vagy halál kevés értékkel bír, főleg az "Arctalanoké", akik nem tartoznak a Szív Királyság elitjébe. A birodalmat Vivaldi, a Szív Királynő uralja, szolgái a Szív Kastélyban a főminiszter Peter White és a Szív Huszár, Ace, az ország legjobb kardforgatója, mellesleg a legborzasztóbb irányérzékkel rendelkező egyén Csodaországszerte. A Kalapos Kastélya Csodaország maffiájának főhadiszállása, élén a Kalapossal, Blood Duprével, továbbá a másik nyuszival, Elliott March-csal (aki az eredeti regényben March hare, azaz márciusi nyúl, a magyar fordításban viszont Április Bolondja néven szerepel), és Tweedle Dee-vel meg Tweedle Dummal, az ikerfiúkkal, akik a kapuőrzők. A Szív Királyság harmadik területe a Vidámpark, melynek főnöke a neve ellenére hímnemű Mary Gowland, aki egyben Boris Airay, a Vigyori Macska (vagyis a Cheshire macska) tulajdonosa félig-meddig. Ez a három terület nincs túl jóban egymással, finoman szólva, köztük egyedüli semleges terület az Óratorony Pláza a királyság szívében, ahol Julius Monrey él, az Órás, aki órákat javít, órákat, amelyek a Szív Királyság lakosainak szívei. Megjelenik még a Hernyó, azaz Nightmare Gottschalk, az álomdémon, és a szomszédos Treff Királyság uralkodója.

Alice fiolája egy napon eltűnik... és a lány azon őrlődve jár karaktertől karakterhez, hogy hogyan kaphatná vissza, illetve egyáltalán vissza akarja-e kapni, vagyis: haza akar-e térni? No persze Csodaország hímnemű bishijei mind inkább szeretnék ott marasztalni, elvégre az eredeti játék egy lányközönségnek készült romantikus visual novel, ahol bármelyik csinos férfi szereplővel kialakulhat valami szerelmi szál...


Mit is mondjak az animéről? Nos, kaotikus... és "őrült". Az idő és a helyszín ugrál, és picit nehéz követni, hogy valójában miről is szól, merrefelé haladnak a történések, már ha haladnak egyáltalán valamerre? Az eredeti játékban 6 különböző kimenetelhez lehetett eljutni, úgyhogy a movie talán inkább ízelítőnek tekinthető, bár a visual novelnél később készült, mégis érdemes lehet folytatni a játékkal, ha valaki már bekapta a csalit és kíváncsi a történet végkimenetelére... No persze a játék még folytatódott, az eredeti remake verzióját nem számítva, még hat visual novel készült a Quin Rose által a témában. Kinek ajánlom? Azoknak a lányoknak, akik szeretik a bishiket (van olyan, aki nem?) és a romantikus témájú hárem alapú játékokat. ;)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 5


5.

Suzika

2016-08-16 23:35:33

Most én is rátaláltam végre angolul és megnéztem. A mangáját még régebben olvastam, de tényleg ígyis eléggé kisze-kusza volt. Bár azért egyszer szerintem megnézhető, hisz szépen meganimálták és legakább a szememet "kielégítette". :D - nagy mosoly

4.

Aqualuna

2016-05-13 21:13:12

Próbáld a fórumban kérdezni, ide nem lehet linket betenni.

3.

Lena Lee

2016-05-09 21:28:55

Kérlek, valaki el tudja küldeni a film link-jét ???????
Nagyon meg szeretném nézni

2.

Klaudia

2014-09-09 17:18:09

Én láttam ennk a filmes változatát és az nagyon király. A manga se semmi azt is tökjól meglett csinálva. Az egész király de néh elvesztettem benne a fonalat hofy ki kicsoda.

1.

Sache

2014-07-08 19:53:31

Húha! Én manga formában ismertem ezt meg először, és mondhatni már az első fejezettől magával ragadott olyan szinten, hogy talán egy nap alatt ki is végeztem. :D - nagy mosoly Nincs is mi ne tetsszen rajta, elvégre mindenhol szebbnél szebb férfiak, akik között minden lány megtalálhatja a neki tetszőt. Míg a manga élvezetes, letisztult és követhető, addig ez a mozi nézhetetlen! Úgy fogtam neki, hogy már ismertem az eredeti történetet, de még így is nagyon ellenszenves, értelmetlen zagyvaságnak tűnt, ahol imitt amott feltűnnek a szép pofik és akkor ezzel a rajongótábor el is van intézve. (Akármennyire is tetszett a manga, ezt a mozit nem volt türelmem végignézni.) Aki ezzel a mozival indított, annak mindenképp elmondanám, hogy ne ez alapján ítélje meg a mangát, és adjon még egy esélyt ennek az elolvasására is.